Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Ingrediente:

Coronita cu ciocolata

Pentru aluat:
550g faina
75g unt
2 oua
1 plic drojde uscata Dr. Qeker
200g de lapte caldut
2 esente de rom Dr. Qetker
4 linguri zahar tos (cantarite au fost 85g)
½ lingurita sare
Pentru uns foaia de altuat:
50g unt topit

Pentru umplutura:
2 Ciocolati Milka cu lapte
Zahar brut

Pentru uns si presarat deasupra:
1 galbenus
50ml lapte
Zahar brut

Mod de preparare:
Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva,, in ordinea urmatoare: laptele caldut, ouale, esentele de rom, untul taiat cubulete, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si sarea. Am lasat la framantat si dospit in total 1ora 30 minute.

Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine, si mai are si alte functii care ajuta mult) puteti framanta aluatul cu mana. Puneti ingredientele intr-un castron mai mare in urmatoarea ordine, faina, drojdia, zaharul tos, untul taiat cubulete, laptele, ouale, esentele de rom si sarea, framantati bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasati la dospit acoperit cu un prosopel curat, intr-un loc caldut

Coronita cu ciocolata

Intre timp, putem pune la topit, untul pentru uns foaia de aluat

Coronita cu ciocolata

Si taiem ciocolata cu un cutit in bucatele mici

Coronita cu ciocolata

Dupa 1 ora si jumatate de framantat si dospit, turnam aluaul din cuva masinii de paine pe o suprafata bine infainata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Intindem luatul intr-o patura de 40/40cm si grosime de 1cm

Coronita cu ciocolata

Ungem foaia de aluat cu untul topit in prealabil in cuptorul cu microunde, iar apoi presaram pe toata suprafata foii zahar brut

Coronita cu ciocolata

Presaram si ciocolata taiata marunt, uniform, pe toata suprafata

Coronita cu ciocolata

Dupa care incepem a rulam foaia strans, pana se formeaza un rulou

Coronita cu ciocolata

Dupa ce am format ruloul, il taiem in rondele egale cu grosimea de 2cm, mie mi-au iesit 21 de rodele.

Coronita cu ciocolata

Tapetam o tava rotund (daca aveti o tava cu pereti detasabili este si mai bine, pentru ca ve-ti scoate coronita mai usor din ea) cu hartie de copt (tava mea a avut un diametru de 27cm). Asezam in marginea tavii rondelele, una cate una, petrecandu-le putin, pana obtinem un cerc (coronita) si lasam la dospit acoperita cu o folie alimentara, la loc caldut, pentru 1 ora.

Coronita cu ciocolata

Dupa 1 ora, coronita este dospita foarte frumos

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Amestecam un galbenus cu cei 50ml lapte

Coronita cu ciocolata

Ungem coronita cu ajutorul unei pensule cu amestecul facut din galbenus si lapte

Coronita cu ciocolata

Presaram pe intreaga suprafata a coronitei zahar brut si o bagam in cuptorul ppreincalzit, la foc mai intai mic, apoi mediu, pentru 30-35 minute, pana sse rumeneste frumos. Dupa ce s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam la racit pe un fund de lem, acoperita cu un prosopel curat, pentru minim 30 minute. Este de o bunatate rara.

Coronita cu ciocolata

In timpul coacerii, coronita mea cu ciocolata a crescut atat de mult incat s-a unit in mijloc 🙂 dar vreau sa spun ca nu regret deloc pentru ca arata atat de bine si este atat de buna!! Data viitoare cand o mai fac in loc de drojdie voi pune praf de copt, atunci isi va pastra forma initiala (aceea de cand o pui in tava).

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

Coronita cu ciocolata

, , , , , , , ,
Articolul precedent
Cochilii cu aroma de portocala
Articolul următor
Krapfen – Gogosi austriece

Retete diverse

44 de comentarii. Leave new

ti-a iesit minunata!!! o voi face si eu in curand in varianta cu mac,desi nici asta nu e rea.
week-end placut!

Răspunde

Multumesc Mihaela, ste foarte buna, atat de pufoasa si usoara, ti se topeste in gura. Te pup!! 🙂

Răspunde

wow, cool trick! looks great!

Răspunde

iulia,eu vroiam sa te intreb mai demult,tu mai lasi aluatul in masina de paine dupa ce s-a terminat programul,de iti creste atat de frumos?eu am masina de paine identica cu a ta si mereu trebuie sa o mai las 30 de min ca sa creasca asa bine ca la tine…

Răspunde

Thank you Koch-Blog, I am glad you visited me!! 🙂

Răspunde

Da Mihaela, uneori e nevoie sa mai las aluatul la dospit peste timpul de dospire al masinii. Daca nu ma grabesc, si am timp, mai astept sa dospeasca, insa nu intotdeauna.  Te pup!! 🙂

Răspunde

aha,deci asta-i secretul,ca aluatul sa creasca asa de bine…multumesc de raspuns ca-mi facusem multe probleme …ca drojdia nu este buna,ba ca faina,ca masina….acum stiu sa o mai las la dospit…

Răspunde

🙂 Mihaela, de fapt nu e nici un secret, e o regula, cel putin eu asa o iau, un aluat trebuie lasat sa dospeasca atat cat ii trebuie, pana sa incep sa gatesc mai intens, nu aveam rabdare cu aluatul, il framantam 5 minute, il lasam la crescut 30 minute si dupa ii dadeam forma dorita s il varam in cuptor fara al mai lasa sa se odihneasca inca o etapa. Acum te sfatuiesc sa ai rabdare cu aluatul si sa il lasi la crescut (minim 1 ora) atat dupa ce il framanti, cat si dupa ce il pui in tava pentru copt (minim 1 ora), sau in cazul gogosilor, dupa ce le tai. un aluat cu cat dospeste mai mult cu atat rezultatul este mai spectaculos. Te pup!!

Răspunde

arata bestial coronita ta cu ciocolata… cu siguranta o voi incerca si eu.. felicitari

Răspunde

Ionela, este delicioasa!! Spor la treaba si sper sa vi cu vesti bune despre cum ti-a reusit!! Puppp!

Răspunde

Salut. Vreau si eu sa incerc minunatia asta de reteta dar inainte de asta vreau sa te mai intreb daca il dai cu galbenus cu lapte peste sau cu ou amestecat cu lapte pt ca in imagine par sa fie inclus si albusul dar sub imagine ai scris ca se da amesteca doar galbenusul cu laptele. Astept sa-mi raspunzi cat mai repede ca as vrea sa fac reteta zilele astea. Merci mult 🙂

Răspunde

Draga Andreea, la reteta asta am folosit pentru uns, un ou intreg amestecat cu lapte, dar sa sti ca acelasi rezultat il ai si daca folosesti un galbenus amestecat cu lapte, nu este diferenta!! Spor la reteta si sper sa fie pe placul tau rezultatul!! Pupici!! 😉

Răspunde

Buna am o intrebare: La ce program ai bagat aluatul? Eu l-am bagat la aluat pt pizza si cand l-am scos s-a lasat foarte mult si nu mi-a mai iesit nimic. :((

Răspunde

Cosmina, eu folosesc programul 13, framantat si dospit, eu am un Moulinex OW 5000. Sarbatori fericite!!

Răspunde

Ms Iulia. Si eu tot moulinex am Home Bread se numeste. Insa la 13 este aluat pentru pizza asa scrie. mie mi-a iesit aluatul cam moale si in interior era ca un burete. Asa trb sa fie? Oricum nu cred ca il mai bag la aparat, il voi face de mana. La acel program scrie ca trb 800 g faina. Ms

Răspunde

Inca o intrebare te rog. Stii ca atunci cand trebuie sa scoti painea trb sa tragi tare de cuva aceea pentru ca este infipta bine in aparat :)). Eu atunci cand am tras tare s-a lasat aluatul foarte tare. Era crescut pana sus si cand am tras s-a lasat jos de tot. Deci cum trb sa trag de cuva?

Răspunde

Cosmina, daca faci aluatul cu masina si folosesti exact cantitatile de ingrediente pe care le-am scis eu in reteta totul ar trebui sa iasa bine. Faina influenteaza mult aluatul, poate nu e cum trebuie… Referitor la cuva, la fel trag si eu, nu stiu o alta modalitate de a scoate cuva mai usor. Pup!!

Răspunde

Senazational arata, felicitari! Am sa o incerc si eu, numai ca nu am masina de facut paine…sper sa ma descurc si fara.

Răspunde

Naina, multumesc mult, ma bucur ca iti place coronita cu ciocolata… daca o incerci ai sa vezi ce gust senzational are!! Spor la gatit!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Zilele trecute am descoperit blogul tau si din multele retete minunate pe care le-ai prezentat aceasta coronita m-a incantat imediat asa ca am si facut-o.A iesit superba,de fapt am facut doua ca sa se pastreze forma,gustul este absolut divin.Si apoi am decis sa mai incerc ceva,am facut pulpele de pui crocante pentru care am primit muuulte laude si ieri am pregatit si gogosile cu rom care au iesit extraordinar de pufoase si gustoase,cele mai bune pe care le-am mancat pana acum.Multumesc pentru minunatele retete si felicitari pentru minunatul blog,esti foarte explicita si faci niste poze absolut superbe.Acum ma duc sa incerc ciorbica de conopida cu taietei sunta tare curioasa cum iese.Salutari de la Milano

Răspunde

Elena, iti multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur tare mult ca iti place site-ul si ca ai incercat atatea retete de aici. Felicitari pentru reusita retetelor!! Spor la gatit!! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😀 😉

Răspunde

Am facut coronita in acest weekend. Extraordinara! Va inlocui cu succes cozonacul de Paste. Am facut deja reclama acestui blog, este grozav. 😛

Răspunde

Изглежда прекрасно!Поздрави!

Răspunde

Alina, ma bucur mult ca ti-a reusit Coronita, intr-adevar este un aluat foarte bun, care asa cum spui si tu poate inlocui cozonacul de Paste!! Pup si un Paste fericit iti doresc alaturi de toti cei dragi tie!! Multumesc mult pntru reclama 🙂 🙂

Răspunde

Nanita, thanks! Greetings and kisses!

Răspunde

Am incercat-o,am facut’o si a iesit bestial plus ca am incercat multe retete si au iesit toatae supe..va multumesc pt tot 😉

Răspunde

Bubu27, ma bucur mult ca ti-a reusit reteta. Felicitari!! 😉 Un Paste fericit iti doresc!!

Răspunde

Ce superbbbbbb…spune-mi, te rog, nu se intareshte? Aaaa inca ceva…pot sa fac aluatul cu o zi inainte shi sa il las la frigi? Vesnica mea problema, timpul!!!!!!!!!!!!!Ms mult, arata bestial!

Răspunde

Se poate cu drojdie proaspata? Daca da, cate grame de drojdie proaspata corespund celor 7 grame de drojdie uscata!Ms mult!

Răspunde

Iulia, de intarit nu se intareste daca o pastrezi intr-o punguta de plastic. Referitor la aluatul lasat in frigider, sincer sa iti spun nu am incercat niciodata varianta asta, am auzit la unelele persoane ca lasa aluatul cu drojdie la frigider,insa acesta nu stiu cum s-ar comporta… imi pare rau ca nu te pot sfatui in privinta asta. Spor la gatit si o seara frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Alex, se poate inlocui drajdia uscata cu cea proaspata, 7g uscata echivaleaza cu 25g proaspata. Spor la gatit si o saptamana frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Iulia draga,
Am facut coronita ta si este pur si simplu minunata! Iti spun sincer!Se topeste in gura…este ft buna! Vreau sa iti spun ca daca o vei face cu praf de copt nu va fi acelasi lucru! Din pacate eu am facut si cu drojdie proaspata (si apropo am pus numai vreo 15 gr de drojdie :mrgreen: shi a crescut oricum mare mare de m-am mirat si eu 😯 ) dar am facut-o si cu praf de copt – in acest ultim caz nu a mai iesit nici mare, nici pufoasa, nici asa gustoasa. Si-a pastrat intr-adevar forma frumoasa, arata de vis si gustul era super bun ( 🙄 )dar a fost putin cam tare (ok, putin mai mult si a doua zi, uffff si mai tare 😥 ). Ca sa ma conving ca nu am gresit eu procedeul (desi ❓ , poate am gresit eu ceva, habar nu am), am refacut-o cu drojdie si cu cioco alba. Aaaa inca ceva! Eu nu am presarat zahar brun ci migdale macinate…A fost o adevarata nebuniiiieeeeeee!Multumesc mult!

Răspunde

Julia, ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca esti incantata de rezultat, cu praf de copt, nu am incercat, dar acum ca mi-ai spus cam cum sta treaba cu varianta asta cred ca o sa ma gandesc mai bine inainte sa o fac 😛 😆 Pupp si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

Ieri am rupt turta finei mele care a implinit un anisor si am decis sa ii fac aceasta coronita cu ciocolata. Multumesc foarte mult pentru reteta. Coronita a iesit deliciosa.

Răspunde
angheluta maria alina
2 august 2011 17:32

vrea si eu o bucatica mica te rog =P~

Răspunde

a iesit foarte frumos si arata super

Răspunde

am facut aceasta coronita si a iesit deosebit de gustoasa si a fost apreciata foarte mult! <:-P <:-P <:-P
multumim mult pentru retete. salutari din spania! pupici :-bd :-bd :-bd

Răspunde

am descoperit de curand acest site si imi place fff mult,mai ales ca imi place sa gatesc la nebunie!!!pooop!! <:-P

Răspunde
vulcan ioana
26 aprilie 2012 17:23

buna. vreau sa fac si eu coronita si nu am masina. vroiam sa intreb daca framant eu pastrez aceeasi ordine la ingrediente?

Răspunde

am facut si eu aceasta reteta si a iesit un deliciu, merita tot efortul si investitia financiara

Răspunde

Am facut coronitza in dupa amiaza aceasta si a iesit un deliciu; deja s-a mincat jumatate din ea, asa buna si aromata a iesit! O “pufosenie” de coronita! Felicitari pt site-ul foarte bine organizat si, mai ales, pt retetele minunate impartasite cu noi! Multumesc!

Răspunde

Buna. Am facut coronita. Este incredibil de buna! Nu am mancat ceva mai bun (din categoria cozonaci). Am respectat intocmai reteta, inclusiv cu framantarea in masina de facut paine. A fost incredibil. Felicitari!!! 😛

Răspunde

Buna. Am facut coronita azi. Este atat de buna ca maine mai trebuie sa fac una. Ceva bun si usor . Multumesc pentru reteta.

Răspunde

Buna. Vrea sa fac coronita sambata… dar mi se pare umplutura cam putina.. 2 ciocolatele.. cred ca au 200 de grame.. baietii mei prefera mai multa umplutura.. e prea mult sa pun 3 ciocolatele. Multumesc pentru toate retetele tale… e greu, ca sunt la dieta de 7 luni… dar baietii mei se bucura din plin de ele… o sa vina si randul meu. Multumesc!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu