Ciulama de hribi cu mamaliguta – Ciulama cu ciuperci

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ingrediente:

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Pentru ciulama:
1,5 kg hribi
3 cepe medii
1 lingura faina
3 linguri smantana
1 lingura vegeta
Patrunjel proaspat
Sare, piper dupa gust

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Pentru mamaliguta:
500g malai
1l si 1/2l apa
Sare

Mod de preparare:
Spalam ciupercile si le curatam.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Curatam 2 catei de usturoi.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Intr-o oala punem apa cu sare, o dam in clocot si punem la oparit ciupercutele si doi cati de usturoi – eu catei de usturoi i-am pus sa verific comestibilitatea ciupercilor, daca se inverzeau cateii de usturoi, ciupercutele nu ar fi fost comestibile – si lasam la fiert 5 minute.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Dupa ce s-au fiert, punem ciupercile in strecurator la scurs iar cand sunt scurse le tocam cubulete.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-o cratita cu ulei.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Cand ceapa devine sticloasa, adaugam si ciupercutele taiate cubulete.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Condimentam cu o lingura de vegeta, sare si piper, dupa gust si lasam sa fiarba 30 minute.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Intr-un castronel punem o lingura de faina si 3 linguri de smantana si amestecam, pana la omogenizare.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Cu 10 minute inainte de a lua ciulamaua de pe foc, adaugam smantana si faina omogenizate in prealabil si amestecam continu.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Cand ciulamaua este gata, o luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat murant. Amestecam si este gata de servit.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Alaturi de ciulamaua de ciuperci, este minunata o mamaliguta. Pentru prepararea mamaligutei, punem la fiert 500g malai intr-un litru si jumatate apa cu sare si o lasam pe foc timp de 25 minute.

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

Ciulama de hribi cu mamaliguta

, , , , ,
Articolul precedent
Piept de porc cu sos caramelizat, ananas si cartofi copti
Articolul următor
Tocanita de pulpe de pui cu fasole verde

Retete diverse

20 de comentarii. Leave new

  • Nemaipoment de buna reteta , tocmai ma gandeam sa caut o reteta de ciulama cu carne de pui . Dar pentru maine am sa pregatesc acesta reteta cu ciulama de ciuperci ! Multumesc mult Gourmandine

    Răspunde
  • Draga Daniela, ma bucur ca esti incantata de retete si ca te gandesti sa o pregatesti. Te astept sa-mi spui cum va placut.  🙂

    Răspunde
  • si gustoasa si aspectoasa, multumim pt postare

    Răspunde
  • Draga Maria Elena, iti multumesc pentru vizita si pentru aprecieri. Te mai astept!! 🙂

    Răspunde
  • Descrierea si pozele sint deosebite. Am cumparat deja ciupercile. Cred ca va iesi ceva super. Mersi pentru efortul depus.

    Răspunde
  • Arpi, iti multumesc pentru vizita si aprecieri, ti-am vizitat siteul, am vazut fotografii de exceptie, foarte frumoase, ce mai un profesionist,  cu un portofoliu minunat. 🙂

    Răspunde
  • 😆 foarte mult profesionism ,frumos prezentate retzetele pe intzelesul fiecarui.multzumesc f mult si sarbatori fericite de aici din austria.

    Răspunde
  • foarte mult profesionalism,descriere detailiata cu poze ceea ce ne ajuta f mult.felicitari.sint foarte multzumita ,va urez srbatori fericite de aici din austria.la multzi ani.

    Răspunde
  • Gerti, ma bucur ca iti place site-ul si ca iti este de folos!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurii!! Te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • cred ca e super buna reteta aceasta,ceva in genul asta facem si noi,dar noi nu le opaream ci le foloseam ciupercile ca atare,in special pe cele mai mici,cele mai mari de obicei se usuca intinse pe ata pt iarna…imi place foarte mult blogul tau,de ceva vreme tot incerc retetele tale si sunt foarte incantata de rezultate!esti deosebita!felicitari!!! 😉

    Răspunde
  • Getaarad, multumesc mult!! Puppp!

    Răspunde
  • Daca ai postat reteta asta as putea sa pun pariu ca esti din Ardeal, Cluj poate :p. …. Ce aparat folosesti??? Faci niste poze suupppeeerrr!!! Cred ca asta e rezultatul cand faci ceva cu pasiune. Felicitari

    Răspunde
  • Lira, multumesc mult pentru aprecieri, nu sunt din Cluj… dar de pe aproape Deva, Hunedoara. Pozele din prima parte a retetelor de pe site le-am facut cu un Canon Power Shot A550, acum, in ultimele 6 luni am folosit un Canon 500D. Puppp si te mai astept in vizita!!!! 😉

    Răspunde
  • Salut
    Cineva mi-a adus niste hribi minunati zilele trecute. Habar n-aveam cum se fac asa ca am cautat pe net si am gasit reteta asta. Eu nu-s cine stie ce bucatar dar au iesit absolut minunat. Sa stii ca o sa-ti mai ” fur” retete de pe site. 🙂
    Mult succes mai departe!

    Răspunde
  • in loc de hribi nu se pot pune ciuperci din conserva? si daca da, in acest caz cat trebuie lasate la fiert impreuna cu ceapa?… sunt o incepatoare, multumesc

    Răspunde
  • La ingrediente nu este trecut si ustoroiul, poti corecta? In seara asta fac si eu, astept sa iasa minunata! 🙂

    Răspunde
  • e reteta super simpla! la fel i-am gatit, si nu pot sa cred ca tot acest proces de gatire trebuie atat de mult explicat. n-as fi crezut ca ce stiu de la mama de acasa sa gatesc, se poate gasi pe net! pentru mine pur si simplu le gatesc! da! e ceva sa depui asa efort sa poti transmite ceva atat de simplu, natural si normal.

    Răspunde
  • pai, nu sunteti romani? daca atatea probleme va faceti pentru a gati hribi romanesti, cum o fi cand faci o reteta chinezeasca? oricum, e de apreciat cel care a stat sa va marunteasca asa bine o reteta romaneasca, pe care fetele o invata de la 6-7 ani sa o gateasca! Romania are viitor, cu asa romani talentati!

    Răspunde
  • mariana feher
    28 august 2013 21:38

    faina reteta, originala, e un deliciu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu