Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Ingrediente:

Cornulete pufoase cu gem de caise

800g faina
150g zahar tos
30g miere
150ml ulei
2 pliculete de drojdie uscata
190ml lapte caldut
3 oua
1 lingurita rasa de sare
2 pliculete zahar vanilinat

Pentru uns:
1 galbenus de ou
50ml lapte

Dulceata de caise (alte tipuri de dulceturi sau ciocolata)
Zahar pudra pentru pudrat deasupra

Mod de preparare:
Aluatul l-am preparat in masina de facut paine. Am pus ingredientele in cuva, in ordinea urmatoare: laptele caldut, ouale, uleiul, mierea, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, pliculetele de drojdie uscata, faina si sarea. Am lasat la framantat in masina de paine 30 minute, si apoi aproximativ 2 ore la dospit. Am lasat mai mult decat timpul indicat de masina.
Daca nu aveti masina de paine (va recomand din toata inima sa achizitionati una, va usureaza foarte mult munca, framanta si dospeste aluaturile foarte bine, si mai are si alte functii care ajuta mult) puteti framanta aluatul cu mana. Puneti ingredientele intr-un castron mai mare in urmatoarea ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat, laptele caldut, uleiul, mierea, ouale si sarea, framantati bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasati la dospit acoperit cu un prosopel curat, intr-un loc caldut. Lasati la dospit aproximativ 2 ore, sau pana creste sufficient.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Dupa aproximativ 2 ore, aluatul a crescut frumos.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Infainam bine suprafata de lucru, turnam aluatul din cuva si il impartim in aproximativ 2 parti egale.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Luam o bucata de aluat, o intindem pe suprafata de lucru bine infainata, intr-o foaie rotunda cu grosimea de aproximativ 0,5cm.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Pentru a obtine o foaie de aluat perfect rotunda, luam o forma mare, rotunda (de exemplu eu am folosit o tava rotunda de pizza cu un diametru de 30cm), o punem peste foaia de aluat intinsa si taiem cu un cutit in jurul ei, apoi indepartam surplusul de aluat din jur, ridicam de peste aluat forma sau tava folosita si am obtinut ceea ce am dorit, o foaie de aluat rotunda si frumoasa.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Taiem foaia de aluat in 8 triunghiuri egale.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Pe fiecare triunghi, inspre partea mai lata a triunghiului punem 1 lingurita de dulceata de caise.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Apoi rulam fiecare triunghi in parte, incepand de la partea mai lata pana la varf, dupa care le dam o forma putin arcuita de cornulet.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cornuletele formate in tava, astfel incat sa nu se atinga unul de celalalt pentru ca vor dospi si se vor uni intre ele.
Tinand cont ca avem doua foi de aluat, ne vor iesii din fiecare foaie cate 8 cornuri, deci in total 16 cornuri. Lasam cornurile in tava la crescut, o ora, intr-un loc caldut.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Dupa 1 ora, cornulete au crescut frumos.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Punem intr-un castronel, 50ml lapte si 1 galbenus, le batem si ungem cu compozitia rezultate cornuletele, folosindu-ne de o pensula, dupa care introducem cornuletele in cuptorul preincalzit si le lasam la copt pentru aproximativ 25 minute.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Dupa ce s-au copt, scoatem cornuletele din tava, le punem pe un tocator, sau o tavita de plastic si le acoperim cu un prosop curat. De abia dupa ce s-au racit le putem pune intr-o punga de plastic (daca le puneti in punga in timp ce sunt calde, punga va transpira si cornurile se vor umezi). S-ar putea ca din cornulete sa iasa pe la capete putina dulceata, in timpul coacerii, nu este nici o problema.
Cornuletele se pastreaza moi si bune 3 – 4 zile. Sunt foarte moi si bune, va fi o placere sa le savurati ca atare sau langa o ceasca de cafea sau lapte.

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

Cornulete pufoase cu gem de caise

, , , ,
Articolul precedent
Gogosi cu rom
Articolul următor
Crostoli

Retete diverse

39 de comentarii. Leave new

doamne ce bine pot sa arate! felicitari!

Răspunde

immmm yummyy 😯 arata delicios, deja salivez…kred k o sa incerc si eu reteta

Răspunde

Lacrima, multumesc mult!! Sa sti ca sunt si foarte bune cornuletele!! Te pup!! 🙂

Răspunde

Dydy, sunt super cornuletele!!Pufoase si delicoase, cu lapte sau simple sunt o minunatie!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂

Răspunde

O minune ti-au venit, mi-ai facut o pofta !
te pup! 🙂

Răspunde

I don´t understand your language, but I love your blog. Congratulations!!

Răspunde

Multumesc Nicoleta, te-as servi cu mare drag cu aceste minunate cornulete!! Puppp!!! 🙂

Răspunde

Patanisca, thanks a lot! I visit your blog, and I can tell that you have delicious recipes!! Greetings from Romania!! 😉

Răspunde

Iulia, am facut si eu cornurile, sunt minunateeeeee !!! Multumesc pentru reteta. Felicitari, te pup !

Răspunde

Ma bucur mult, Ginette ca le-ai incercat. Felicitari tie, ca am vazut ca ti-ai iesit pufoase si frumoase!! Pupppp!!! 😉

Răspunde

woww…. o reteta extraordinara! Pozele tale m-au determinat sa incerc reteta si au iesit asa de bune ca toata lumea le adora.
Multumesc! Numai bine!

mesaj pt LOREDANA C.
PS: TE IUBESC MULT SURIOARA…IMI LIPSESTI MULT MULT!!!1

Răspunde

Cristina, ma bucur ca ai incercat reteta si ca au iesit pe gustul tau!! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! Te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

Arata delicios cornuletele tale.As vrea sa fac si eu. Imi spui te rog ce gramaj are un plic de drojdie?

Răspunde

Liliana, multumesc, ma bucur ca iti plac cornuletele, un plic de drojdie are 7g si echivaleaza cu un cub de drojdie de 25g. Spor la gatit!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

Am aluatul la crescut si as vrea sa stiu la cate grade sa fixez cuptorul. Am cuptor cu microunde care are si program de coacere. Am mai incercat eu sa coc diverse aluaturi in el si am fost dezamagita. Insa pofta ma indeamna sa perseverez. 🙂

Răspunde

deja mi-a lasat gura apa 😯 ! V-am lasat, ma duc sa fac si eu 😀 😀

Răspunde

foarte delicioase,tocmai le-am facut.multumesc de reteta

Răspunde

Felicitari multe pt blogul tau plin de bunatati.Vreu sa zic ca m-au inebunit aceste cornulete.De 2 ori am incercat sa le fac si mie nu-mi ies atat de pufoase ca ale tale.Am respectat pas cu pas si nu-mi ies.Salivez la pozele tale si mor ca nu-mi reusesc si mie,dar nu ma las.

Răspunde

arata bn o sa incerc reteta (dar zaharul pudra cand il punen) 😛 ❓

Răspunde
Crystynutza
15 martie 2011 21:05

foarte tare ❗ cornuletele arata minunat, de abia astept sa le gust, felicitari pentru reteta ❗ te felicit!!! 😛 😉 😛

Răspunde

imi plac foarte mult retetele tale si imi place ca faci multe poze si sunt foarte foarte frumoase. 😀 te pup! Denisa

Răspunde

O minunatie! Multumesc pentru aceasta reteta minunata, cu care mi-am incantat familia. Au iesit incredibil de bune. Nota 10 pentru reteta!!!

Răspunde

Exceptional! Retetele (o parte din ele le-am facut) sunt foarte bune. In plus, prezentarea este impecabila. Te felicit din toata inima. BRAVO!!!

Răspunde

Azi am facut cornulete cu gem de caise, au iesit foarte bune, mersi mult pentru reteta….

Răspunde

Am facut si eu si au iesit de-a dreptul minunat!!! 😉

Răspunde

Arata delicos. Voi face in weekend. Multumesc de idee si reteta.

Răspunde

EU NU AM TIMP SA SCRIU.DAR AZI MI-AM FACUT TIMP PT CA RETETELE SUNT DELICIOASE…AM INCERCAT RETETA ,E SUPERBA.DE ATUNCI AM FACUT CRED CA DE 10 ORI…DE ASEMENEA AM FACUT SI MULTE RETETE DE GOGOSI,COZONACI…FELICITARI !TE-AM DESCOPERIT ACUM CATEVA LUNI SI E SINGURUL LOC DE UNDE INCERC LUCRURI NOI…

Răspunde

iulia, daca nu pun hartie de copt , pt ca nu am, ung tava cu ulei sau unt? se poate si asa? si inca ceva, trebuie tinut obligatoriu la dospit 2 ore? am facut gogosi (DUPA RETETA TA) dupa 20 min au iesit fara din vas asa de mult a crescut aluatul. (de mentinut ca nu era un vas mare)
FELICITARI PT RETETE. ARATA FOARTE BINE. nu locuiesc in tara si mereu tre sa improvizez pt ca nu gasesc toate ingredientele.. TE PUP SI SI CAT MAI MULTE RETETE GUSTOASE.

Răspunde

Foarte,foarte bune…le-am facut si au iesit super…

Răspunde

Poti sa-mi recomanzi o marca/model de masina de facut paine? 😀
Sau nu e voie sa facem reclama? 😛

Răspunde

arata super bn si cred ca sunt delicioase
:-bd :-bd felicitari

Răspunde

Arata minunat! Poti sa imi spui si mie ce programe ai folosit? Mersi frumos.

Răspunde

s-au primit de nota 10+, :-bd :-bd :-bd :-bd multumesc mult <:-P

Răspunde

AZI AM INCERCAT RETETA. MI-AU IESIT SUPER BUNE

Răspunde

BUNA. am facut si eu astazi dupa reteta ta, cornulete cu dulceata mi-au iesit foarte bune. felicitari pentru reteta si multumim pentru ca ai postat pe internet reteta ta, ca sa ne putem folosi si noi de ea. As dori reteta de la gogosi, daca se poate si multumesc frumos, inca o data.

Răspunde

Am incercat si eu si mi-au iesit delicioase.

Răspunde

:-bd 😛 😛 😛 le-am incercat si eu si mi-au iesit super. multumim pt reteta

Răspunde

La Sebes se numesc Buftane si doar forma difera. Super reteta. O idee grozava pentru un sfirsit de saptamina.

Răspunde

azi am sa le incerc si eu, sunt foarte frumoase, sh dupa imagine cred ca sunt si foarte delicioase… complimente!! :-bd =P~ azi am sa le fac sh la copii!!!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu