Cozonac pufos

Cozonac pufos

Cozonac

Cozonac

Ingrediente:

Cozonac

Pentru 2 cozonaci:

1kg faina
2 pliculete drojdie uscata
250g zahar
500ml lapte
200g unt topit
5 galbenusuri
1 lingurita rasa de sare
Coaja rasa de la o lamaie
2 esente de rom
4 pliculete de zahar vanilinat

Pentru umplutura cu nuca:

250g nuca macinata
4 linguri lapte
5 linguri cu varf zahar tos
2 esente de rom Dr. Qeker
1 lingura cu varf de cacao

Pentru umplutura cu stafide:

stafide
zahar brun

Pentru uns cozonacii:

1 galbenus crud
30ml lapte

Mod de preparare:

Punem intr-un castron nuca, pe care o macinam, in prealabil, adaugam cacao, zahar, esentele de rom, laptele si amestecam, pana la omogenizare.

Cozonac

Punem si stafidele intr-un castron, adaugam peste ele apa cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie cel putin 30 – 45 minute. Dupa ce s-au inmuiat le punem la scurs intr-un strecurator.

Cozonac

Cozonac

Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam zaharul, pliculetele de zahar vanilinat si amestecam totul pana la dizolvarea zaharului.

Cozonac

Maiaua o pregatim intr-un castron in care punem urmatoarele ingrediente: o mana de faina, pliculetele de drojdie si lapte cateva linguri din laptele amestecat deja cu zaharul si vaniliile. Amestecam ingredientele pana se formeaza o pasta – aluat, pudram cu faina si lasam la dospit intr-un loc caldut 15 – 20 minute.

Cozonac

Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam un praf de sare si amestecam.

Cozonac

Cozonac

Adaugam peste galbenusuri coaja rasa de lamaie si amestecam din nou pana la omogenizare.

Cozonac

Cozonac

Intr-un castron mare cernem de 2 ori faina pe care o lasam de cu seara la cald, adaugam maiaua care intre timp a crescut, adaugam galbenusurile frecate cu sare si coaja rasa de lamaie, laptele in care am dizolvat zaharul si vaniliile si in final adaugam si esentele de rom.

Cozonac

Cozonac

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat, dupa care luam in causu palmei cate putin unt topit in prealabil, ATENTIE, nu turnam untul in aluat , ci putin cate putin luam in palma si framantam pana ce il incorporam pe tot. Framantam aluatul foarte, foarte bine neaparat timp de 30 minute.

Cozonac

Cozonac

Dupa ce am framantat aluatul bine de tot, presaram peste aluat un praf de faina, punem peste un servet curat de panza si il lasam alutul la crescut 1 ora si jumatate intr-un loc caldut.

Cozonac

Dupa ce timpul de dospit expira, aluatul a crecut foarte frumos.

Cozonac

Cozonac

Pe suprafata de lucru intindem o pelicula subtire de ulei si rasturnam aluatul. Impartim aluatul in 2 parti egale, pentru 2 cozonaci.

Cozonac

Cozonac

Luam aluatul pentru cozonacul cu nuca si il impartim in 2 parti egale.

Cozonac

Luam prima parte din aluat intindem o foaie, presaram peste umplutura de nuca si rulam.

Cozonac

Cozonac

Luam cea de a doua parte de aluat pentru cozonacul cu nuca, intindem o foaie, presaram umplutura de nuca si rula.

Cozonac

Impletim cele doua rulouri umplute cu nuca si le punem intr-o tava pentru cozonac pe care am tapetat-o cu hartie de copt, hartie pe care am uns-o cu ulei.

Cozonac

Cozonac

Luam aluatul pentru cozonacul cu stafide si il impartim in 2 parti egale.

Cozonac

Luam prima parte de aluat pentru cozonacul cu stafide, intindem o foaie, presaram peste stafidele inmuiate in prealabil apoi scurse, presaram si putin zahar brun si rulam.

Cozonac

Cozonac

Luam cea de a doua parte de aluat pentru cozonacul cu stafide, intindem o foaie, presaram peste aluat stafidele inmuiate, in prealabil, apoi scurse, presaram si putin zahar brun si rulam.

Cozonac

Cozonac

Impletim cele doua rulouri umplute cu stafide si le punem intr-o tava pentru cozonac pe care am tapetat-o cu hartie de copt, hartie pe care am uns-o cu ulei.

Cozonac

Cozonac

Lasam cozonacii la crescut pentru 40 minute, la loc caldut, fara curent.

Cozonac

Dupa ce cozonacii au crescut ii ungem cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte, ii presaram cu zahar brun, mac, nuca macinata, susan sau ii putem lasa simplii.

Cozonac

Coacem cozonacii in cuptorul preincalzit timp de 40-45 minute, dupa care ii scoatem din cuptor si ii acoperim cu un prosop curat.

Cozonac

Cozonac

Cozonac

, , ,
Articolul precedent
Christmas tree bread – Paine “Bradulet de Craciun”
Articolul următor
Pasca cu branza dulce si stafide

Retete diverse

106 comentarii. Leave new

  • super arata cozonacelul!cred ca o sa-l incerc si eu cat de curand!mersi mult!paste fericit!

    Răspunde
  • draga Iulia, imi cer scuze te deranjez iar. maine as vrea sa incerc reteta ta de cozonac care arata f. bine. o intrebare am ca de obicei, pot folosi 200 grame rama cub in loc de unt? intelegi acum pentru ce te rugasem sa imi trimiti nr. de tel. pe mail? eu sunt la inceput in ceea ce priveste dulciurile si mai am cate o intrebare din cand in cand. oricum sper sa nu te deranjez. retetele tale sunt minunate si foarte clar explicate. apropo gatitul este o pasiune pt. tine sau meserie? paste fericit alaturi de familie!

    Răspunde
  • Ma bucur ca vrei sa-l incerci!! Paste fericit Geta!!

    Răspunde
  • Draga mea Nicoleta, nu trebuie sa-ti ceri scuze, nu ma deranjezi deloc, oricand ai vreo nelamurire cu draga inima iti raspund. In ceea ce prijeste margarina, in orice reteta poti inlocui untul cu margarina sau invers(cel putin eu asa fac si nu am intampinat pana acum vreo problema).
    Nu sunt de meserie nici bucatar, nici cofetar, am 29 de ani, deci nu pot spune ca am prea mare experienta in bucatarie, incerc si eu retete si daca sunt o reusita le postez, sa nu te gandesti ca eu nu am esecuri in bucatarie 😆 … si la mine se mai intampla, dar incerc mereu sa inteleg unde am gresit si sa le corectez, de fapt drept sa-ti spun, parca mai mare pasiune am pentru fotografie decat pentru gatit 😀 😉 😉 Pupppp si un Paste fericit iti doresc alaturi de toti cei dragi tie!!!
    Daca mai ai intrebari, poti oricand sa mi le pui!!!

    Răspunde
  • Felicitari arata superb si cred ca a iesit si fffff gustos .Daca nu te superi ai facut cumva vreodata Panettone ? Ai cumva reteta ? Multumesc si spor la munca in continuare ! Hristos a Inviat !Paste fericit alaturi de cei dragi !

    Răspunde
  • la ce temperatura se coc cozonacii??

    Răspunde
  • Raluca, multumesc mult pentru aprecieri. Panettone nu am incercat pana acum, am tot cautat retete, este pe lista mea de retete ce doresc sa le incerc, dar o sa-l fac intr-o zi cand sunt inarmata cu multa rabdare. Am inteles ca este un aluat mai pretentios, care ar trebui lasat la dospit vreo 20-24 ore, in mai multe etape… asa ca ar fi ceva de lucru la el. Spor la gatit si tie!! Iti doresc un Paste fericit si luminos alaturi de toti cei dragi tie!!

    Răspunde
  • Daniela, cozonacii se coc la 180 de grade. Paste fericit si spor la gatit!!

    Răspunde
    • intotdeauna de Pasti cumparam cozonaci…. dar astazi am incercat reteta ta….. sunt ffff bucuroasa si uimita de ce cozonac frumos si bun mi-a iesit…. Va multumesc ca ati postat reteta!

      Răspunde
  • ms iulia mi-au iesit super buni….

    am incercat multe retete de pe blogul tau si am avut multe laude:)

    multumesc… esti o adevarata profesionista

    Răspunde
  • Daniela, ma bucur mult ca ti-au reusit cozonacii!! Felicitari! Paste fericit iti doresc!! Te mai astept in vizita!! Pupp! 😉

    Răspunde
  • Salutare!
    Am facut si noi cozonacii din reteta ta! Ne-au iesit super. Poti face inspectie pe siteul nostru !
    Au fost excelenti … ne-au felicitat toata lumea!

    Răspunde
  • Stefan Vladu, tare frumosi cozonacii vostri, v-au iesit ca la carte! Felicitari!! 😉

    Răspunde
  • Adriana Mirea
    28 noiembrie 2010 19:12

    Salut!
    Am incercat si noi reteta in aprilie, de Paste! A iesit suuuuuuper! A fost prima data cand am facut cozonac (eu si sotul, care e maaaare amator de gatit) La doua zile am facut iar, ca se terminase!!! 😆 😆 😆
    De craciun vrem sa-l facem iar, stiu sigur ca nu dau gres! 😉 FELICITARIIIIIII!!!!!!!!! 😛

    Răspunde
  • e prima oara cand intru si citesc retetele tale. Miercuri e ziua sotului si vreau sa ii fac cozonac. Sa vedem ce iese….. o sa iau reteta ta…. 😉

    Răspunde
  • draga iulia, am 27 de ani si sunt casatorita de 4 ani.pana acum nu m-am incumetat sa fac cozonac, de frica sa nu cumva sa o dau in bara si sa nu imi iasa.pana acum de Paste(ca atunci consumam cozonac ) am fugit la mami in neamt(cu toate ca distanta e de vreo 360km numai dus).acum m-am enervat si am zis ca de Anul Nou o sa incerc.ca incercarea moarte nu are.asa ca, am cautat pe web si am gasit reteta explicata super bine, ca pentru mine.promit sa revin cu impresii(adica daca a iesit bun/sau daca am dat foc la casa:D)

    Răspunde
  • Buna ziua, as avea si eu o intrebare. Aveti cumva idee de ce se crapa cozonacul in cuptor?

    Răspunde
  • Buna…arata superbi cozonacii:X:X…dar am o intrebare…eu vreau sa ii umplu pe amandoi cu nuca si cacao..trebuie sa fac umplutura de cacao dulba …nu???….ast rsp ms mult te poop si spor la gatit in continuare:X;) 😉

    Răspunde
  • clementina
    17 martie 2011 9:49

    oops! am promis inainte de Anul Nou ca o sa revin cu impresii. pana azi nu m-am tinut de cuvant :((
    pai cum as putea descrie cozonacii? superbi si nemaipomenit de gustosi? am fost foarte mandra de mine. pana la momentul acela nu am crezut ca pot fi in stare sa fac eu asa ceva. sotul a fost atat de incantat incat m-a pus sa ii promit ca ii voi face din nou cozonac pentru luni (e ziua lui). asadar reteta a iesit foarte bine.
    multumesc iulia!
    ps:am facut si mucenicii dupa reteta ta. moldovenesti musai. doar is moldoveanca. si s-au batut vecinii pe ei :))

    Răspunde
  • Iti multumesc din suflet pentru reteta de cozonac.Este a doua oara in viata mea cand fac asa ceva si sa stii ca am 20 ani de casatorie.Toata familia m-a laudat sau mai bine zis te-au laudat .Am avut emotii dar totul a iesit cum scrie la carte .Inca o data iti multumesc.

    Răspunde
  • Multumesc pentru retetele tale. Foarte aratoase!! Am sa incerc neaparat reteta de cozonac. Pot sa te intreb ce gramaj au plicurile de drojdie? Eu nu locuiesc in Romania si ma tem sa nu fie diferenta de gramaj. Multumesc!

    Răspunde
  • arata super cozonacul, sper sa-mi iasa si mie asa. 😛

    Răspunde
  • Cica se crapa daca deschizi prea des cuptorul….eu asa am auzit…

    Răspunde
  • iulia, nu-i frumos sa stergi mesajele oamenilor!
    tocmai ce ai pierdut un vizitator fidel!

    Răspunde
  • Draga Iulia,
    Tocmai am scos cozonacul din cuptor!!!Fac pentru a doua oara cozonac dupa reteta ta si a iesit SENZATIONAL!!!! Pana anul acesta nu am “riscat” sa fac cozonac (pana la 39 de ani ar fi trebuit sa incerc macar o data!!!!!), dar dat fiind ca am mai incercat si alte retete de la tine(printre care si “prajitura desteapta”) si toate mi-au iesit super, am zis sa fac cozonacul dupa reteta ta!!!!
    Iti doresc Paste fericit!
    Felicitari pentru tot ce faci!!!!

    Răspunde
  • lavinia lupulescu
    22 aprilie 2011 2:05

    buna iulia,
    as vrea sa stiu de ce se acopera cozonacii dupa ce sunt scosi din cuptor!
    am uitat sa mentionez cat de minunate sunt retetele tale?
    sunt minunate de-a dreptul! felicitari!

    Răspunde
  • vulpe violeta
    22 aprilie 2011 16:30

    Va multumesc pentru reteta, e prima data cand totul imi iese perfect (am urmat reteta pas cu pas). Am facut si pasca si mi-a iesit exact ca in poza dumneavoastra. Am muncit eu o zi intreaga, dar a meritat. Va multumesc si ma bucur din tot sufletul ca v-am gasit. Paste fericit!

    Răspunde
  • Draga Iulia,
    Iti multumesc din suflet pentru retetele minunate pe care ni le impartasesti. Maine planuiesc sa fac pasca si cozonac. Sper sa imi reuseasca… Am si eu o intrebare: am vazut o reteta de cozonac in care se pun albusuri in compozitia de cacao si nuca. Ai incercat vreodata? Multumesc anticipat! Paste fericit iti doresc!

    Răspunde
  • La ce temperatura se coc cozonacii la cuptorul electric?

    Răspunde
  • super arata cozonacii si eu am incercat in seara asta sa fac reteta ta 🙂 acum am 2 in cuptor sa vedem ce iese 😉 e prima data cand fac cozonac 🙂

    Răspunde
  • buna Iulia, am facut cozonaci de Paste dupa reteta ta si au iesit foarte buni, cred totusi ca trebuia sa mai pun ceva zahar in compozitie, dar s-au macat repede! super retete! felicitari!

    Răspunde
  • Este cea mai detaliata reteta pe care am intalnit-o vreo data. Cred ca si fiica mea la cei 11 ani ai ei o poate prepara fara nici o problema. In acest moment ma apuc de ea si am s-o postez, prin bunavointa dumneavoastra, in blogaroiu meu de bucate. Felicitari.

    Răspunde
  • perfecta reteta… au iesit si a doua oara….

    Răspunde
  • reteta e foarte buna. felicitari. mie nu mi-au iesit. adica au crescut, totul a fost bine pana cand i-am bagat la cuptor. i-am dat la temperatura prea mare apoi mai mica. cum nu-mi cunosc cuptorul.. dar reteta a fost super, eu mai incerc. multumim pt reteta

    Răspunde
  • azi am facut acest cozonac a iesit delicios, dar eu nu am facut cu nuca, am inlocuit nuca cu rahat si stafide. deasupra am uns cu galbenus amestecat cu lapte si am presarat zahar brun. pe langa faptul ca arata super, este si delicios. multumim pt reteta :-bd

    Răspunde
  • felicitari

    Răspunde
  • Buna! Am facut si eu reteta ta, numai ca eu am mai adaugat un pic de faina la framantat (mi s-a parut cam moale). Sper sa iasa bun pt ca e prima data cand fac si nah imi este un pic teama 😀 (viitorii cozonaci sunt la dospit). Oricum reteta e super si f misto ilustrata si explicata. Toate cele bune!

    Răspunde
  • Buna! Am si o intrebare se poate framanta cozonacul si lasat la dopsit in masina de paine? Super reteta ta, am sa o incerc de Craciun! nMultumesc pentru raspuns. We placut.

    Răspunde
  • Azi am facut reteta ta, cu putine modifikri dar a iesit super…. ink nu l-am gustat dar se vede k e delicios : ) O sa mai fac reteta. ms. frumos. :-bd

    Răspunde
  • buna iulia, eu prepar cozonacii dupa reteta ta de prin 2010, deci i-am facut de vreo 4 ori, de fiecare data au iesit fabulos =P~ , toti cei care i-au vazut si gustat credeau ca sunt cumparati de la patiserie, nu ma credeau pana nu le aratam tavile, de dimineata am cautat reteta (o aveam scrisa intr-o agenda) si nu o gaseam, am crezut ca inebunesc, maine trebuie sa ii fac, noroc cu internetu asta 😛 k altfel eram terminata, (agenda cu reteta tot nu am gasit-o), eu iti multumesc pt. tot ce faci aici, esti de apreciat, tine-o tot asa :-bd

    Răspunde
  • BUNA! am si eu o intrebare,la cate grade treb sa fie cuptorul electric?

    Răspunde
  • Iulia, incep cu multumiri pentru acest blog care m-a inspirat si scos din dileme de multe ori 🙂
    Acum am de gand sa incerc reteta de cozonaci, cu mari emotii pentru ca e prima data cand pun la cale aceasta prajitura. Daaaar 🙂 te deranjez pentru ca vreau sa ii fac la masina de paine. Si, din poze, cred ca am o masina exact la fel ca a ta. Dar asta inseamna ca trebuie sa reduc cantitatile la jumatate, nu? Adica nu cred ca pot sa framant si sa dospesc un kg de faina la masina. Sau o pot framanta dar sa o scot pentru dospit in alta parte? Ce sfat imi dai?
    Multumesc frumos

    Răspunde
  • Cristina, sa stii k eu fac gogosile aromate(tot de la Iulia) si masina mea are doar o paleta, iar eu pun 1kg de faina, dar ajut masina putin la inceput cu o lingura.adik bag lingura in compozitite cu grija ca sa nu ating paleta pana se incorporeaza faina apoi o las sa-si faca treaba si iese un aluat super, deci cred k merge si la cozonac!acum fac cozonac si eu, dar il framant cu mana…am emotii:-))

    Răspunde
  • Miky, multumesc pentru sfat. Am decis sa fac dintr-un kg de faina, cu masina de paine doar la framantat, apoi scot coca la dospit. Multumesc de sfaturi. Craciun fericit si linistit.

    Răspunde
  • Multumim inca o data pentru reteta, spun inc a o data pt ca si acum un an am facut cozonacii dupa aceasta reteta si au iesit buni rau de tot, 2 cozonaci au disparut in nici 2 zile !!! Craciun Fericit !!!!

    Răspunde
  • am facut si eu cozonacul, a iesit bestial. o singura nelamurire am, poate ma ajutati, cand i-am scos din cuptor s-au lasat, asa ca i-am bagat in tava imediat sa-i sustina. voi cum ati procedat?

    Răspunde
  • Un plic de drojdie are 7g, pe drojdia care am cumparat-o de unde locuiesc in australia scrie ca se pun 2 lingurite rase de drojdie uscata la 500g faina. Sper sa te ajute, Amelia. Am si eu o intrebare ca Loredana la ce temperatura se coace in cuptorul elecric cu ventilator? Aici in Australia au aragaze si cuptoare ciudate.
    Am sa incerc si eu cozonacul tau maine sa aibe sotul pentru anul nou ca ii e dor ca si de mici. In Anglia putem cumpara cozonaci romanesti si mici ingetati, dar aia ioc. Sper sa imi iasa.

    Răspunde
  • Buna Iulia,
    Am incercat reteta ta de cozonac. Nu iti spun cum au iesit si ce impresie am facut!!!!! Suuuuuuuuuuper. Acum fac din nou si as incerca sa pun putin mai mult zahar sa fie mai dulci dar cred ca depinde si de zahar. Iti multumesc si iti doresc un an nou plin de bucurii si sanatate. La Multi Ani!!

    Răspunde
  • Ivanov Teodora
    29 decembrie 2011 15:16

    Sa iti dea Dumnezeu multa sanatate si tot ce iti doresti pe lume ca la varsta de 37 de ani datorita tie si retetei tale foarte bine explicate am facut de Craciun primii mei cozonaci care au fost pur si simplu deliciosi si au iesit exact ca in poza. Iti multumim si promitem sa incercam toate retetele tale.
    Iar ciocolata de casa in trei combinatii iti vine sa o mananci si dimineata si la pranz si seara.

    Răspunde
  • cozonacii mei tocmai sunt in cuptor; tava este un pic cam mica pentru cata coca este sper sa iasa bine; eu am lasat la crescut in masina de paine, aveam de gand sa o pun in castron dar acolo in masina este cald si temperatura constanta. Trebuie doar atentie sa fii acasa ca altfel creste foarte mult si da pe afara, am mai patit.

    Răspunde
  • Iulia este minunata cu toate retele ei :-))!!! mi-au iesit 2 cozonaci deliciosi!! am oprit o jumatate din unul si l-am pastrat in folie de aluminiu pentru ca vroiam sa vad cum se pastreaza dupa cateva zile, noua ne place si atunci si a fost foarte bun. multumim, Iulia!

    Răspunde
  • cristinika21
    7 ianuarie 2012 21:29

    buna, vreau sa iti spun ca am incercat reteta ta si este nemaipomenita, nu prea sunt eu experta in ale prajiturilor dar asta chiar mi-a iesit si tin sa spun ca este prima data cand fac cozonac, mi-a iesit foarte bun, multumesc!!!

    Răspunde
  • Au iesit doi cozonaci super fain si extraordinar de buni

    Răspunde
  • buna , vreau sa te intreb daca as putea face cozonacul intro tava de enna de sticla ? 😉

    Răspunde
  • nu da nimeni raspunsuri aici ?
    😥

    Răspunde
    • Poti sa ii faci in orice forma care e unsa cu unt sau daca pui hartie pentru copt in tava. Important este sa il lasi sa se “inabuseasca” un pic, in forma dupa ce il scoti din cuptor ca sa se desprinda mai bine (in cazul in care folosesti doar unt.

      Pentru Iulia: o sa ii incerc si eu sa vedem cum ies. Daca gasesc o reteta de panetone nu asa de complicata ti-o trimit.

      Răspunde
  • Buna. Sunt in cautarea unei retete de cozonac, dar eu am o problema.. imi doresc fff mult sa-mi iasa pufosi, am mai facut cuzonaci cand stateam la mama, cu ajutorul ei, in urma cu mai bine de 6 ani, am facut si mi-au iesit fff pufosi dar nu mai stiu exact cum i-am facut. daca ai putea sa ma ajuti… cum as putea sa imi iasa pufosiiiiiiiiiiiiiiiiiii? ms mult si scuze de intrebarea mea banala. 😉 😳

    Răspunde
  • Flory, cred k secretul conta in cat de mult ii framanti, asa stiu eu de la soacra mea!trebuiesc framantati cam o ora!eu incerc sa fac 2 cozonaci azi si ii bag la masina de paine!revin cu rezultatul:-))

    Răspunde
  • Buna,

    Eu am facut cozonaci dupa reteta, deja de 2 ori si au iesit ff pufosi. Am pus un pic mai multa faina, am facut aluatul la masina de paine, si a crescut bine. Eu stau acum in Canada. Cred ca umplutura depinde de gustul fiecaruia, dar aluatul este ff pufos.
    Multumesc de reteta.
    Am facut multe multe retete de pe site si toate au iesit bine.
    Va doresc sarbatori fericite si Hristos a Inviat!

    Răspunde
  • Iti multumesc pentru ca ai postat aceasta minunata reteta.Nu am facut niciodata cozonac dar cand am vazut cum arata cel facut de tine, am incercat si eu azi. A iesit f bun. Paste fericit si multa sanatate. :-bd

    Răspunde
  • mai explicit de atit nici ca se putea, multam pt reteta :-bd

    Răspunde
  • este cel mai bun cozonac. superrrrrrrrrrrr :-bd

    Răspunde
  • buna.. se pun si albusurile sau doar galbenusurile? multumesc

    Răspunde
  • Buna! Urmaresc retetele tale de mai bn de 1 an si pot sa spun ca ai toate laudele mele!! toate ies minunat de bune, gustoase. Am facut pt prima data cozonac si a iesit perfect! Multumita tie. PASTE FERICIT 😀

    Răspunde
  • just perfect, thx! a iesit superb!

    Răspunde
  • Cu respect pentru acest blog, Iulia, tin sa-ti multumesc pentru aceasta reteta de cozonac. Astazi am incercat reteta si mi-au iesit superbi (ca la mama acasa). Țin sa-ti multumesc foarte mult si sper sa mai incerc si alte retete din acest blog. PAȘTE FERICIT. 😉 😉

    Răspunde
  • Multumesc din suflet!!! a iesit perfect. Paste fericit!!!!!!!!

    Răspunde
  • multumesc pt reteta. super buni, doar ca eu am pus albusul frecat in nuca si o mana de aluat in nuca, de frica sa nu se lase. complimenti.

    Răspunde
  • monica cristina
    14 aprilie 2012 17:25

    multumesc din suflet pentru reteta! mi-au iesit 2 cozonaci.. ca nu puteam cu ei, ieseau din tava la cuptor!!! nici o data nu mi-au iesit asa!!! bravo!!!!!!!!!! esti tare!!! :-bd :-bd :-bd :X

    Răspunde
  • garantat 100% :-bd

    Răspunde
  • buna, ma puteti ajuta, as vrea sa fac si eu primul meu cozonac si nu stiu cata drojdie sa pun, 2 lingurite = 2 plicuri? ms

    Răspunde
    • 1 plic este undeva la 2 lingurite jumatate, dar nu este nici o problema daca se pun trei, doar sa nu fie pline cat muntele himalaya.

      Răspunde
  • am facut si eu reteta ta de cozonac ieri. ffffffffffffffffffffffffffffffffffff bun. :X multumesc. am dat lovitura. :-bd

    Răspunde
  • mihaelafloroiu
    8 iunie 2012 13:38

    asadar, ieri am incercat reteta si pot sa spun ca a iesit intocmai. ar fi trebuit putin mai mult zahar, dar, in rest a fost OK!!!!!!!!!! :-bd

    Răspunde
  • Am facut, primul meu cozonac… 🙂 si a iesit extraordinar de pufos si de gustos. Aveam emotii, dar este o reteta de nota 10. Iti multumesc ca ai postat-o pentru noi!

    Răspunde
  • Multumesc mult pentru niste cozonaci minunati. Mi-au iesit ca din revista si un gust nemaipomenit!

    Răspunde
  • B <:-P <:-P Am facut si eu reteta ta de cozonac si a iesit exceptional de bun. Multumim mult!

    Răspunde
  • Am folosit aceasta reteta pentru a face prima data cozonac si a iesit foarte bun. A iesit perfect! Multumesc pentru reteta!

    Răspunde
  • Felicitari pentru retete, insa pe aceasta am facut-o si eu calculand minutios ingredientele pt.900g de faina pt.ca 1000g faina nu pot pune in masina de paine,si a iesit aluatul foarte moale,am mai pus putina fainas si a iesit foarte tare din pacate.
    Pacat ca arata foarte bine al tau.

    Răspunde
  • Am facut azi cozonac nu stiu cum a iesit, deocamdata e in cuptor, de Craciun voi incerca reteta ta 🙂

    Răspunde
  • acum am scos primii doi cozonaci si arata super,cred ca sunt deliciosi!! Multumim mult pt reteta si explicitate!!

    Răspunde
  • Poate sa_mi spuna si mie cineva la 4 kg de faina urmatoarele ingrediente sa nu pun mai mult s-au mai putin lapte, zahar, unt, drojdie, si galbenusuri, la kg de faina? ca nu stiu exact cat sa pun 🙂 =P~

    Răspunde
  • vulpe violeta
    23 decembrie 2012 18:56

    Buna , este a doua oara cand fac reteta ta de cozonaci si mi-au iesit foarte buni . Sunt incantata si sunt sigura ca si invitatii mei vor aprecia . Am devenit deja experta si tin neaparat sa iti multumesc si sa-ti doresc CRACIUN fericit si un AN NOU cu bucurii si impliniri ! Am sa mai incerc si alte retete .

    Răspunde
  • A iesit super cozonacul, multumesc pentru reteta! Sarbatori fericite! 😳 :-bd

    Răspunde
  • Buna! am o nelamurire legata de fraza asta: “Maiaua o pregatim intr-un castron in care punem urmatoarele ingrediente: o mana de faina, pliculetele de drojdie si lapte cateva linguri din laptele amestecat deja cu zaharul si vaniliile.” Mai exact, cat lapte se pune in maia? Cateva linguri sau mai mult lapte? Scuze, n-am mai facut cozonac, deci n-am idee ce-ai vrut sa spui acolo. 😛 Multumesc!

    Răspunde
  • acum incerc sa fac reteta sper sa imi iasa . :-bd

    Răspunde
  • Buna, am facut si eu reteta ta de cozonaci, rezultatul: SUUUUUPER! a iesit totu ca la tine, trebuie sa spun ca am urmarit pas cu pas fiecare pas pt ca e pt prima data cand il fac! mi-a crescut asa de bine, ca a dat afara din castron, desi era destul de mare! dupa gustul meu, trebuia mai dulce dar am primit numai complimente de la toti cei ce l-au gustat oricum! iti multumesc pt toate retetele, de revelion o sa incerc prajitura desteapta, sper sa imi iasa, pare usoara. Un an nou, cat mai bun!

    Răspunde
  • mi-au esit niste cozonaci extraordinari, aveam emotii, dar totul a iesit cum trebuia. Va multumesc, Iulia, pentru acesta reteta si multe altele. Pup :-bd :X

    Răspunde
  • Am facut aceasta reteta de mai multe ori si de fiecare data cozonacii au iesit deliciosi. O reteta foarte usor de urmat si foarte maleabila. De fiecare data am gresit cate ceva dar rezultatul final nu a fost afectat. Multumesc pentru reteta.

    Răspunde
  • buna ziua. la ac reteta de cozonac, pot sa folosesc ulei in locul untului? dc da, cat? mrs

    Răspunde
  • In sfarsit, din mii de retete de cozonac, observ aceasta reteta care, fiind explicata destul de detaliat (as spune cam 95% exprimata in imagini si cuvinte), este reteta care se aproprie cel mai mult de standardul de chef bucatar pe care il am.. (imi cer scuze lauda de sine) si tind sa felicit aceasta reteta si acest devotament aratat pentru gastronomia traditional romaneasca. Nu m-am putut abtine sa nu comentez si acest lucru il fac foarte rar, dar – din punct de vedere tehnic – aceasta reteta este acel ceva care tinde spre perfect. Daca mi se permite, as mai adauga la aceasta reteta, pe langa cele doua esente de rom, inca una de migdale, DAR NU RECOMAND CEA DE VANILIE (cea de vanilie ii da un gust incarcat cozonacului si ai senzatia ca e prea dulce, pe cand cea de migdale ii da o aroma parfumata, facandu-va sa va ganditi subtil de unde provine acel miros foarte fin de fructe) si, in loc de 250 g de nuca, sa fie 450-500 g, pentru a fi mai bogat in consistenta.
    Doamna JEANA DINCA, in aceasta reteta si in oricare nu este recomandat sa schimbati untul/margarina cu uleiul, pentru ca untul si margarina au o textura aparte, pe cand uleiul este total altceva pentru reteta de cozonac.
    Va vand cateva ponturi: la nimic din ceea ce faceti la cuptor in tavi, etc. nu ungeti tava cu ulei si dupa o tapetati cu faina sau sa o lasati doar tapetata cu ulei. Este o greseala enorma, indiferent pe care o faceti, asa ca va recomand ca sa foșositi hartie de copt sau, daca nu aveti, este deajuns doar sa ungeti tava cu unt.

    Răspunde
    • multumesc de recomandare. am facut cozonacul dupa reteta si chiar am indraznit sa inlocuiesc untul cu uleiul. a iesit foarte bun! si cat de curand(luni sau marti) am de gand sa fac din nou, respectand si retea si recomandarea.

      Răspunde
  • Am facut azi cozonac dupa reteta asta! Divin! ador site-ul acesta! Cel mai bun/frumos/explicit!!! Orice reteta caut, prima data caut pe Gourmandine..! Felicitari!!!

    Răspunde
  • Am facu ieri si mi-a iesit un super cozonac =P~ , l-am facut fara umplutura.
    Multumesc :X !
    Toate cele bune! :-bd

    Răspunde
  • Weekendul asta au venit socrii in vizita si am pregatit cozonaci dupa aceasta reteta inspirata! Au iesit super gustosi! :-bd mi-a placut ca este o reteta cu zahar brun, care are un gust autentic si, in general, folosesc zahar brun… de data asta chiar am avut succes… Numai bine! 😉

    Răspunde
  • Am făcut cozonacii cu nucă de paște și au ieșit foarte bine, foarte ușor de urmat pașii din rețetă, reușită garantată. :-bd

    Răspunde
  • Cred ca este cea mai usoara reteta de cozonac; eu am facut de vreo 4 ori pana acum si au iesit minunat… pana si soacrei i-au placut 😉 …. nu va va parea rau daca urmati aceasta reteta.

    Răspunde
  • Buna Iulia, vreau sa incerc si eu reteta ta dar am o intrebare fiindca este prima oara cand fac cozonac: tie ti-au iesit 4 cozonaci, cum i-ai copt? Doi cate doi? Cam doi incap in cuptor, si eram curioasa pana se vor coace primii, are ceva daca ceilalti raman la crescut atata timp? Multumesc!

    Răspunde
  • Buna Iulia! Am facut pentru prima oara cozonaci dupa reteta ta si au iesit grozavi, pufosi si gustosi. Multumim pentru reteta.

    Răspunde
  • GABRIELA TATAR
    2 iunie 2014 9:21

    buna. sper sa reuseasca cozonacii. nu am facut niciodata

    Răspunde
  • Multumim foarte mult pentru retete! Ne inspiram, invatam…aflam multe despre aceasta arta culinara placuta tuturor, insa am o rugaminte…faceti o posibilitate de printare a retetelor, in momentul in care pregatesti si prepari, nu poti sta cu calculatorul in fata ca sa urmaresti pasii.

    Multumesc!

    Răspunde
  • Vlad Florina
    2 decembrie 2014 12:19

    Buna Iulia! Sunt super gustosi cozonacii, ii fac de cativa ani de zile doar dupa reteta ta insa am o nedumerire. De ce se crapa la copt??? Ma enerveaza la culme chestia asta!!!
    Multumesc!

    Răspunde
  • Nistor Maria Severa
    23 martie 2017 18:10

    Am făcut de foarte multe ori acest cozonac și mi-a ieșit super,doar că albușurile le_am bătut spuma cu zaharul și am adăugat nuca in albusuri ,o lingura de cacao și zahăr vanilat.Au ieșit super!!!

    Răspunde
  • Nu se pot vedea pozele… aveti idee de ce ??

    Răspunde
  • Nu am mai facut cozonac, dar vreau sa incerc acum inainte de sarbatorile de iarna. Asa cu poze parca nu este greu. Eu il fac simplu iar de sarbatori am sa am experienta necesara pun si umplutura de cacao. Graba strica treaba, deci incep acum usurel. Cu respect

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu