Ingrediente:
1 conopida (de aproximativ 800g – 1kg)
3 catei de usturoi
1 lingura smantana
Sare si piper dupa gust
Patrunjel verde tocat marunt
4 linguri maioneza (puteti folosi mai putina sau mai multa, dupa gust)
Pentru maioneza:
1 galbenus
1 lingurita mustar
Sare
Ulei
Pentru décor:
Masline fara sambure
Rosii cherry
Feliute de bagheta
Mod de preparare:
Pregatim maslinele si rosioarele pentru decor.
Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.
Spalam bine patrunjelul, inlaturam coditele si taiem frunzulitele marunt.
Pentru prepararea maionezei, punem intr-un bol un galbenus crud, un praf de sare si o lingurita de mustar, luam apoi mixerul, incepem sa mixam si in acelasi timp incepem sa adaugam ulei, putin cate putin mixand intr-una pana obtinem cantitatea de maioneza dorita.
Spalam bine conopida.
Punem conopida intr-o oala, adaugam apa cat sa o acopere, adaugam 1 lingurita de sare si o lasam la fiert 20-30 minute pana se inmoaie.
Dupa ce a fiert, scoatem conopida si o punem intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-un castron, rupem conopida in buchetele mici.
Apoi cu o furculita zdrobim buchetelele de conopida pana devin cat mai pastoase. Atentie se poate ca conopida sa mai lase inca apa, puteti sa luati conopida in pumni sa sa o stoarceti pur si simplu.
Dupa ce conopida este sufficient de scursa, peste ea, in bol adaugam usturoiul, patrunjelul, smantana, maioneza, condimentam cu piper si sare dupa gust, dupa care amestecam totul cu o lingura pana la omogenizare. Servim pe feliute de paine, ornate cu rosioare si masline, pentru ornate puteti folosi orice altceva doriti.
25 de comentarii. Leave new
trebuie sa fie foarte buna 🙂
arata delicios…. multumesc pentru idei 😉
Anastasia, este foarte buna, conopida pregatita asa! 😉
Multumesc Karina, ma bucur ca iti place!!
Buna!
Numele meu este Isabel Buganu si te contactez din partea iDieta.ro. Ne place foarte mult blogul tau si am dori sa te ajutam in promovarea acestuia. Daca vrei sa colaboram astept sa imi trimiti datele tale de contact la adresa isabel.buganu@magnetique.ro.
Spor!
Isabel
Isabel, iti multumesc pentru propunere, voi lua legatura cu tine!! 😉
Buna Iulia
Am preparat si eu reteta ta si mi-a iesit super buna.
Vroiam sa te intreb, daca stii ceva retete cu peanutbutter… am cumparat un borcanel, crezand ca este gustos… dar nu-l pot manca asa simplu, nu pot spune ca e asa grozav…. poate imi spui cu ce as putea sa-l consum, combinat cu ceva…
Multumesc si te pup
Oana, ma bucur ca ti-a placut reteta!! Nu am facut pana acum nici o reteta in care sa folosesc peanutbutter ca ingredient, daca gasesc ceva interesant, o sa incerc si o sa postez!! Pup!! 😉
asa fac si eu conopida cu maioneza,doar ca in loc de patrunjel,folosesc mult marar.uneuri las florile de conopida intregi,mari si torn peste ele maioneza.
Pansy, interesanta si varianta ta de reteta, multumesc ca mi-ai inpartasit-o. Pupp si te mai astept in vizita!! 😉
Abia ti-am descoperit site-ul! Faci o munca extraordinara! Felicitari si cat mai multa inspiratie! Inca mai explorez 😛
De cand ti-am descoperit site, sunt absolut fermecata de tot ce am gasit aici. In seara asta mi-am propus sa-mi invit prietenii acasa inainte de a iesi in oras si sa le pregatesc mici aperitive. Am gasit niste retete extraordinare, ca sa nu mai spun ca efortul tau de a face si poze modului de preparare te face sa-ti doresti si mai mult sa te apuci de gatit. Faci o treaba minunata. Felicitari!
Lira, multumesc mult!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉
Multumesc mult, Laura, ma bucur mult ca iti plac retetele gasite pe site. Spor la tot ce gatesti si o saptamana frumoasa iti doresc!!
In loc de pus usturoiul in compozitie, poste sa fie maioneza direct facuta cu usturoi? Ma gandeam ca asa gustul usor-dulceag de usturoi se distribuie uniform.
Salut!
Am incercat si eu conopida cu maioneza si usturoi, dar inainte sa dau de reteta ta! Ai incercat in loc de usturoi sa pui ceapa? Iese demential! Pupici! 🙂
Cred ca este bun =P~
Delicioasa!
esti o bucatareasa deosebita. reteta ta cu conopida m-a dat pe spate si chiar nu mai stiam ce sa gatesc. nu am facut niciodata asa ceva. mancam mai mult in oras dar cea mica trebuie sa manance sanatos. multumim pt site, esti super. o sa fac majoritatea retelor tale. apropo, am facut supa de galuste dupa reteta ta si e super, mi-au iesit galustele minune. nu mi-au iesit niciodata.. tine-o tot asa
10 cu felicitari.
Stiam combinatia, dar cu vinete. Nu se poate compara cu conopida.
Bun bunutz!!! Tocmai am facut si a iesit super. Eu faceam fara smantana… acum am adugat si e cu plus. 😀 Felicitari pentru blog. :*:*:*
Incearca sa pui ceapa in loc de usturoi! E demential!!! Te pup!
Draga Iulia,
Probabil ca voi face figura prostului dar nu reusesc sa printez retetele tale. Am incercat sa copy si paste dar este imposibil sa copiez. In acelasi timp incerc sa dau un format mult mai mic retetelor folosind doar una doua poze si doar o pagina , dar este imposibil. Cu mare greutate am reusit de citeva ori sa copiez. te rog lumineaza-mi mintea. Ce sa fac , de ce este imposibil copiatul din website-ul tau ? Doar tu doresti ca noi sa folosim retetele tale.
Felicitari pentru asa de minunate retete culinare. Incerc sa dau jos citeva kg dar de cite ori ma intorc la retetele tale, uit de toate dietele si trec la bucatarie fortindu-l si pe sotul meu sa manince cit de mult.
Multumesc frumos
Flora
Vai de capul si de zilele mele!
Pentru ca nu vreau sa mor de pofta… plec sa tocesc blaturile in bucatarie 😀