Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Ingrediente:

Coronita de coaste de miel umpluta

Coastele de la un mielut
Sare, piper, boia dulce de ardei si ulei pentru condimentat si imbalsamat coastele

Pentru umplutura:
500g carne toccata de vita
500g carne toccata de porc
3 cepe
1 ardei gras rosu
5 morcovi
1 borcan mazare verde (375g)
1 lingura chimen macinat
1 lingura boia dulce de ardei
Sare, piper si chili dupa gust
500ml apa
1 lingura smantana
3 linguri pasta de tomate

Coronita de coaste de miel umpluta

Pentru legumele prajite:
1 vanata
1 dovlecel
Sare dupa gust
ulei

Mod de preparare:
Punem mazarea intr-o strecuratoare, o dam sub un jet de apa si o lasam la scurs.

Coronita de coaste de miel umpluta

Curatam cepele. Spalam ardeiul, ii indepartam cotorul si il curatam de seminte. Curatam morcovii si ii spalam.

Coronita de coaste de miel umpluta

Taiem morcovii rondele.

Coronita de coaste de miel umpluta

Taiem ardeiul cubulete.

Coronita de coaste de miel umpluta

Taiem cepele marunt.

Coronita de coaste de miel umpluta

Carnita de porc si carnita de vita, le punem intr-un bol si le amestecam cu mana pana obtinem un amestec omogen.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Intr-o tigaie punem ulei, adaugam ceapa si o punem la calit.

Coronita de coaste de miel umpluta

Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam rondelele de morcov, ardeiul gras taiat cubulete, amestecam si lasam la calit 5 minute.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Dupa 5 minute adaugam carnea, amestecam din nou si lasam 10 minute la calit.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Condimentam intre timp cu 1 lingura de chimen, 1 lingura de boia dulce de ardei, sare si piper dupa gust.

Coronita de coaste de miel umpluta

Dupa 10 minute, adaugam peste carne si legume 500ml apa si lasam sa fiarba pana scade aproape toata apa.

Coronita de coaste de miel umpluta

Cu putin timp inainte de a fi gata umplutura, adaugam pasta de tomate, chilly dupa gust si amestecam.

Coronita de coaste de miel umpluta

Adaugam imediat si smantana, amestecam si lasam sa mai fiarba pana scade.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Cand umplutura este facuta, o tragem deoparte, adaugam mazarea verde scursa, in prealabil si amestecam.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Luam coastele de miel, le scoatem sira spinarii, scoatem carnita in plus de pe coaste, lasand doar cotletul. La mine mielutul a fost foarte tanar, iar carnita de cotlet a fost cam putina.

Coronita de coaste de miel umpluta

Crestam portiunea dintre coaste, in varf, pe aproximativ 2-3 cm, ca in imaginea de mai jos.

Coronita de coaste de miel umpluta

Punem cotletele pe o farfurie, le condimentam dupa gust cu piper, boia dulce de ardei si sare. Apoi turnam peste ele cativa stropi de ulei si le frecam bine cu mainile pana le imbalsamam pe toate partile.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Luam cele 2 bucati de coaste si le coasem una de cealalta, ca in pozele de mai jos.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Dupa ce am cusut coastele una de cealalta, punem in picioare coronita obtinuta, intr-o tava unsa cu ulei, astfel incat carnita de cotlete sa fie in interiorul coroanei.
Umplem coronita cu umplutura obtinuta mai sus si introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, pana ce costita se rumena foarte bine.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Langa aceasta coronita de miel umpluta, am servit legume prajite pe tigaia grill.

Coronita de coaste de miel umpluta

Spalam o vanata si un dovlecel. Le indepartam capetii si taiem rondele atat vanata cat si dovlecelul.

Coronita de coaste de miel umpluta

Condimentam rondelele cu sare si stropim cu putin ulei.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Ungem tigaia grill cu un servet imbibat in ulei si o punem la incins.
Cand s-a incins indeajuns, punem rondelele de dovlecel in tigaie si le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem pe un servet de hartie.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Cu vinetele procedam la fel ca si cu dovlecelul. Punem rondelele de vanata in tigaie si le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem pe un servet de hartie.

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

Coronita de coaste de miel umpluta

, , ,
Articolul precedent
Friptura de miel cu legume si zarzavaturi, sos de menta cu iaurt si garnitura de orez
Articolul următor
Nuggets

Retete diverse

14 comentarii. Leave new

  • Looks very appetizing and perfectly explained
    Greetings, Diana

    Răspunde
  • Iuliaaa, ce bunaciune ai facut aici!! Arata super!

    Răspunde
  • Iulia, sa nu incetezi sa ne incanti cu minunatiile astea! Esti o adevarata artista! Pupici, Lucia

    Răspunde
  • Felicitari pentru site. E prima data cand il vizitez si imi place foarte mult. De retete… nu mai zic. Voi incerca si eu cateva.

    Răspunde
  • Thanks a lot, Diana!! Kises and greetings!!! 😀 😉

    Răspunde
  • Multumesc mult, Edith!! Pupp!! 🙂

    Răspunde
  • Multumesc mult, Lucia!! Chiar artista nu sunt, dar incerc sa le fac cum pot si eu mai bine!! Puppp!! 🙂 😉

    Răspunde
  • Mona, iti multumesc mult pentru vizita si aprecieri!! Astept sa-mi spui ce retete ai incercat si cum ti-au reusit!! Te pup si un week-end frumos iti doresc!! 🙂

    Răspunde
  • felicitari pt site!!!!!!!!!!!
    e prima data cand “il vizitez’ si sunt impresionata
    retetele sunt minunate,iar imaginile sunt de-a dreptul”apetisante”
    esti un geniu in arta gastronomica
    tine-o tot asa!!!!!!!!!

    Răspunde
  • am facut-o si eu ii super,esti o gospodina nemaipomenita,mi-a iesit foarte aspectoasa si foarte delicioasa

    Răspunde
  • multumesc mult pentru reteta! In momentul asta sunt in plina activitate, sper sa iasa cel putin la fel de bine ca ce vad aici. 😉

    Răspunde
  • Carmelutza
    5 mai 2011 19:12

    Am facut si eu coronita, si a iesit fffffffffffffff buna si aratoasa
    oaspetii la masa au fost impresionati
    multumesc pt. reteta
    am incercat si alte retete si au iesit f bine

    Răspunde
  • Iulia, esti foarte, foarte talentata! Felicitari pt toate minunatiile astea! Esti nemai pomenita!!!!!

    Răspunde
  • Am facut reteta de Paste cu costite de porc (doar pentru ca nu am gasit costite de miel) si a iesit foarte foarte buna si aspectoasa. Am respectat exact reteta si vreau sa spun ca e foarte bine si detaliat explicata. Toate cele cinci familii ce au fost invitate la masa au fost impresionate si mi-au sugerat sa salvez reteta si sa o mai fac la urmatorul eveniment. Multumesc mult pentru idee si pentru rabdarea de a o publica atat de frumos si amanuntit cu imagini!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu