Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Ingrediente:

Conopida pane

1 conopida (marimea o decideti dumneavoastra)
2-3 oua (in functie de marimea conopidei)
2-3 linguri de faina
Sare si piper dupa gust
1 lingurita vegeta (daca o preparati dumneavoastra in casa este si mai sanatoasa)
Ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Luam conopioda, ii indepartam frunzele, o spalam bine sub jet de apa si o punem pentru 30 minute inainte de a o gatii, intr-o oala cu apa rece in care am adaugat si o lingura de sare (este de preferat san u omiteti aceasta etapa pentru ca ajuta la eliminarea impuritatilor, daca or fi ele prin conopida).

Conopida pane

Dupa 30 minute, luam o oala suficient de incapatoare, punem apa, adaugam 1 lingura sare si conopida. Lasam sa dea in clocot, intoarcem conopida pe ambele parti si lasam sa fiarba cateva minute pana intra furculita usor in ea.

Conopida pane

Dupa ce a fiert, scoatem conopida pe o farfurie, dam peste ea un praf de sare si incepem sa o desfacem in buchetele, potrivite ca marime.

Conopida pane

Conopida pane

Intr-o farfurie, pregatim pane-ul, spagem ouale, condimentam cu sare si piper supa gust si cu un tel sau o furculita le batem spuma.

Conopida pane

Adaugam apoi 2-3 linguri de faina, amestecam din nou cu telul pana se omogenizeaza bine.

Conopida pane

Mai adaugam in aceasta compoizitie 1 lingurita de vegeta (optional) si amestecam bine din nou.

Conopida pane

Conopida pane

Incepem sa dam buchetelele de conopida, pe toate partile, prin aceasta compozitie de ou cu faina si condimente…

Conopida pane

… Apoi punem conopida la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Prajim conopida pe ambele parti, pana ia o culoare frumoasa, dupa care o scoatem pe un servet de hartie absorbanta pentru a scote surplusul de ulei.

Conopida pane

Conopida pane este delicioasa, o putem servi ca atare, cu un strop de lamaie sau langa orice altceva dorim.

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

Conopida pane

,
Articolul precedent
Oua umplute, decorate cu paianjeni
Articolul următor
Conopida cu maioneza

Retete diverse

14 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu