Ingrediente:
Pentru aluat:
650g faina
80g margarina
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
150ml lapte
150g zahar tos
2 oua
Coaja rasa de la o portocala
2 pliculete zahar vanilinat
1/2 lingurita sare
1ou si 100ml lapte pentru uns cornurile
Zahar brun pentru presarat deasupra
Dulceata de caise pentru umplut.
Pentru umplutura putem folosi orice alte gemuri sau crème dorim, insa combinatia aceasta de gem de caise cu aroma data de coaja de portocala este dementiala.
Mod de preparare:
Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: laptele, ouale, margarina, drojdia, zaharul vanilinat, zaharul tos, sarea, coaja rasa de portocala si faina si l-am lasat la framantat si dospit 1ora jumatate. Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Puneti intr-un castron mare toate ingredientele necesare pentru aluat si framantati bine. Lasati apoi aluatul la dospit pentru o ora.
Dupa ce aluatul a dospit si a crescut frumos, infainam suprafata de lucru, turnam aluatul din cuva, il impartim in doua si cu un sucitor il intindem in foi rotunde cu grosimea intre 0.5cm.
Impartim fiecare foaie de aluat in 8 triunghiuri.
Punem pe fiecare triunghi o lingurita de gem de caise si incepem sa rulam strans cornuletele, pornind de la baza triunghiului spre varf.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem cornuletele in tava, nu prea inghesuit, pentru ca vor creste si se vor uni si nu vor mai arata atat de estetic. Le lasam in tava la dospit o ora.
Intr-un castronel amestecam laptele si oul pentru uns.
Dupa ce a trecut o ora, ungem cu o pensula cornuletele cu amestecul de ou si lapte.
Presaram deasupra cornurilor zahar brut din abundenta si le introducem la cuptor pentru 15-20 minute pana se rumenesc frumos.