Cresonul – Retete cu creson

Creson

Cresonul e un fel de iarbă cu frunze lungi, de culoare verde intens, având o aromă piperată, proaspătă. Este uşor de cultivat, acomodându-se aproape în orice sol. Se poate creste uşor în grădină, sau în ghivece. Ajunge la o înălţime de aproape 60 de cm.

Frunzele de creson nu se consumă decât proaspete şi nu se pot păstra decât câteva zile. Cresonul are o aromă iute, piperată şi răcoritoare, cu gust iute, dar care durează doar câteva secunde. Este folosit mai puţin la reţetele din preparate calde, de obicei doar la cele de legume şi la omlete.

Cresonul de grădină este folosit în salate, sandvich-uri, supe, omlete sau presărat peste uă fierte. Are un gust pregnant, asemănător cu hreanul. Cele mai reuşite reţete, gusoase sunt cele în care punem creson şi iaurt, castravete, ou, brânză de capră, brânză Tofu, reţete cu ciuperci, cartofi, orez şi cărnuri la cuptor.

,
Articolul precedent
O primăvară frumoasă! 2015
Articolul următor
Dafinul şi frunzele de dafin

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu