Cuburi de rosii, ricotta si masline negre (Cubotti di pomodoro, ricotta ed olive nere)

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Ingrediente:

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Pentru compozitia de rosii:
3 oua
90g faina
1 catel de usturoi
1 frunza de dafin
1 lingurita oregano
500ml sos tomat
100g masline negre, fara sambure
Sare si piper, dupa gust

Pentru compozitia de ricotta:
1 ou
500g ricotta
40g faina
1 lingurita de oregano
Sare si piper, dupa gust

Ulei pentru uns tava

Mod de preparare:

Compozitia de ricotta.
Intr-un bol punem ricotta.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Adaugam peste branzica ricotta, 1 ou si 1 lingurita oregano.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Condimentam cu piper si sare dupa gust si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

In compozitia obtinuta adaugam si faina necesara si amestecam din nou, pana la omogenizare.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Compozitia de rosii
Spalam maslinele si le scoatem samburii, daca nu sunt masline fara samburi.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Spargem 3 oua intr-un bol si le batem spuma cu mixerul.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Pregatim 500ml sos de rosii (atentie: nu bulion, un fel de pasta de rosii cu o consistenta mai mare ca bulionul).

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Punem sosul de rosii intr-o craticioara, adaugam oregano, catelul de usturoi si frunza de dafin si lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Dupa 5 minute adaugam maslinele, amestecam si lasam la racit.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Dupa ce s-a racit sosul de rosii, adaugam ouale pe care le-am batut cu mixerul in prealabil si mixam din nou pana la omogenizare.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Incorporam in aceasta compozitie si faina si amestecam cu o spatula pana la omogenizare.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia de rosii in tava.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Peste aceasta compozitie, adaugam cu o lingura din loc in loc din compozitia de ricotta.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Apoi cu o furculita, ne jucam prin compozitii, formand vartejuri.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam sa se coaca timp de 25 – 30 minute, la 180 grade C. Se serveste rece, taiata in cubulete sau alte forme, dupa preferinte.

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

Cuburi de rosii, ricotta si masline negre

, , , , , , ,
Articolul precedent
Tartine cu salata de pui si avocado
Articolul următor
Chec cu ciuperci

Retete diverse

13 comentarii. Leave new

Mmmm… buuune! Am facut si eu cuburile astea mai demult. Bunutze!

Răspunde

Ce gust au Iulia? Ca tot am vazut reteta asta pe diferite bloguri dar nu m-am incumetat sa o fac

Răspunde

Ina, mie mi-au placut mult cuburile astea. Sunt finute si usoare. Ca gust aduc usor a aroma de pizza. Te puppp!!

Răspunde

Da Edith, tare bunutze sunt. Le-am vazut si pe ale tale, foarte faine ti-au iesit!! Pupppp!! 🙂

Răspunde

M-ai convins! Arata super. Le fac astazi si le servesc cu dovlecei crocanti:)
Mai trebuie sa-mi iau ricotta si ma pun pe bucatarit.

Răspunde

Draga mea “Zapacita”, ma bucur ca le incerci, te astept cu impresii despre cum au iesit. O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

Au iesit super:D Asa de mult le-au placut musafirilor mei ca mai fac inca o data astazi 🙂
De data asta o sa prepar si o tava de saleuri, parca merg cu ceva uscat.

Răspunde

Zapacita, FELICITARI, ma bucur ca ti-au reusit si ca musafirilor tai le-au placut aceste cubulete. Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

eu am gasit reteta asta pe culinar si mi-a parut faina.am realizat-o de mai multe ori si am si recomandat-o prietenelor mele.obiectia mea si a unora din prietene a fost ca e prea cremoasa.cred ca aici se mai poate lucra.am s-o refac in viziunea mea zilele astea.

Răspunde

Pansy, reteta cred ca a plecat de undeva de pe blogurile culinare italiene, eu acolo am gasit-o, mie mi-a placut cum a iesit, acum fiecare cu gustul lui, astept si versiunea ta, cu siguranta o sa iasa o bunatate!! Pup si te mai astept in vizita! 😉

Răspunde

Azi am incercat aceasta reteta…
concluzia:suuuuuuuuuuper bune…
o sa postez si eu reteta pe blogul meu ..cu acordul tau!

Răspunde

Michelle,ma bucur ca ti-a placut reteta, o sa trec pe la tine sa vad cum ti-au iesit.Puppp si o zi frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Buna dimineata
Vreau sa va intreb ce dimensiuni are tava pe care ati folosit-o si cam cate portii rezulta din aceste cantitati de ingrediente. Multumesc

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu