Ingrediente:
500g faina
200g branza brie sau gorgonzola (cu mucegai verde sau albastru)
1 plic drojdie Dr. Qetker
150ml apa calduta
100g margarina
Un praf de sare
1 ceapa medie
150g kaizer
1 lingurita boia iute de ardei
1 lingura oregano sau mai mult dupa preferinte
1 ou si 100ml lapte pentru uns
Mod de preparare:
Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei.
Luam kaizerul, ii indepartam soricul, il taiem cubulete marunte si il adaugam in tigaie peste ceapa. Condimentam cu boiaua iute de ardei si oregano. Lasam totul pe foc pana se calesc indeajuns.
Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit, in masina de facut paine, procesul durand 1 ora si 30 minute. La fel de bine se poate framanta aluatul si cu mana si se lasa la dospit 1 ora.
Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea urmatoare: apa calduta, drojdia, faina, margarina rupta in bucatele, branza cu mucega rupta in bucatele, condimentam cu un praf de sare si adaugam si ceapa si kaizerul calite in prealabil.
Dupa ce aluatul a crescut, tapetam o tava cu hartie de copt si il rasturnam in tava. Il intindem cu mana uniform pe toata suprafata tavii – este foarte usor de intins.
Taiem aluatul cu cutitul in patratele nu prea mari, dupa care il lasam in tava sa mai dospeasca 30 minute.
Dupa 30 minute, il ungem cu ou amestecat cu lapte si il introducem in cuptorul preincalzit pentru 30 minute.
Dupa ce s-a copt, o lasam sa se odihneasca 5 minute, apoi o taiem in patratele si o servim. Este o reteta delicioasa care se poate servi ca gustare, aperitiv.