Crostoli

Crostoli

Crostoli

Ingrediente:

Crostoli

200ml frisca lichida
270g faina
1 pliculet zahar vanilinat
1 pliculet coaja de portocala sau lamaie

Ulei pentru prajit
Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:
Punem frisca lichida intr-un castron.

Crostoli

Adaugam pliculetul de zahar vanilinat si pliculetul de coaja de portocala, un praf de sare, faina, putin cate putin (nu toata dintr-o data) si framanatam pana obtinem o bila de aluat elastic si usor de lucrat.

Crostoli

Crostoli

Pe o suprafata de lucru, incepem sa intindem cu sucitorul aluatul, pana vom obtine o patura de aluat foarte foarte subtire ca si cea pentru paste.

Crostoli

Crostoli

Crostoli

Crostoli

Cu o rotita zimtata, taiem patura de aluat in patratele, iar in interiorul fiecarui patratel mai trasam cu rotita 2-3 liniute.

Crostoli

Crostoli

Crostoli

Patratelele obtinute din aluat, le vom praji intr-o cratita cu ulei incins, pe ambele parti, pana prind o frumoasa culoare aurie.

Crostoli

Dupa ce s-au prajit, le scoatem cu spumiera si le lasam la scurs pe servetele de hartie absorbanta, apoi le putem servi ca atare sau pudrate cu zahar, ori alaturi de un strop de gem… mmmm un deliciu.

Crostoli

Crostoli

Crostoli

Crostoli

Reteta preluata de la Laura Adamache

, , , ,
Articolul precedent
Cornulete pufoase cu gem de caise
Articolul următor
Cornulete cu mar

Retete diverse

7 comentarii. Leave new

Imi place blogul tau facem un schimb de link-uri?

Răspunde

😀 am facut crostoli si gogosile cu rom de mai multe ori. ambele retete mi-au iesit foarte bine si foarte gustoase. multumesc pentru retete.

Răspunde

Astea sunt un fel de minciunele ? Cred ca sunt super bune si , in plus, sunt ieftine, le voi face la sf acesta de saptamana! Multumim, ma repet insa acest site e magnific!

Răspunde

Interesanta reteta de foaie ! Ma intreb daca o putem folosi la placinte, de ex.? Sunt curioasa daca a incercat cineva!

Răspunde

Super delicioase, super rapide! :-bd

Răspunde
Freealy25 Alina
16 februarie 2015 18:18

Un desert simplu, rapid si ieftin! Sunt absolut delicioase, se topesc in gura! Felicitari inca o data pt ceea ce faci! Cand nu stiu ce sa mai fac de mancare, ma uit ai aleg ceva din bunatatile care le faci si de fiecare data imi ies minunate! Sa ai spor in continuare!!! 😉

Răspunde

Obisnuiam sa o citesc si eu pe Laura Adamache, mi se pare ca abordeaza un stil simplu in materie de bucatarie. Ma bucur ca iti place si tie. O sa testez si eu reteta asta de crostoli.

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu