Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Ingrediente:

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Pentru umplutura:
500g ciuperci
2 linguri cu varf margarina
5 rosii cherry
3 catei de usturoi
100ml apa
Marar proaspat sau uscat, maruntit
Sare si piper, dupa gust

Pentru cosulete:
600g cartofi
3 galbenusuri
25g parmezan
50g margarina
Sare si piper dupa gust
50g cascaval
1 galbenus si 50 ml lapte pentru uns cosuletele

Mod de preparare:
Spalam bine ciupercutele si le taiem feliute.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Intr-o tigaie punem 2 linguri cu varf de margarina si adaugam ciupecutele pe care le lasam la calit.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Spalam si taiem in sferturi rosioarele cherry si le adaugam peste ciupercute, maruntim si mararul si il adaugam si pe el in tigaie.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica, dupa care ii adaugam in tigaie peste ciupercute. Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam 100ml apa si lasam totul pe foc pana ce ciupercutele se calesc bine si scade apa.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete. Intr-o oala punem apa sis are si adaugam cartofii taiati cubulete. Ii punem pe foc si ii lasam la fiert cam 30 minute pana se inmoaie.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Dupa ce s-au fiert ii punem intr-un strecurator la scurs.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Dupa ce s-au scurs, punem cartofii intr-o cratita ii pisam ca pe un piure si bagam cratita pentru 5 minute in cuptorul incalzit in prealabil – dar stins in momentul introducerii cratitei, pentru a se usca putin cartofii.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Dupa 5 minute scoatem cratita, o punem pe aragaz, la foc mic, adaugam margarina si amestecam incontinu timp de 8 minute.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Dupa 8 minute stingem focul, adaugam galbenusurile, amestecam repede pana la o incorporare completa, adaugam si parmezanul amestecam din nou si la final condimentam cu sare si piper dupa gust.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Punem compozitia de cartofi intr-un sprit – pe care il folosim la ornat torturile cu crema – si intr-o tava tapetata cu hartie de copt facem cu spritul cerculete duble in sus.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Amestecam al patrulea galbenus cu 50ml lapte si ungem cu o pensula cosuletele formate, dupa care le punem in cuptorul preincalzit la 180 grade., pentru 25 minute.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Dupa 25 minute, scoatem cosuletele din cuptor, le umplem cu umplutura de ciupercute, deasupra punem cateva cubulete de cascaval pe care le taiem, in prealabil, ungem din nou cosuletele cu amestecul de galbenus si lapte si le mai lasam in cuptor 10-15 minute, pana se rumenesc frumos.

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Cosulete din spuma de cartofi cu ciupercute

Reteta preluata de la Laura Adamache, la ea reteta o gasiti sub denumirea de “Spuma de cartofi cu ciuperci champignon”.

, , , , , , , ,
Articolul precedent
Tocanita de pipote
Articolul următor
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti

Retete diverse

17 comentarii. Leave new

  • DE DRAG SA MANACI ASHA BUNATATE .
     FRUMOS EXECUTATA
     LA MULTZI ANI !
     SANATATE , SHI BUCURII .
     DOAMNE AJUTA
     SHTEFFY

    Răspunde
  • Multumesc!!!!!

    Răspunde
  • Excelent arata, ai niste retete minunate o sa o incerc si pe asta .

    Răspunde
  • Multumesc, cu siguranta o sa-ti iasa niste bucate extraordinare!! Te pup si spor la treaba!! 🙂

    Răspunde
  • Minunate, mai vreau asa retete! Felicitari!

    Răspunde
  • Multumesc mult, Ionela!! Te mai astept cu mare drag in vizita si altadata!! O duminica frumoasa !! 🙂

    Răspunde
  • azi am facut si eu reteta asta…din pacate cartofii nu au iesit deliciosi…parca ar mai trebui ceva adaugat la ei…nu a iesit ca o spuma ci mai degraba inecacioasa.Probabil cartofii difera intre ei…Azi am servit o amica, si nu i-a placut, doar ciupercile le-a apreciat.Ori eu stau destul de mult in bucatarie , nu pot spune ca nu is familiara cu ingredientele. Doar aspectul de ele…Sorry…

    Răspunde
  • Ana Maria, gusturile nu se discuta, se poate ca unele retete sa nu fie pe gustul tuturor, nu este nici o problema si nici o suparare! O Duminica placuta iti doresc!!

    Răspunde
  • Intr-adevar cartofii nu sunt de calitate mereu ; si eu am patit-o luand cartofi prosti; au aparut tot felul de soiuri de cartofi care nu sunt de calitate .

    Răspunde
  • Buna, as vrea sa incerc si eu dar in poze mi se pare ca cerculetele de cartofi stau pe ceva, par sa aiba ceva dedesubt. Mi se pare doar? Si 2 intrebari de detaliu: cartofii trebuie faramati cu fuculita sau in blende, pt. a iesi asa pufosi? Eu folosesc unt de obicei; nu stiu care diferenta intre unt si margarina si care ar fi avantajele margarinei. Pot folosi unt, sau tb. margarina neaparat?

    Multumesc frumos!

    Răspunde
  • nu pot sa va spun decat felicitari… nu am gasit nimic mai detaliat ca aici… si sunt niste retete extraordinare 😉

    Răspunde
  • superb arata reteta… felicitari. 😛 😛 😛

    Răspunde
  • ce bine arata!si sunt sigura ca sunt si foarte gustoase 😀

    Răspunde
  • Este bestiala. Am sa o incerc si eu.

    Răspunde
  • Reteta este deosebita. Eu va recomand sa incercati sa asezati cartofii pe un cotlet de porc prajit putin in tigaie sau la cuptor si apoi sa adaugati ciupercile. Puteti incerca si cu piept de pui.
    Va fi si mai gustoasa 🙂

    Răspunde
  • wow.. ai niste retete uimitoare. Nu am inceput de mult sa gatesc. Dar ma inspir foarte mult din aceste retete. 🙂 Imi este de foarte mare ajutor. Tine-o tot asa.

    Răspunde
  • Grozav! Pe langa faptul ca site-ul in sine este foarte frumos, pazele sunt cu multa migala facute dar si retetele sunt delicioase si cu toate explicatiile necesare unei reusite complete. Bravo! Felicitari! Sa ai parte de 1000 de ani de sanatate! :-bd

    Răspunde

Lasă un răspuns la laura Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu