Cordon bleu cu cartofi taranesti

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu

Ingrediente:

Cordon bleu

Pentru Cordon bleu:
14 felii de cotlet de porc fara os (cantitatea e dupa preferinte)
14 feliute cascaval (300g)
14 feliute sunca (350g)
2 oua
Sare si piper dupa gust
200g faina
300g fulgi de porumb
Ulei pentru prajit

Pentru cartofi taranesti:
8 cartofi medii
2 cepe
1 cutie rosii in sos tomat (400g)
2 linguri de zahar
1 lingura boia dulce de ardei
1 lingura vegeta
Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:
Feliem cotletul, in cazul in care il cumparam bucata mare. Saram fiecare felie si o batem cu ciocanelul de batut carne si pe o parte si pe alta.

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu

Luam feliile de sunculita, le indepartam membranele in care sunt invelite si le taiem fasiute subtiri.

Cordon bleu

Cordon bleu

Feliutele de cascaval le taiem si pe ele fasiute subtiri.

Cordon bleu

Intr-un castron spargem ouale, le batem cu telul si le condimentam cu sare si piper.

Cordon bleu

Cordon bleu

Intr-o farfurie punem cantitatea de faina necesara, iar in alta farfurie punem fulgii de porumb pe care ii faramitam, in prealabil, strangandu-i in pumn.

Cordon bleu

Cand avem totul pregatit incepem sa formam rulourile de cordon bleu.
Luam o feliuta de cotlet, punem intr-o parte a feliutei fasiute de sunca si cascaval si rulam strans pana la capat. Dupa ce am rulat inchidem capetele ruloului la fel ca la sarmale.

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu

Dupa ce am facut toate rulourile, luam rand pe rand cate un rulou, il trecem prin faina, avand grija sa il infainam pe toata suprafata exterioara.

Cordon bleu

Dam apoi ruloul prin ou, tot asa, pe toata suprafata.

Cordon bleu

Si, la final dam ruloul prin fulgi de porumb..

Cordon bleu

Dupa ce am dat ruloul prin faina, ou si fulgi, il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins in prealabil. Il lasam la prajit si pe o parte si pe alta pana prinde o crusta rumen aurie.

Cordon bleu

Cordon bleu

Alaturi de cordonul bleu putem servi o garnitura de cartofi. Curatam cartofii de coaja si ii taiem felii rotunde.

Cordon bleu

Cordon bleu

Ceapa o curatam si o taiem solzisor.

Cordon bleu

Punem cartofii intr-un castron incapator, adaugam peste ei ceapa, condimentam cu piper si sare dupa gust, adaugam vegeta, boiaua dulce de ardei si uleiul si amestecam totul.

Cordon bleu

Cordon bleu

Ungem o tava cu ulei, punem in ea cartofii astfel inbalsamati si ii punem la cuptor, acoperind tava cu folie de aluminiu. Lasam cartofii la cuptor astfel pregatiti timp de 20 minute.

Cordon bleu

Cordon bleu

Intre timp, pregatim sosul de rosii. Punem conserva de rosii in sos tomat, intr-un castron, pasam rosiile cu blenderul vertical, adaugam sare, dupa gust si 2 linguri de zahar.

Cordon bleu

Peste 20 minute de cand am bagat cartofii in cuptor, scoatem tava si adaugam sosul de rosii astfel obtinut peste cartofi. Bagam totul in cuptor si lasam pana vedem ca cartofii se inmoaie. Inainte cu 10 minute de a fi gata, scoatem folia de aluminiu de deasupra.

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu

Cordon bleu

, , ,
Articolul precedent
Tocanita de porc mistret cu garnitura de cartofi nature
Articolul următor
Costita cu mazare in sos de rosii

Retete diverse

61 de comentarii. Leave new

  • Ce-mi faci tu mie!
    Trebuie sa renunt la a te mai vizita cand imi este foame.
    Pofta buna!

    Răspunde
  • Draga Cristina, ma bucur ca-ti place la mine pe blog………te mai astept…persevereaza, nu renunta..:))

    Răspunde
  • Gustos 🙂 😛

    Răspunde
  • Mersi, Adi!!:)

    Răspunde
  • M-ai omorat ce pofta mi s-a facut.Asa ca azi ma duc acasa si prestez aceasta reteta(de fapt mai mult cartofii m-ar interesa dar combinatia e super)
    Felicitari pt blog

    Răspunde
  • delciooooos!

    Răspunde
  • Silvia, multumesc, ma bucur ca-ti place reteta. Sa treci pe la mine sa-mi spui cum ti-au iesit. Te pup si te mai astept!

    Răspunde
  • Patricki, multumesc!

    Răspunde
  • Am executat reteta si am avut f mare succes.Multumesc inca o data. O sa devin un vizitator frecvent

    Răspunde
  • Draga Silvia ma bucur ca ti-a reusit reteta si ca v-a placut. Esti oricand binevenita pe blog, te astept sa-mi spui cunm ti-au reusit si alte retete. Te pup!!

    Răspunde
  • super reteta.mor de pofta

    Răspunde
  • Multumesc, Ali, pentru apreciere!!!! Te mai astept in vizita! 🙂

    Răspunde
  • Draga Iulia, asa am inteles ca te numesti, am descoperit acest site intamplator : cautam o reteta de ficatei cu smantana si am gasit-o,insa pe langa asta am gasit multe alte retete interesante pe care vreau sa le incerc (3 deja le-am incercat si mi-au iesit foarte bune), azi o incerc pe a 4 adik reteta de mai sus si sper sa-mi iasa la fel de aspectuoasa si gustoasa ca a ta. Te pup si-ti urez la cat mai multe retete ca sa am de unde alege…

    Răspunde
  • Draga Alina, ma bucura mult faptul ca ma vizitezi si ca ai incercat din retetele de pe site, iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase pe care mi le-ai adresat, sper ca si pe viitor sa mai incerci retete si sa-ti iasa delicioase si aspectuase. Te pup si te astept oricand cu drag!!! 🙂

    Răspunde
  • am facut aceasta reteta cu piept de pui si a iesit foarte buna …acu ma uit dupa altele sa vad ce  mai gasesc bun pe aici..,

    Răspunde
  • Ma bucur pentru reusita ta, Alina!! Iti urez la cat mai multe retete reusite si gustoase! Te pup si te mai astept!! 🙂

    Răspunde
  • 🙄 Arata delicios. Numaidecat voi prepara exact cum ai descris. Te vom anunta daca ne gadila papilele gustative!!!

    Răspunde
  • Seniora Alba, sper sa fie o reteta pe gustul tau. O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • 😉 arata delicios…..ii spun mamei s-o incerce……apropo frumos blog….ador retetele tale :mrgreen:

    Răspunde
  • Mmm.. e tare buna reteta, Karina!! Spor la treaba si ma bucur ca iti place site-ul!! 😉

    Răspunde
  • foarte gustos cordonul dat prin fulgi de porumb.eu il treceam prin pesmet ,dar duminica am incercat reteta ta si am fost foarte multumita,sunt mai gustoase si mai crocante asa.nu-ti mai spus ca pe invitati i-am lasat cu gura cascata.am incercat si cartofii,doar ca eu am pus mai multi cartofi si…cum aragazul meu e vechi de 30 ani,i-an lasat in cuptor 2 ore si tot nu au iesit copti,au fost mai mult fierti,dar foarte gustosi.poate daca puneam cartofi putini,ca in reteta ta ieseau perfecti.sper sa reusesc sa-mi schimb aragazul si cu siguranta o sa-mi iasa si cartofii.

    Răspunde
  • Violeta, ma bucur ca ti-a placut reteta!! Pupici si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • imi plac f mult retzetele tale.. si imi place ca la fiecare retzeta pui poze… asta ne ajuta f mult pe noi fetele mai tinere… desi am 16 ani sa stii ca incerc din retzetele tale 🙂 😛

    Răspunde
  • Dennysa, ma bucur sa aflu ca esti atat de tinerica si ca iti place sa gatesti!! Spor la gatit si te mai astept in vizita!!! 😉

    Răspunde
  • superrr blog si superrrr retete… 😉

    Răspunde
  • Multumesc Vicky!! 😉

    Răspunde
  • wow!deci arata super!chiar astazi o sa fac reteta asta!mersi mult! 😉

    Răspunde
  • Getaarad, sper sa fi fost o reteta pe gustul tau!! Pup si un Paste fericit iti doresc alaturi de toti cei dragi tie!!! 😉

    Răspunde
  • Multumesc mult,si ti-e iti doresc la fel!mi-au placut mult cartofii,dar din rulou mi-a cam iesit cascavalul si a fost cam uscat,nu stiu de ce!oricum ai cel mai tare blog,e pe gustul meu! 😛

    Răspunde
  • Getaarad, poate rulourile nu au fost chiar atat de bine impachetate la capete… Ma bucur mult ca iti place site-ul!! Spor la gatit pentru sarbatori!!! 😉

    Răspunde
  • Da cred ca asta a fost.spor si tie draga Iulia ca vad ca tu te-ai apucat din timp…puuup

    Răspunde
  • Pupp Geta si sa-ti reuseasca tot ce gatesti!! 😉

    Răspunde
  • Servus, Iulia! Iti marturisesc ca demult iti vizitez site-ul si doresc sa-mi exprim public 🙂 incantarea, satisfactia,recunostinta si interesul pentru delicioasele tare retete! Cu aceasta reteta vreau sa-ti pun ca l-am impresionat pe scumpul meu sot pretentios :p iar acesti cartofi ii gatesc in continuare cu diverse garnituri.Astept ca printesa noastra sa creasca mai mare ca sa-i pot bucura papilele gustative cu aceste retete uimitoare! te felicit din suflet pentru aceste retete si daruirea cu care faci tot ceea ce inseamna acest site !te pupik

    Răspunde
  • Vai ce bine arata!!!!!!!sincere felicitari pentru toate retele care sant pe sight ,am sa invat multe de la voi , 😛 va multumesc

    Răspunde
  • Calina, esti tare draguta, iti multumesc mult pentru cuvintele tale frumoase, ma bucur mult ca ai gatit retete de pe site si esti multumita de rezultat. Pupici si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Doamne,esti un geniu !!!! Cred ca sotul tau stie cat e de norocos cu o asa gospodina. Ma dau pe spate retele tale. Acum am facut pate de pui si a iesit minunat. Imi place enorm de mult ca ai poze pe blog,ceea ce ma ajuta enorm. Ai o super-imaginatie si esti nemaipomenita! Desi,am numai 23 de ani,imi doresc enorm de mult sa invat de la tine pentru ca am ce.
    Observ ca esti foarte dotata in bucatarie. Asa ca trebuie sa incep sa-mi achizitionez ustensile pentru ceea ce are mama acasa nu imi este suficient.
    Te pup si iti urez numai ganduri bune ! Spor in toate !

    Răspunde
  • Vreau sa te felicit pt felul cum decorezi toate mancarurile,esti foarte atenta la tot.Toate arata foarte bine!te pup si te felicit pt rabdarea care o ai sa faci atatea poze si sa le postezi aici.

    Răspunde
  • Minunata reteta de cartofi, abia astept sa o incerc in seara asta! merge la tanc cu pestele fript 🙂
    Multumim pentru efortul de a publica retete pe net pentru nestiutori ca mine. Spor in continuare

    Răspunde
  • Te iubesc pentru ceea ce faci….e un site de care am devenit dependentă. Sper să ne bucurăm de el cât mai mult. Felicitări.

    Răspunde
  • Aurelian Marinescu
    27 martie 2011 16:05

    delicios….

    Răspunde
  • Felicitari !
    Arata super gustosi.
    Am sa incerc si eu in seara asta …
    Sa vad cit de bun imi este…

    Răspunde
  • Am vrut sa zic sa vad cit de bun imi ies si mie…
    O seara placuta !

    Răspunde
  • Incredebil! pun kg pe mine numai privind. =p~
    ador reteta, sigur o sa o incerc.

    Răspunde
  • immmmmmmm, ce bine arata!!! bun, bun!!!

    Răspunde
  • Cristina E
    27 august 2011 0:55

    Buna ziua! Astazi am cedat poftei si cautand reteta de cordon bleu am descoperit-o pe aceasta. am urmat-o cat am putut , desii am folosit pui si in loc de fulgi de porumb am pus malai, si a iesit grozav. felicitari si multumim de ideea ingenioasa! in plus, pe langa grozav de gustos, tine si de foame 🙂

    Răspunde
  • arata bine sunt sigur ca o sami placa <:-P

    Răspunde
  • nu sint asa tinara ca vizitatorii tai, dar te urmaresc cu multa placere si, m-am hotarit sa te felicit, faci lucruri ffff frumoase si utile!

    Răspunde
  • 😉 super masa, super mancare. bravo

    Răspunde
  • Am incercat aceasta reteta si va avertizez, produce depedenta. Sunt o persoana inzestrata nativ cu simturile gust si miros mult peste normal si va repet, produce depedenta. Inlocuiti uleiul cu unt si Franta este la voi acasa, iar daca sunteti in compania unei unei femei, sigur o veti confunda cu Brigitte Bardot. Mai trebuie sa adaug ceva?

    Răspunde
  • arata superb !!! TREBUIE SA O INCERC

    Răspunde
  • este extrem de gustos!! IULIA, te felicit!!! :-bd :-bd :X 🙂

    Răspunde
  • eu am inlocuit cotletul cu piept de pui si tot misto a iesit

    Răspunde
  • Senzational, felicitari :-bd 🙂 🙂

    Tibi

    Răspunde
  • dan oancea
    1 martie 2012 15:02

    o masa extraordinara, a fost o bucurie in casa, multumiri si LA MULTI ANI! DE 1 MARTIE <:-P <:-P <:-P <:-P

    Răspunde
  • am descoperit blogul tau acum doua saptamani. am facut sfintisori moldovenesti si placintele cu mere, mi-au iesit f bine!!

    Răspunde
  • urmeaza cordon bleu cu cartofiori!! sper sa nu dau gres.

    Răspunde
  • Iulia, ai niste retete minunate! Vreau sa te intreb la cartofii taranesti la cate grade trebuie sa dau cuptorul, pentru ca o sa am invitati si vreau sa-mi iasa exact asa cum trebuie. Multumesc si multa inspiratie, in continuare!

    Răspunde
  • am incercat reteta fara sunca si a iesit super bun.. felicitari pentru retete.

    Răspunde
  • retetele astea is prea bune! si pasi is prea detaliate sa nu iti iese <3 dabea astept sa prepar si eu ceva de aici…. Yammi <3 :X :X :X :-bd

    Răspunde
  • Arata demential, ai avut rabdare si ai pus verdeata in fiecare poza. Ma duc glont la Bila sa imi iau ce trebuie si imi fac. Foarte tare prezentarea si descrierea oricine poate prepara ce ai prezentat cu putin talent fireste. Fara talent da foc la bucatarie.

    Răspunde
  • Felicitari! Arata superb. Voi incerca aceasta reteta pentru masa aniversara a printului meu care implineste 2 anisori. Sunt sigura ca e pe gustut tuturor. Multumesc.

    Răspunde

Lasă un răspuns la violeta Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu