Cornulețe cu gem

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Ingrediente:
Cornulete cu gem
250g unt (sau margarina daca doriti sa devina o reteta de post)
300ml frisca lichida (vegetala daca doriti sa devina o reteta de post – eu am folosit Hulala)
2 pliculete zahar vanilinat
600g faina
1 pliculet praf de copt
50g zahar pudra
Un praf de sare

Gem pentru umplut
Zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:
Amestecam intr-un castron faina cu praful de copt.
Cornulete cu gem
Punem untul intr-un castron, adaugam frisca lichida, zaharul vanilinat, zaharul pudra, un praf de sare si faina apoi framantam totul pana obtinem o coca (daca considerati ca aluatul mai necesita faina, mai puteti adauga inca o lingura de faina).
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Coca obtinuta o impartim in mai multe bile (eu am impartit-o in 4). Pe o planseta pudrata cu faina, intindem fiecare bila de aluat intr-un dreptunghi din care taiem apoi triunghiuri (isoscel).
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita sau jumatate de lingurita de gem, apoi rulam cornuletul de la baza spre varf.
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Cornuletele obtinute le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute la 180 grade Celsius.
Cornulete cu gem
Dupa ce cornuletele s-au copt, le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra. Pentru a se pastra fragede, dupa ce s-au racit, le pastram pe o farfurie invelita intr-o punga de plastic.
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem

Dacă vă place gemul de caise, aici e o rețetă de cornulețe cu gem de caise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la cornuri