Cornetti morbidi salati (cornuri moi sarate)

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Ingrediente:

Cornetti morbidi salati

Pentru aluat:
500g faina
100ml lapte caldut
1 plic drojdie uscata dr. Qetker
1 lingurite zahar tos
2 oua
100g margarina
1 lingurita sare

Pentru umplutura:
300g mozarella
6 rosii cherry
10 feliute sunca York
2 ardei iuti
2 linguri pasta de rosii
1 ou si 100ml lapte pentru uns

Oregano pentru presarat deasupra

Mod de preparare:

Spalam ardeiul iute il curatam de seminte si il taiem foarte marunt.

Cornetti morbidi salati

Rosiile cherry le spalam si le taiem in sferturi.

Cornetti morbidi salati

Feliile de sunca le taiem patratele marunte.

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Mozzarella o taiem fasiute.

Cornetti morbidi salati

Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: laptele, ouale, margarina, zaharul, sarea, drojdia si faina si l-am lasat la framantat si dospit 1 ora jumatate. Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Puneti intr-un castron mare toate ingredientele necesare pentru aluat si framantati bine. Lasati apoi aluatul la dospit pentru o ora.

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Dupa ce aluatul a dospit si a crescut frumos, infainam suprafata de lucru, turnam aluatul din cuva si cu un sucitor il intindem intr-o foaie rotunda cu grosimea intre 0.5cm-1cm.

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Taiem aluatul in 12 triunghiuri, eu l-am taiat in 8, dar am incercat si in 12 si e cel mai potrivit asa.

Cornetti morbidi salati

Ungem fiecare triunghi cu o pensula cu pasta de rosii.

Cornetti morbidi salati

Adaugam putina sunculita.

Cornetti morbidi salati

Punem 2 fasiute mici de mozzarella pe fiecare triunghi in parte.

Cornetti morbidi salati

Adaugam putin ardei iute, pe fiecare triunghi.

Cornetti morbidi salati

Punem si 2 feliute de rosie Cherry.

Cornetti morbidi salati

Dupa ce am pus din fiecare ingredient pentru umplutura cate putin – atentie nu umpleti cornuletele foarte mult – incepem sa le rulam strans, pornind de la baza triunghiului spre varf.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cornuletele in tava, nu prea inghesuit ca vor creste si se vor uni si nu vor mai arata atat de estetic. Le lasam in tava la dospit o ora.

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Intr-un castronel amestecam laptele si oul pentru uns.

Cornetti morbidi salati

Dupa ce a trecut o ora, ungem cu o pensula cornuletele cu amestecul de ou si lapte.

Cornetti morbidi salati

Presaram deasupra cornurilor oregano si le introducem la cuptor pentru 15-20 minute pana se rumenesc frumos.

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

Cornetti morbidi salati

, , , , , , ,
Articolul precedent
Crescente – Patratele picante
Articolul următor
Parmigianini – Perinite cu parmezan

Retete diverse

14 comentarii. Leave new

doamne ce fel arata cornurile.te-am descoperit de curand si am sa incep sa prepar din mancarurile tale.mai ca-mi vine sa ma imbrac sa ma duc la magazin sa-mi iau ce-mi trebuie.da e cam frig si nu am chef.da maine am sa le fac.pupici si multumim de retete

Răspunde

Nicolici, ma bucur ca iti plac cornurile si ma bucur mult ca ma vizitezi. Sper sa incerci cat mai multe retete si sa-ti iasa bine. Te pup si te mai astept!!!!!!!!!!!! 🙂

Răspunde

am sa le fac de ziua mea si o sa-ti spun rerzultatul

Răspunde

Buli, ma bucur ca le incerci. Sunt o minunatie de cornulete, abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit. Te pup!! 🙂

Răspunde

Acuma asteptam sa scoatem cornuletele din cuptor, factue pt prima data cu reteta ta.
Am facut portie dubla si am avut ceva emotii ca o sa iasa din masina de paine… Dar am reusit si au iesit super.
Multumim de reteta. O sa incercam si celelalte retete ale tale.

Răspunde

Salutari, in primul rand, felicitari pentru acest blog minunat! O intrebare: Cam la ce temperatura sa setez cuptorul? Sunt noua in ale bucataritului si inca nu m-am prins de potrivirea temperaturii in functie de tipul de aluat,etc… Ajutor! 🙂

Răspunde

Buna Iulia. Ai niste retete super bune. Pe unele chiar le-am incercat. Sotul meu e foarte incantat de ele. Dar am o problema… acum sunt in Italia si nu am nici masina de paine nici drojdie uscata. Am observat ca tu folosesti numai drojdie uscata. Se poate inlocuii cu drojdie proaspata? Si banuiesc ca trebuie sa o dizolv in lichid, nu? multumesc mult si astept raspuns de la tine. Tine-o tot asa.

Răspunde

buna Iulia. imi poti spune, te rog ce program folosesti la masina de paine. eu acum am cumparat una asemanatoare . pentru framantat si dospit este vorba de programul 13 aluat cu drojdie? multumesc

Răspunde

Nicoleta, programul pe care il folosesc este 13, asa cum spui si tu, eu masina de paine o folosesc doar pentru framantat si dospit 🙂 . Iti doresc sa pregatesti cat mai multe retete pufoase si gustoase si sa o folosesti sanatoasa!!! Pupici!! >:D<

Răspunde

Multumesc pentru raspuns. Mai am o problema, am incercat gogosile aromate la masina de paine si cand am scos aluatul s-a lasat. A trebuit sa mai adaug faina. Imi poti spune ce fel de faina folosesti tu? Mi-am salvat toate retetele tale facute la masina, dar mi-e teama sa mai incerc. Care este secretul tau de iti ies atat de bine aluaturile? Te pup si eu. Esti o draguta.

Răspunde

Nicoleta, vizavi de aluaturi nu am nici un secret, am invatat insa in timp sa fiu “relaxata” cu aluaturile (daca se poate spune asa), reusita unui aluat depinde de o serie de factori, faina intr-adevar este unul important.
Eu in timp am invatat ca nu trebuie sa ma plafonez la cantitatea fixa de faina ce este scrisa intr-o reteta, adica mi s-a intamplat ca in timp ce aluatul incepe sa fie framantat in masina de paine, la atingerea cu degetul sa constat ca este mult prea lipicios si atunci am adaugat lingura cu lingura faina pana cand am adus aluatul la o consistenta potrivita adica sa fie un aluat molicel insa nu lipicios (atentie, surplusul de faina trebuie adaugat treptat si doar atat cat trebuie, pentru ca daca se adauga prea multa faina atunci aluatul devine prea vartos iar preparatele nu vor mai iesi pufoase ci dense, indesate).
Pe timpul iernii faina este mai umeda din cauza conditiilor atmosferice, iar vara faina este mai uscata, lucrurile astea influenteaza usor cantitatea de faina necesara unui preparat, daca faina este mai umeda automat aluatul “va cere” mai multa faina.
Eu mereu am scris in retetele mele cantitatea cat mai exacta de faina, mi se intampla si mie insa ca atat la retetele mele cat si la alte retete preluate din alte carti sau site-uri uneori sa mai adaug 1-2-3 linguri de faina daca simt ca este nevoie, cat despre teama ta, de a mai incerca retete, eu te sfatuiesc sa incerci cat mai multe retete de aluaturi, doar incercand vei reusi sa incepi sa “le simti”, totul se invata in timp, culegand experienta din propriile incercari.
Faina pe care o folosesc este Boromir Faina Alba Superioara 000 pentru produse speciale, cu asta fac cam tot prajituri, aluaturi etc.
Pupici si mult spor!! 😉

Răspunde

Draga Iulia, iti multumesc pentru sfaturi. Inainte de a cumpara masina de paine, am incercat multe din retetele tale si au iesit foarte bine. Sper, cu ajutorul sfaturilor tale sa imi reuseasca si la masina. Multumesc din nou. Pupici!

Răspunde

nu am masina de paine. sper sa-mi iasa framintate de mine

Răspunde

    Am facut aceste cornuri si am framantat manual aluatul si mi-au iesit foarte bine , sunt foarte bune si am fost incantata de rezultat

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu