Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Ingrediente:

Conopida pane

1 conopida (marimea o decideti dumneavoastra)
2-3 oua (in functie de marimea conopidei)
2-3 linguri de faina
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta (daca o preparati dumneavoastra in casa este si mai sanatoasa)
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Luam conopioda, ii indepartam frunzele, o spalam bine sub jet de apa si o punem pentru 30 minute inainte de a o gatii, intr-o oala cu apa rece in care am adaugat si o lingura de sare (este de preferat san u omiteti aceasta etapa pentru ca ajuta la eliminarea impuritatilor, daca or fi ele prin conopida).

Conopida pane

Dupa 30 minute, luam o oala suficient de incapatoare, punem apa, adaugam 1 lingura sare si conopida. Lasam sa dea in clocot, intoarcem conopida pe ambele parti si lasam sa fiarba cateva minute pana intra furculita usor in ea.

Conopida pane

Dupa ce a fiert, scoatem conopida pe o farfurie, dam peste ea un praf de sare si incepem sa o desfacem in buchetele, potrivite ca marime.

Conopida pane

Conopida pane

Intr-o farfurie, pregatim pane-ul, spagem ouale, condimentam cu sare si piper supa gust si cu un tel sau o furculita le batem spuma.

Conopida pane

Adaugam apoi 2-3 linguri de faina, amestecam din nou cu telul pana se omogenizeaza bine.

Conopida pane

Mai adaugam in aceasta compoizitie 1 lingurita de vegeta (optional) si amestecam bine din nou.

Conopida pane

Conopida pane

Incepem sa dam buchetelele de conopida, pe toate partile, prin aceasta compozitie de ou cu faina si condimente…

Conopida pane

… Apoi punem conopida la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Prajim conopida pe ambele parti, pana ia o culoare frumoasa, dupa care o scoatem pe un servet de hartie absorbanta pentru a scote surplusul de ulei.

Conopida pane

Conopida pane este delicioasa, o putem servi ca atare, cu un strop de lamaie sau langa orice altceva dorim.

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

14 comentarii. Leave new

Super faina reteta…stii cumva si ceva mod de preparare a conopidei in tava la cuptor? :mrgreen:

Răspunde

Multumesc, Oana!! Uite aici gasesti o budinca cu brocoli si conopida, delicioasa, tu poti folosi doar conopida. https://gourmandine.ro/retete-mancaruri/budinca-de-paste-cu-broccoli-conopida-si-kaizer/ Pupici!! 😉

Răspunde
gospodina2009
24 noiembrie 2009 1:48

Am facut aceasta reteta si a iesit perfect, conopida pane langa carne de vaca gatita in “crock pot” salata verde si cartof copt cu putin unt si sos de la carnita va fi un meniu bun in seara asta. Multumesc pentru reteta postata si in mod sigur voi incerca si altele. 😉

Răspunde

Gospodina2009, ma bucur ca ai incercat reteta!! Mmmm… si bucatele langa care ai servit conopida pane, suna tare bine, cu siguranta a fost o masa delicioasa!! Pup si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

In afara de conopida murata, asta este singura forma in care mananc conopida

Răspunde

Teostan, este bunaaaa conopida pane,insa sunt o sumedenie de alte retete cu conopida, trebuie sa le incerci poate iti vor fi pe plac… Un week-end frumos iti doresc!!!!

Răspunde

ie buna,mai fac si eu in timpul liber 🙂

Răspunde
Carmelutza
4 martie 2011 2:20

Buna, din Canada, Vancouver, te salut
imi plac fff mult pozele pe care le faci si retetele arata delicios am facut deja 2 din ele, si acum ma pregatesc sa prajesc conopida pane.
cred ca o sa le servesc cu sos de mujdei si tartar sauce
mult succes in continuare

Răspunde

Sincer eu nu am putut-o manca… Nu stiu de ce ma asteptam sa iasa ceva bun, in fond nu e decat conopida…

Răspunde

mmmmm… ador copnopida pane! eu mai adaog în apa în care se fierbe conopida cîţiva căţei de usturoi – pentru aromă şi puţin gust. adorabil pur şi simplu!

Răspunde

am facut si eu acum …foarte bune :-bd

Răspunde

Acum ma apuc sa o prepar, arata foarte bine!!! 🙂 multumim pt reteta 🙂

Răspunde

Buna! Foarte bine arata…. eu mai stiu si varianta cu ou, pesmet, putin mustar si un catel 2 de usturoi striviti in compozitie, si aceia este foarte gustosa 🙂 Imi plac pozele, imi lasa gura apa =P~

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu