Crocantele

Crocantele

Crocantele

Crocantele

Crocantele

Crocantele

Ingrediente:
150g faina
60ml ghee ( https://gourmandine.ro/mancaruri-specialitati/ghee-unt-clarefiat/ )
60ml apa
1 praf de sare
Ghee pentru uns
Ulei pentru prajit

Pentru sirop:
500ml apa
250g zahar tos

Crocantele

Mod de preparare:
Pentru sirop, punem apa intr-o craticioara, adaugam zaharul, si lasam sa fiarba pana zaharul se topeste si incepe sa se formeze un sirop, dupa care tragem craticioara de pe foc si lasam siropul deoparte.

Crocantele

Pentru prepararea aluatului, punem intr-un castron faina, adaugam un praf de sare si 60 ml ghee.

Crocantele

Crocantele

Incepem sa amestecam usor cu o lingura, pana se inglobeaza ghee in faina.

Crocantele

Adaugam apoi 60ml apa si amestecam totul, cu mana, pana obtinem o bila compacta de aluat.

Crocantele

Crocantele

Impartim aluatul rezultat in 7 bilute egale, fiecare biluta cantarind aproximativ 38,5 g.

Crocantele

Luam fiecare biluta in parte, o punem pe planseta, o presam pitin cu palma, dupa care o intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie.

Crocantele

Crocantele

Foaia obtinuta trebuie sa fie foarte subtire, rotunda, cu un diametru de aproximativ 20 cm.

Crocantele

Crocantele

Crocantele

Dupa ce am intins din cele 7 bilute, 7 foi subtiri, luam fiecare foaie de aluat si o ungem cu o pensula inmuiata in ghee.
Foaia 1, o ungem cu ghee.

Crocantele

Foaia 2 o punem peste foaia 1 si o ungem cu ghee.

Crocantele

Foaia 3 o punem peste foaia 2 si o ungem cu ghee.

Crocantele

Foaia 4 o punem peste foaia 3 si o ungem cu ghee.

Crocantele

Foaia 5 o punem peste foaia 4 si o ungem cu ghee.

Crocantele

Foaia 6 o punem pestefoaia 5 si ungem cu ghee.

Crocantele

Si in final, foaia 7 o punem peste foaia 6 si o ungem cu ghee.

Crocantele

Crocantele

Dupa ce am pus toate cele 7 foi una peste alta, si le-am uns pe fiecare cu ghee, incepem sa le rulam. Ruloul reziltat il punem in frigider pentru 30 minute, pentru a se intarii putin si a ne fi mai usor sa il taiem apoi in rondele.

Crocantele

Dupa ce il scoatem din frigider, taiem ruloul in rondelede cu o grosime maxim de 1cm.

Crocantele

Crocantele

Fiecare rondea obtinuta o intindem usor cu sucitorul, pana ajunge la un diametru de aproximativ 5cm.

Crocantele

Crocantele

Rondelele, astfel formate, le punem la prajit, in baie de ulei, pe care il incingem bine in prealabil. Lasam rondelele la prajit pe ambele parti pana devin aurii.

Crocantele

Dupa ce s-au prajit sufficient, le scoatem pe un servetel absorbant, si le lasam putin la scurs.

Crocantele

Dupa ce s-a eliminate surplusul de ulei, le punem in siropul preparat mai inainte si le lasam 1 minut, intorcandu-le pe toate partile.

Crocantele

Apoi le scoatem cu paleta pe o farfurie si sunt gata de servit.

Crocantele

Crocantele

Sunt niste crocantele delicioase si foarte fragede. Pofta buna!!

Crocantele

Crocantele

Crocantele

Crocantele

Crocantele

, ,
Articolul precedent
Danish braid – Paine daneza
Articolul următor
Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Retete diverse

7 comentarii. Leave new

  • Ce pofta mi-ai facut !!! Si imi e tare foame la ora asta, dar o sa comand o pizza, ca sunt la birou.
    Iulia ce e ghee ??? te pup !!!

    Răspunde
  • :)) Ginette sa sti ca sunt tare bune!! Ghee este un ulei de unt, obtinut prin clarefierea untului prin fierbere. Am postat reteta de la Ghee aici https://gourmandine.ro/mancaruri-specialitati/ghee-unt-clarefiat/ , este o reteta indiana, ei folosesec in foarte multe retete Ghee. Puppp!!

    Răspunde
  • Aha, am inteles, ma duc acum sa ma documentez. Trebuie sa le fac si eu candva, ca am poftit la ele. Te pup si merci !!!!

    Răspunde
  • 🙂 Pupp, Ginuca!!!

    Răspunde
  • Hai ca am facut si crocantele din astea :)) Ti-am zis ca o sa fac ce pot cand pot din retetele tale. Probabil ca sunt printre putinii barbati care fac sau posteaza pe siteul tau…dar imi place f mult sa gatesc.Sa revenim.Pai…am avut ceva mici probleme…si anume daca faceam chiar 7 foi…atunci aveam un diametru de cel mult 10 cm pe foaie si automat ieseau ff putine crocantele.Asa ca am facut doar 3 foi :(.Apoi la Ghee am mai avut o mica problema si anume prima transa am ars-o pt ca am tinut-o 15 min cum zicea… 😀 apoi am mers pe 6-7 min si a mers. In fine..a iesit treaba.Si ideea e ca sunt bune.Au meritat efortul :mrgreen:
    PS: Sa vedem ce reteta urmeaza ;))

    Răspunde
  • Draga Robert, ma bucur mult sa aud ca iti place atat de mult sa gatesti!! 🙂 ma bucur ca ti-a reusit reteta, foile, mai bine zis foitele mi-au dat si mie destul de multa bataie de cap pentru ca le-am intins foarte subtiri si mi se cam rupeau si iar o luam de la capat cu intinsul :), oricum daca zici ca totul a iesit bine in final este minunat. Te mai astept in vizita… daca vrei si ai posibilitatea sa fotografiezi rezultatul retetelor care le incerci de pe blogul meu, poti trimite pozele la adresa gourmandine@gourmandine.ro si le voi posta pe site…. este o sugestie, daca vrei sa aflii mai multe poti citi in dreapta la sectiunea Retete incercate de voi. O zi buna iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Pai cu asa retete nu-i pacat sa te apuci de dieta?! Si eu care vreau sa slabesc poftesc la retetele tale……

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu