Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ingrediente:

Ciuperci umplute

15 ciuperci

Pentru umplutara:
300g carne de porc tocata
15 codite de la ciupercutele ce le folosim pentru umplut
150g masline
2 cepe medii
1 ou
1 lingurita vegeta
1 lingurita chimen macinat
Sare, piper si usturoi granulat, dupa gust
Ulei pentru prajit
Margarina pentru uns tava

Mod de preparare:
Punem intr-o tigaie ulei la incins, adaugam carnea tocata, condimentam cu o lingurita vegeta, o lingurita chimen macinat, sare, piper si usturoi granulat dupa gust, si lasam totul pe foc pana carnea incepe sa se rumeneasca usor.

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Ciuperci umplute

Spalam ciupercutele si le taiem coditele. Coditele le taiem cubulete si le folosim ca umplutura, iar palarioarele ciupercutelor le folosim pentru a le umple.

Ciuperci umplute

Intr-o tigaie punem ulei si adaugam ceapa pe care o lasam la calit. Cand ceapa devine sticloasa adaugam coditele ciupercutelor si lasam totul la calit.

Ciuperci umplute

Dupa ce ceapa si coditele ciupercutelor s-au calit bine, le punem intr-un strecurator pentru a se scurge surplusul de ulei.

Ciuperci umplute

Dupa ce s-au scurs, adaugam ceapa si coditele de ciupercute in castron, peste carnea tocata pe care am prajit-o mai inaine. Adaugam un ou, maslinele si amestecam pana la omogenizare.

Ciuperci umplute

Pregatim o tava sau un vas termorezistent pe care il ungem cu margarina din abundenta, punem ciupercutele in vas, le umplem cu compozitia preparata mai inainte, le acoperim cu o folie de aluminiu si le dam la cuptorul preincalzit pentru 10 minute dupa care inlaturam folia de aluminiu si le mai lasam in cuptor inca 10 minute. Ciupercutele le putem servii si langa diferite sosuri.

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

13 comentarii. Leave new

Merg si cu carne de pui ❓

Răspunde

Draga Cristina, sigur ca merg si cu carnita de pui. Spor la treba daca le incerci. Te mai astept in vizita! 😉

Răspunde

le-am facut cu castraveciori murati dulci in loc de masline. merg si asa

Răspunde

kMMy, buna idee, cu siguranta au fost delicioase si in varianta propusa de tine! 😉

Răspunde

cum da fac cipercute la cuptor cu cascaval pe deasupra? k am incercat dar s-a ars cascavalul deasupra si ciupercile erau crude. Se pun oare ciupercile intai si apoi cascavalul? daca stii cum se fac poate ma ajuti. Multumesc si SARBATORI FERICITE LA TOATA LUMEA!!1 😛

Răspunde

Sanda, ideea de a pune ciupercule in cuptor pentru inceput fara cascaval, si abia spre sfarsit sa adaugi cascavalul, este foarte buna, procedeaza asa si o sa obtii niste ciupercute delicioase. Te pup!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurii!!

Răspunde

ce sos ai facut ca vreau si eu sa fac in seara asta si mi se pare interesanta ideea ……astept urgent un raspuns daca se poate…multumesc!

Răspunde

Kata, scuze ca raspund atat de tarziu, este un sos bechamel clasic, in care am adaugat 3 triunghiuri de branza topita si putin marar verde. Spor la gatit si pofta mare!! 😉

Răspunde
MIHAELA TAPOCA
4 noiembrie 2011 9:59

BUNA, CRED CA IES UN DELICIU INCERC SI EU AZI SA FAC. MULTUMIM PENTRU RETETA

Răspunde
MIHAELA TAPOCA
4 noiembrie 2011 17:47

AU IESIT UN DELICIU, APROAPE CAND SUNT GATA AM ADAUGAT PESTE ELE PUTIN CASCAVAL SI SUNT NEMAIPOMENITE.

Răspunde

Multumim pentru recetele de pe site. As vrea sa intreb daca ma pot abona, ca la fiecare adaugare de reteta s-o pot primi pe e-maill. Multumesc.

Răspunde

Hmm… i-am facut si eu prietenei mele reteta asta si a zis ca ma ia de barbat 🙂 😀 si de la reteta ta am inventat si eu o reteta, ma rog, se folosesc aproape aceleasi ingrediente dar se prepara altfel 😀 . Spor la gatit in continuare.

Răspunde

…tocmai ce am terminat de mancat impreuna cu nevasta mea…. pur si simplu, delicioase…

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu