O reteta delicioasa de covrigi dulci, usor de preparat.

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Ingrediente:

Covrigi dulci

125ml apa calduta
1ou
25g unt
120g zahar tos
1lingura de miere
1 pliculet de drojdie uscata Dr.Qetker
Coaja rasa de la o portocala
425g faina
1/2 lingurita sare

Pentru uns si presarat deasupra:
1 ou
50ml lapte
Zahar brun

Mod de preparare:
Eu am framantat si dospit aluatul in masina de paine.
Pentru a prepara aluatul eu am pus in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa calduta, oul, untul (pe care il topim in cuptorul cu microunde si il lasam sa se raceasca), zaharul tos, lingura de miere, drojdie uscata, coaja rasa de la o portocala, faina, 1/2 lingurita sare. Aluatul a fost framantat si a dospit timp de 1 ora jumatate.
Daca nu aveti masina de facut paine, il puteti framanta aluatul foarte bine si cu mana. Puneti intr-un castron, in ordinea urmatoarele ingredientele: faina, drojdia uscata, adaugati apa calduta, ouale, untul topit si racit, mierea, coaja rasa de portocala, zaharul tos, sarea si framantati bine timp de 20 minute, dupa care il puneti la dospit 1 ora, la loc caldut, sub niste prosoape.

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Dupa ce aluatul a dospit, turnam aluatul pe suprafata de lucru bine infainata, intindem aluatul intr-o foaie de 0,5cm – 1cm grosime, rulam foaia pe lung, dupa care taiem ruloul obtinut in 9 rondele.

Covrigi dulci

Luam fiecare rondea in parte, o intindem intr-un snur, de cca 30-35cm lungime. Petrecem capetii snurului crucis, dreptul spre stanga si stangul spre dreapta, si continuam sa rasucim capetii in jurul cercului format, pana ajungem sa unim capetele snurului si sa le alipim.

Covrigi dulci

Formam covrigii, rand pe rand, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii lasam la dospit o ora.

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Intre timp, intr-un bol, punem un ou, 50ml lapte si amestecam.

Covrigi dulci

Dupa o ora, covrigii au crescut frumos.

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Ii ungem cu o pensula cu oul amestecat cu lapte.

Covrigi dulci

Deasupra lor presaram zaharul brun si ii introducem in cuptorul preincalzit, pentru cca 25 minute pana devin rumen-aurii..

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Covrigi dulci

Covrigi dulci

22 de comentarii. Leave new

Ce frumosi ti-au iesit!De revista,nu alta!
Foarte frumoase imaginile!Pup!

Răspunde

Multumesc Maya, au fost si foarte buni!! Puup!! 🙂

Răspunde

Au iesit absolut perfecti Iulia draga!!!Te invidiez sa stii pentru ca eu nu am cuptor si asa da orice sa fac un aluat!!!Te pup si felicitari pentru poze. Superbe ca de obicei!!Puuuup!!

Răspunde

Lauraaaa de cand nu ai mai trecut pe la mine.., ma bucur ca ai reusit sa ma vizitezi!! Multumesc pentru cuvintele tale frumoase si pentru aprecieri!! Sa sti ca au iesit foarte buni, ca de altfel ca oricare reteta de la tine, exceptinala!! Puuuup!!!

Răspunde

Ai dreptate Iulia draga si imi cer mii de scuze ca nu te-am mai vizitat de o multime de timp. Am avut asa o perioada aglomerata cu care sper sa nu ma mai intalnesc niciodata. Acum a trecut si treptat imi reintru in normal asa ca te voi vizita mai des.
Te pup draga mea!!!

Răspunde

Laura draga, ma bucur sa aud ca acum esti mai linistita si ca usor, usor lucrurile vor reintra in normal. Te astept cu draga inima in vizita si te urmaresc mereu sa vad ce retete minunate mai postezi. Te pup, Laura si spor la treaba!!!!! 🙂

Răspunde

Hai ca am facut si niste covrigei din astia azi. Super tari,cu exceptia faptului ca nu mi-a crescut mai deloc aluatul :(( Am respectat reteta exact. Mi-au iesit 7 covrigi.Dar nu sunt moi si pufosi.Buni sunt. Vina imi apartine.Sigur este pe undeva o mica greseala.Sper sa o gasesc si sa o remediez la urmatoarea transa de covrigi.

Răspunde

Robert, imi pare rau ca nu au crescut covrigii 🙁 , sper sa ii mai incerci si sa creasca asa cum trebuie, iti recomand sa iti achizitionezi o masina de facut paine daca nu ai, nu iti poti da seama cat de minunata este, eu pe a mea o folosesc doar pentru functia de framantat si dospit ..iar rezultatul este extraordinar!! 😉

Răspunde

Am facut si a 2-a transa si tot la fel :(.Am facut si a 3-a transa cu altfel de drojdie.De bere.Am gasit cubulete.Parca au iesit o leaca mai pufosi.Dar nu cum trebuie.Si da.Am de gand sa imi cumpar masina de facut paine.Am inteles ca e super si pt paine si pt aluaturi cum zici tu.Macar ma scapa de o treaba 😀 😈

Răspunde

Robert, imi pare rau ca nu ti-au crescut covrigii asa cum trebuie. Daca spui ca iti iei masina de facut paine, poate ii incerci si cu masina… O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept pe site!! 😉

Răspunde

un blog MINUNAT am facut covrigi dulci si au iesit minunati copilu nu se mai satura ..am incercat si reteta de prajitura cu mere rasa si a iesit minunat nici nu am apucat sa mananc au devorato baietii ..un blog cu adevarat folositor . 😆

Răspunde

buna! imi puteti spune si mie cum fac din rondeaua de auat snur?ms

Răspunde

Nadia, ma bucur mult ca esti multumita de rezultatul retetelor incercate!! Te pup si te mai astept cu drag in vizita!! Un week-end frumos iti doresc! 😉

Răspunde

Ile, este foarte simplu, daca te uiti in pozele retetei, mai sus, o sa vezi ca este exemplificat!! Spor la gatit si un week-end frumos iti doresc!

Răspunde

cati covrigi ti-au iesit ?

Răspunde

Tocmai am facut covrigii… trebuie sa ii ascund ca vine sotu si mie nu imi mai lasa nimic… asa cum face toate prajiturile 🙂 … e foarte buna reteta, poate nu mi-au iesit exact la fel dar sunt dulci si pufosi asa cum vroiam…. de fapt sunt putin crocanti la fund 🙂 dar in rest… as sari peste cina si as manca doar covrigi… 🙂

Răspunde

Dragå iulia

As vrea så te intreb dacå esti de profesie bucåtar? Esti foarte creativå, locuiesti in Romånia ?pentru cå am våzut mai multe retete intl.
Foarte tare eu locuiesc in Dk si am våzut bucåtari foarte slabi pregåtiti, bravooo tie.

Răspunde

Ajutor!!!Am facut urmat reteta pas cu pas si am o problema, nu au iesit deloc pufosi, nu au crescut.La gust sunt foarte buni, dar sunt crocanti si deloc pufosi.Eu nu am masina pt facut paine asa ca am framantat aluatul. Unde am gresit? Chiar nu stiu. :((

Răspunde

Poti sa imi spui, te rog, daca aluatul, inainte de a-l pune la dospit, trebuie sa fie putin mai moale? Caci cred ca am scapat un pic mai multa apa si a iesit mai moale aluatul, motiv pt care am mai pus faina = resultat nu au crescut 🙁 O sa mai incerc o data, fara a mai adauga faina in plus fata de reteta, poate imi ies.

Răspunde

in sfarsit, am gasit ce cautam de mult timp. ai niste retete excelente. felicitari!!! :X

Răspunde

multumesc pentru reteta. au iesit super <:-P …… au crescut (am facut aluatul cu acele de la mixer – nu am masina de facut paine) si am amestecat mai intai faina cu drojdia si apoi am adaugat restul ingredientelor….. siiiii in jumatate de aluat am bagat cacao si i-am impletit in 2 culori, ca sa zic asa…….. maine dimineata mananc cu iaurt….. hi hi hi….. MULTUMESC inca o data pentru reteta……
P.S. am mai pus ochii pe niste retete…. cum am timp, cum le execut! ;;)

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu