Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ingrediente:

Ciorba radauteana

6 pulpe de pui (600g)
3 morcovi potriviti
2 pastranaci potriviti
130g telina
2 ardei capia
1 ceapa mare
7 catei de usturoi
Patrunjel verde tocat marunt
3 galbenusuri
200g smantana
Sare si piper dupa gust
30 – 50 ml otet (aici, cantitatea este la aprecierea fiecaruia, dupa plac)

Mod de preparare:
Incepem cu legumele si zarzavaturile. Curatam ceapa, morcovii, pastranacii si telina. Indepartam cotoarele ardeilor si inlaturam samburii. Apoi spalam toate legumele sub jet de apa.

Ciorba radauteana

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.

Ciorba radauteana

Patrunjelul verde il spalam bine si il tocam foarte marunt.

Ciorba radauteana

Pulpele de pui le curatam si le spalam.

Ciorba radauteana

Intr-o oala, punem 4 litrii de apa si adaugam pulpele de pui.

Ciorba radauteana

Peste pulpe punem si ceapa, morcovii, pastranacii, telina si ardeii capia.

Ciorba radauteana

Condimentam cu sare dupa gust si lasam sa fiarba timp de 45 minute sau pana ce atat carnita cat si legumele sunt fierte.

Ciorba radauteana

Dupa 45 minute, totul este fiert, asa ca scoatem atat legumele cat si carnita intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Oala cu supa o tragem de pe foc pana pregatim legumele, zarzavaturile si carnita.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Dupa ce s-au scurs si racit putin, tocam morcovii in cubulete mici.
Ardeiul capia il decojim neaparat si il taiem deasemenea cubulete.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ceapa, pastranacii si telina le punem intr-un castron si le pisam cu blenderul vertical pana obtinem un piure.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Carnita dupa ce este scursa si racita putin (atat cat san u ne arda la mana), o desfacem de pe oase si incepem sa o rupem fasiute mici asa cum am facut eu sau o taiem cubulete.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Din supa in care au fiert carnea si legumele punem intr-un bol 350 ml supa.

Ciorba radauteana

In alt bol punem 3 galbenusuri, le frecam bine cu o lingura de lemn.

Ciorba radauteana

Peste galbenusuri adaugam smantana si amestecam, pana la omogenoizare.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

In compozitia rezultata adaugam usturoiul dat pe razatoare, amestecam din nou.

Ciorba radauteana

In aceasta compozitie adaugam supa pe care am oprit-o (cei 300ml) si amestecam, pana se omogenizeaza complet.

Ciorba radauteana

Cand avem totul pregatit, punem din nou pe foc oala cu supa in care au fiert carnea si legumele. Adaugam in supa piureul obtinut din ceapa, telina si pastranaci si amestecam.

Ciorba radauteana

Adaugam in supa si carnea scoasa de pe oase si maruntita.

Ciorba radauteana

Mai adaugam si morcovii si ardeii taiati cubulete. Si amestecam.

Ciorba radauteana

Peste acesta ciorbita formata, adaugam compozitia din galbenusuri si smantana si amestecam.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Condimentam cu sare si piper dupa gust, ii mai dam un clocot, dupoa care tragem oala deoaparte si adaugam otetul.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Presaram deasupra patrunjel proaspat tocat, amestecam si ciorbita este gata.

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Este o ciorba delicioasa, merita sa o incercati macar o data pentru a decide apoi daca este sau nu pe placul si gustul dumneavoastra. Pofta buna!!

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

, , , , ,
Articolul precedent
Supa de galuste de gris
Articolul următor
Ciorba de perisoare

Retete diverse

163 de comentarii. Leave new

  • Excelenta ciorbita! Mi-a iesit minunat, cu exceptia smantanii care s-a “branzit” in momentul cand am mai pus-o la un clocot. Data viitoare am s-o adaug la sfarsit. Sau am sa caut smantana mai buna. (?)

    Răspunde
    • Acum 5 min am terminat-o. E super faina. Nu credeam ca e asa usor de facut.
      PS.: Eu habar nu am sa gatesc… DAR MI-A IESIT!!! Bafta!

      Răspunde
    • Daca vei adauga o lingurita de faina in smantana si o vei omogeniza f bine , nu vei mai avea surpriza branzirii .

      Răspunde
  • Salut! Tocmai am facut si eu ciorba conform instructiunilor si a iesit excelenta! Multumesc mult!

    Răspunde
  • Ma bucur mult draga Corinne ca ti-a placut ciorbita. Supica aia pe care o opresti in prealabil si o amesteci cu smantana si galbenusurile tocmai rolul asta l-ar avea sa nu fie prea calda si sa nu branzeasca smantana, dar asa cum ai spus si tu poti incerca si prin a adauga smantana la sfarsit. Te pup si te mai astept in vizita!!! 🙂

    Răspunde
  • Anuta draga mea, sunt incantata ca ti-a reusit reteta si ca ti-a placut. Te mai astept in vizita!! Te pup!!! 🙂

    Răspunde
  • As vrea sa iti multumesc pentru retetele extraordinare pe care le impartasesti cu noi! Am gatit aceasta ciorba joi! Astazi vreau sa o fac din nou! Mi-a iesit foarte buna! Este singura ciorba care s-a mancat pana la ultimul polonic. 😆 Am o singura intrebare (daca se poate); ai lucrat in domeniu’? Pentru ca felul in care prezinti o reteta imi provoaca o ploaie abundenta … 😀 in gura! Te pup si te astept cu alte bunatati!

    Răspunde
  • Salut!
    Tocmai am terminat de savurat ciorbita! Am mai ochit o reteta dar o sa o incerc maine! Cea cu paste, branza, ciuperci si sos de rosii. Te pup si iti urez o seara buna!

    Răspunde
  • Draga Adriana, ma bucur tare mult ca ai incercat reteta si ca va placut atat de mult!! Nu am lucrat in domeniu, am inceput totul de la un aparat de fotografiat pe care mi l-am luat si cu care am inceput sa fac poze, asa mi-a venit ideea sa pozez ceea ce se gatea in casa…. si uite asa am inceput sa si gatesc, pentru ca pana acum aproape un an, de cand am inceput acest blog, gatea mama si nu eu. Te pup Adriana si te mai astept!! 😉

    Răspunde
  • Adriana, reteta pe care vrei sa o incerci e tare bunutza, spor la treaba si sa-mi dai de stire cum ti-a reusit!! Te pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 🙂 😉

    Răspunde
  • Si usturoiul cand il punem? incerc chiar acum!

    Răspunde
  • Gabi, usturoiul il pui mai intai in compozitia de oua cu smantana, dupa care adaugi totul in oala. Urmareste cu atentie pasii retetei ca este precizat momentul in care trebuie sa adaugi usturoiul. Spor la treba si astept sa-mi spui cum a fost!! Te pup!! 🙂

    Răspunde
  • doamne!!!cred ca am ajuns in raiul mancarilor…ador locul asta sper sa nu se mai tremine nici o data retetele Dv. …nu ma judecati gresit am 43kg dar sunf foarte pofticioasa 😳

    si ador si reteta asta de abea astept sa o fac am macat ceva asemanator la mare(ma indragostisem asa de tare de supa aia incat 1 saptamana cat am fost acolo nu mancam decat supa de pui de dimineata pana seara)…

    si apropo…are ceva daca in loc de copanele folosesc piept de pui?:)

    Răspunde
  • Nico, ma bucur mult ca iti plac retetele de pe site. poti folosi orice carnita de pui in loc de pulpe. Spor la treba si sper sa iti placa ciorbita!! Te pup!! 🙂 😉 😉

    Răspunde
  • Buna ! Abia astept sa fac si eu supa, doar ca aici unde locuiesc eu nu am pastarnac sau telina si sotului nu-i place supa acra sau ciorba cu otet, asa cum o facem noi in romania.
    O sa o incerc neaparat sa vad daca-i place !
    In rest, felicitari pt minunatul website.

    Răspunde
  • Catalina, iti multumesc mult oentru aprecieri, sper ca in final sa-i placa sotului…ciorbita a la Romania!! Te pup si te mai astept!!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • strachinariu lucian
    6 august 2009 18:49

    Buna!Nu stiu de ce a esit un pic amara daca poti sa-mi spui e tare,in rest e simplu daca este cineva sa te ajute.e perfect nu ma asteptam,te salut.felicitarile mele 😉

    Răspunde
  • acum o gatesc si eu sper sa iasa .numai ca eu nu am avut radacina de telina.am pus niste frunze pt gust pe care le voi arunca.are ceva?

    Răspunde
  • Draga Lucian, amara in mod normal nu avea de ce sa iasa, probabil a iesit amara din cauza unui zarzavat, cateodata telina are un gust amar… Un week-end frumos iti doresc si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Crisvaly, este foarte bine cum ai procedat, sper sa-ti fi placut ciorbita!! Un week-end frumos iti doresc!! 🙂

    Răspunde
  • Am facut ciorba radauteana si, desi sunt incepatoare in aceasta “meserie”, a iesit perfect dupa indicatiile tale pas cu pas. Sincere felicitari. O mica precizare: cantitatea de otet recomandata mi s-a parut prea multa. Ciorba era foarte buna si fara otet, sau cu o cantitate mult mai mica. La cat mai multe retete noi si gustoase! 🙂

    Răspunde
  • A facut-o azi nevasta mea. Exceptionala ciorba. Am mancat-o pe nerasuflate.

    Răspunde
  • Patricia, ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a reusit!!
    Otetul, se poate sa fie prea mult pentru unele persoane, sunt gusturi si gusturi, sau cum spui tu poate fi exclus, oricum ma bucur ca ti-a placut ciorbita!! Te pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Iani66, felicitari sotiei tale pentru reusita retetei!! Ma bucur ca a fost pe placul vostru!! Un week-end frumos va doresc si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Şi mie mi-a ieşit! 😉 Mulţumesc, dragă Iulia pentru reţetele tale excepţionale! 😉

    Răspunde
  • Loredana, felicitari pentru reusita retetei!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurii!! Te pup si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • I-am facut o surpriza placuta sotului meu, cu aceasta delicioasa ciorba! Chiar si eu care nu sunt mare amatoare de ciorbe, am fost extaziata.Bunaaaaaaa!

    Răspunde
  • Felicitari Dana pentru reusita retetei!! Ma bucur ca ti-ai surprins placut sotul cu aceasta ciorbica!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Arata foarte bine ciorbica ta si pare si gustoasa. Imi place mult site-ul, este foarte util si as vrea sa incerc si eu aceasta ciorba.
    am vazut ca smantana i s-a branzit corinei cand a pus-o in ciorba. Daca las sa se raceasca supa oprita pe care o voi pune peste smantana si apoi torn compozitia de smantana si ou in oala mare, nu se mai branzeste cand da in ultimul clocot? Pupici

    Răspunde
  • Andreea, imi pare rau ca nu am putut sa-ti raspund mai repede, dar poate iti v-a fi de folos pe viitor.
    Sincer sa-ti spun si eu am patit de cateva ori sa mi se branzeasca smantana pusa in ciorbita, iar alte ori imi iesea perfect, …cum mi-a fost norocul 😀
    Dar am incercat sa folosesc in unele cazuri smantana dulce, lichida in loc de smantana fermentata, am inteles de la alte fete ca ar fi mult mai putin probabil sa se branzeasca si drept sa-ti spun nu mi s-a mai branzit, incearca si tu, poate reusesti. Pupp si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Buna Iulia. Nicio problema ca nu ai reusit sa raspunzi mai devreme. Deja am incercat ciorbita si a iesit delicioasa. Nu am avut probleme cu smantana. Am urmat intocmai pasii tai, iar smantana am amestecat-o cu supa oprita si racita. Cu siguranta te voi mai vizita. Acum incerc reteta de pasca. Aluatul e la dospit. Te pup si eu

    Răspunde
  • Andreea, ce bine ca ti-a reusit ciorbita!! Sper ca si Pasca sa fie inca o reteta bifata de tine cu succes!! Te pup si iti doresc un Paste fericit alaturi de toti cei dragi tie!!

    Răspunde
  • Astazi cautam pe net ce sa mai fac de mancare si sincer m-ai convins cu aceasta ciorba…vreau sa o incerc astazi…revin cu rezultatul.pupici

    Răspunde
  • Maslinutza, ma bucur ca ai ales sa gatesti aceasta ciorbita, sper sa fi fost pe gustul tau! O Duminica placuta iti doresc!

    Răspunde
  • arata minunat! : Roll: am sa o fac si astazi!sper sa imi iasa! 😛 😉 ❓

    Răspunde
  • buna, super reteta, prima data am mancat facuta de o super bucatareasa si d aunci o fac de cate ori pot …la tine arata ffff bine imi lasa gura apa,insa am o intrebare, am inteles ca secretul acestei ciorbe consta n acest dres la sfarsitul cirobei cu smantana.Mie imi iese buna dar nu e asa cremoasa cum am mancat eu prima data.Am vazut la tine ca mai dai in clocot ink o data ,eu stiam ca se toarna smantana la sf si nu se mai da in clocot(fara a se amesteca) tocmai sa iasa consistenta care trebuie acestei supe….spune-mi tu cum crezi ca e mai bine?…astept raspuns ms…aaa si felicitari pentru blog e super,am printat niste retete si o sa ma apuc sa le fac… 😀

    Răspunde
  • imi cer scuze ptr greseli sunt la servici si am scris pe fuga… 😳

    Răspunde
  • Marina, sper si eu sa-ti fi iesit ciorbita si sa fi fost pe gustul tau!!O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Geany_na, eu o dau in clocot, insa nu este obligatoriu, nu am un secret anume pentru nici o reteta, le prepar si gata… nu respect anumite “cutume” in bucatarie, au fost dati in care am incercat retete care aratau impecabil iar cand le-am incercat intocmai au iesit aiurea… drept sa-ti spun le sucesc si le invartesc cum cred eu ca e mai bine pe moment 😛 😀 . Spor la gatit si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Salut, vreau si eu sa incerc ciorba radauteanu. Are ceva daca pun piept de pui in loc de pulpe?

    Răspunde
  • Adi, poti folosi orice parte a puiului doresti, Spor la gatit si un week-end frumos iti doresc!!

    Răspunde
  • Salut, am facut astazi a doua oara aceasta ciorba si mia iesit excelent.
    Fetelor care aveti probleme cu smintina, eu folosesc smintina de casa cumparata de la piata si imi iese perfect, aia de la magazin se brinzeste.
    Merci mult pentru aceasta reteta e foarte buna ciorba 😉

    Răspunde
  • Gherasim Alexandra
    24 iulie 2010 19:47

    Nici eu nu am cantarit la gram legumele si pulpele insa a iesit o minune!
    Multumim pentru reteta! 😳

    Răspunde
  • grecii s-au luat dupa supica asta hehe, a iesit spectacol !!! Merci!

    Răspunde
  • Buna ziua, doamna!

    Eu si sotia mea suntem casatoriti de 3 saptamani. Azi am incercat impreuna reteta dumneavoastra si suntem incantati. Are trecere ciorba de Radauti si la noi in Ardeal.

    Felicitari si multumim!

    Răspunde
  • Multumesc pentru reteta este foarte gustoasa,desi sunt ardeleanca promit ca o sa o mai fac,si am spus-o unei prietene sa o incerce si ea ca o sa-i placa cu siguranta.MULTUMESC IULIA.

    Răspunde
  • Adi, ma bucur ca ti-a reusit ciorbita si ca le-a placut si fetelor tale, inseamna ca esti mare bucatar 😉 . Spor in tot ce gatesti si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Gherasim Alexandra, felicitari pentru reusita retetei, ma bucur mult ca ti-a placut!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Dragos… sa sti ca seamana cu ciorbita a la grec. O zi frumoasa!!

    Răspunde
  • RAz, ma bucur mult ca v-a placut ciorbita!! Felicitari pentru reusita retetei!! O saptamana frumoasa va doresc!!

    Răspunde
  • Mirela, felicitari pentru reusita ciorbitei, ma bucur ca ti-a placut!! Spor in tot ce gatesti si o saptamana frumoasa iti doresc!

    Răspunde
  • Buna.
    Ciorbita ta arata foarte bine.Chiar acum o fac si eu.
    Dar am o intrebare: spuma care se face de la carne cum se fierbe,nu o iei? Eu una mereu ma chinui cu partea asta,imi este cel mai urat de asta cand gatesc.Am vazut foarte multe retete pe dieferite bloguri si site-uri unde nu se pomeneste nimic de asta si la tine s-a nimerit sa intreb.
    Spor la gatit iti urez si cati mai multi vizitatori. 😉

    Răspunde
  • Ciorba nemaipomenita de buna,nu pot sa ma satur de ea,va multumesc din suflet,sa traiti.

    Răspunde
  • azi , o incerc si eu..!! am mancat anul trecut , intr-o pensiune , de vreo 6 ori.. 😆 si de atunci tot zic ca ..fac si eu..! azi a venit vremea..! sper sa-mi iasa! 🙄

    Răspunde
  • 😥 😥 ❗ 8) ➡ 😕 ➡ corba radauteana este o traditie din nordul moldovei 😮 :mrgreen:

    Răspunde
  • carnea nu se spumeaza?

    Răspunde
  • am facut si eu….nebunie….nu s-a branzit dar nici nu a mai ramas nici un strop dupa 2 zile,colegul de apartament ma pistoneaza sa mai fac ca imi aduce el tot ce trebuie. sar’mana de pont. >:D<

    Răspunde
  • buna…recunosc ca si eu am numai cuvinte de apreciere ptr CIORBA RADAUTEANA…pe care insa eu o fac cu piept de pasare…
    Asa ca o recomand tuturor cu caldura

    Răspunde
  • mama… mori pe tine … o super reteta…prima data cind am facut si m-am dat pe spare cu reteta asta

    Răspunde
  • smintina care se brinzeste contine stabilizatori asa ca folositi o smintina naturala dar nu din comert si cea care are 30% grasime trebuie sa curga

    Răspunde
  • buna…eu si bebele meu am facut ciorba radauteana si a iesit exact ca la restaurant…si bebelui i place f mult…se pare ca voi m gati,asa ne binedispunem amandoi.

    Răspunde
  • am mancat si eu ciorba radauteana, dar nu avea legumele in ea, au fost scose dupa ce ciorba a fiert si nu au mai fost puse deloc decat carnea rupta fasii…dar gustul a fost super,am sa incerc sa o fac si eu ,insa dupa reteta ta…sper sa imi iasa.

    Răspunde
  • excelenta ca intotdeauna ciorba radauteana 🙂

    Răspunde
  • Eu fac o reteta asemanatoare de CIORBA ARDELENEASCA : se pune carnea la fiert ( de pui dar si mai bine de porc ) Daca este de porc sau de pui de tara, se pune inainte de legume la fiert. Daca este pui cumparat, se pun toate o data. Se pun apoi legumele : ceapa cubulete, morcovii rondele, 1 ardei gras cubulete ( optional telina).Cand legumele incep sa fiarba se pun cartofii cuburi si optional mazare+ sare, vegeta. Se ia de pe foc si se pune dressul din ou, iaurt/smantana, otet si zeama din ciorba. La final se pune mult tarhon murat ( se cumpara din piata la borcan ). Se poate acri si cu bors la plic. Pofta buna, sa imi zici daca o incerci cum ti-a iesit. Te pup

    Răspunde
  • Multumesc pentru reteta, am preparat-o ieri, a fost un succes in familie 🙂 mi s-a branzit si mie pentru ca stau in Londra si nu am avut o smantana de calitate 🙂 dar, cu toate astea, foarte buna! Multumesc, foarte faine retete ai. Cand ai timp, treci si pe la mine, te astept cu o ciocolata calda 🙂

    Răspunde
  • Am incercat si eu,a iesit fenomenala insa stie cineva cum o pun si eu aici,ca reteta????

    Răspunde
  • Ciao Iulia.Te-am descoperit ieri si m-am hotarat sa fac si eu o reteta de a ta,deoarece imi place foarte mult sa gatesc.Aseara am facut cartofi frantuzesti si au iesit extraordinari,asa ca azi am decis sa fac ciorba radauteana.A iesit delicioasa,cu toate ca este prima data cand fac,asa ca nu stiu ce sa aleg pentru maine.Toate retetele tale mi se par extraordinare.Daca regret ceva,este faptul ca ti-am descoperit retetele atat de tarziu.Merci mult pentru tot ce faci,felicitari! Te pup.

    Răspunde
  • felicia(mangalia)
    21 martie 2011 20:32

    Buna seara tocmai am terminat de facut ciorba… este delicioasa. Multumim mult pentru tot ce ne oferiti… un blog de exceptie imi pare rau ca l-am descoperit asa tarziu dar promit ca voi veni in vizita foarte des… pupici din MANGALIA!!! 😉

    Răspunde
  • da este foarte buna mane o fac? nu mio poti trimite prin e-mail sa o salvez grazie? 😐 😐

    Răspunde
  • am vazut reteta aceasta si m-a facut foarte curioasa…maine o sa o fac si eu…abia astept!sigur e gustoasa..insa mie mi se pare cam putin 4 l de apa pentru atatea ingrediente…hmmm abia astept sa o gust!

    Răspunde
  • Noi suntem 4 baieti care locuim in Londra si cam in fiecare week-end alegem ceva de pe siteul asta… cam eu is bucatarul… dar ciorba radauteana i-a dat pe spate pe toti. multumim pentru retetele alese si imaginile extraordinare.
    LA MAI MARE!

    Răspunde
  • Gabriel Ionescu
    14 aprilie 2011 14:30

    Foarte bine arata, ai uitata sa mentionezi de usturoi, cand si cum se pune…

    Răspunde
  • Catalina
    2 mai 2011 10:11

    M I N U N A T A !!!

    Răspunde
  • Am incercat si eu reteta si mi-a iesit foarte buna, numai ca am adaugat compozitia din smantana la urma ca sa nu risc sa se “branzeasca”. Este delicioasa. Iti multumesc in numele tuturor pt retete. 😉

    Răspunde
  • Am facut si eu corbita. Mi-a fost putin teama sa nu se taie, insa nu am avut probleme. Este buna, insa eu sunt fan ciorba a la grec, care este foarte similara acesteia, insa delicioasa in adevaratul sens al cuvantului. Pot spune ca mi s-a parut un pic gretoasa datorita usturoiului, nu am putut manca mai mult de un castronel foarte mic.
    Oricum, felicitari pentru modul de prezentare foarte explicit, acest lucru m-a convins sa o incerc.

    Răspunde
  • buna iulia, ai niste retete minunate, am si eu o intrebare. cum de ai reusit sa faci atat de multe retete si sa le explici atat de bine, si sa faci atatea poze? felicitari, esti bucatareasa, ma refer daca lucrezi in acest domeniu, la un restaurant sau ceva de genul? foarte bune retete si, apropo, ciorba radauteana preferata mea, stau chiar langa radauti. felicitari, in continuare.

    Răspunde
  • Uaau, nevasta perfecta

    Răspunde
  • Buna Iulia, as vrea sa te intreb daca in loc de otet as putea pune bors.. s-au nu se potriveste in context? astept raspunsul tau, ms. o zi excelenta 😉

    Răspunde
  • felicitari!!!!!! o ciorbita de nota 100, am facut-o si eu si sotul meu, a fost vrajit de bunatatea ei.

    Răspunde
  • minunata reteta, foarte buna ciorbita, mi-a reusit si mie. feliciari pt reteta si pt pozele aferente acestora 😉

    Răspunde
  • am facut aseara ciorba asta radauteana si … e super. eu am pasat toate legumele si arata bine si asa. insa gustul este extraordinar. felicitari Iulia. si multumesc pentru retetele pe care ni le impartasesti.

    Răspunde
  • daniela34
    2 iulie 2011 14:20

    Acum incerc si eu aceasta reteta, sper sa-mi reuseasca.

    Răspunde
  • Buna Iulia,
    Eu sunt noua in ale bucatariei, dar vreau sa incep sa gatesc pentru iubitul meu. Prima reteta de pe acest site va fi ciorba radauteana… sper sa-mi reuseasca….

    Răspunde
  • Ciorba radauteana originala e facuta cu piept de pui nu cu pulpe!!!!!!!!!!!!!!!!!! credeti ma e mult mai gustoasa!!!!!!!!!!! felicitari pentru tot ceea ce faci!!!!!!

    Răspunde
  • Trebuie sa te felicit..sunt in curs de a gati aceasta ciorbita minunata…am mai facut odata dupa reteta asta si n-am mancat nicaieri mai buna…inca odata felicitari pentru acest site minunat si imaginatia pe care o ai!!multa succes in continuare in ceea ce faci!

    Răspunde
  • Buna Natalia, ma bucur mult ca ai incercat aceasta ciorbita, este delicioasa, sa sti ca si eu iau spuma ce se formeaza in urma fierberii carnii, este drept ca nu am precizat chiar si lucrul asta, insa este bine sa o iei pentru ca dai un aspect mai frumos ciorbitelor. Pupici si spor la gatit si tie!! >:D<

    Răspunde
  • Olesea, intr-adevar este nemaipomenita si eu sunt un fan al acestei ciorbite. 😉

    Răspunde
  • Berbecu33! 🙂 sper ca ti-a reusit ciorba si ca fiind gatita de tine a iesit chiar mai gustoasa decat cea pe care ai servit-o la pensiune. 😉

    Răspunde
  • Luiza, ciorba radauteana este si ramane o minunatie in orice regiune a lumii s-ar servi.

    Răspunde
  • Adelina, este de la sine inteles ca orice supa sau ciorba care contine carne se spumeaza. 😉

    Răspunde
  • Ionut, felicitari pentru reusita ciorbitei, spor la gatit si poate te indupleci si mai gatesti inca o data ciorbita pentru colegul tau de apartament, daca tot pune el la bataie ingredientele, eu spun ca merita.. 😉 🙂

    Răspunde
  • Mina, e drept ca ciorba radauteana se face cu piept insa sincer iti spun ca mie pieptul imi pare mai atos, asa ca eu sunt mult mai incantata de cand folosesc pulpe la aceasta ciorba. Puppp!

    Răspunde
  • Cata 31, felicitari si ma bucur mult ca esti atat de incantata de ce ti-a reusit. Te astept sa mai incerci si alte retete.

    Răspunde
  • Asa este Sorin, pentru ca ciorba sa nu se branzeasca trebuie sa folositi o smantana dulce lichida pentru gatit, cat mai grasa, nu din cea fermentata.

    Răspunde
  • Buna Elena Iasi, daca spui ca ciorbita ti-a reusit ca la restaurant, inseamna ca e de bine si meriti felicitari pentru asta. Spor in tot ce gatesti! 😉

    Răspunde
  • Simona, sti cum este, fiecare casa cu obiceiurile ei, se poate ca in alte parti sa se prepare altfel aceasta ciorba, la mine acasa mereu s-a pregatit aceasta ciorba dupa reteta pe care am postat-o aici … este o minunatie, merita incercata. Puppp! 😉

    Răspunde
  • La ceas de seara, ai dreptate, este una din cele mai bune ciorbite.

    Răspunde
  • Gabriela, multumesc mult pentru reteta, am incercat-o, este intr-adevar tare buna, data viitoare cand o voi pregati vreau sa o fotografiez in etape, apoi o postez pe site, merita!!! Pupici si spor la bucatarit! >:D<

    Răspunde
  • Buna Elena Sandor, sa sti ca si mie imi plac mult retetele tale, foarte diversificate si interesante, trec mereu pe la tine. Referitor la branzitul smantanii, sa sti ca mai patesc si eu, depinde mult de smantana folosita, insa nu e o tragedie niciodata, le servim si branzite si cu toate astea sunt minunate 😉 😉 … Pupici si te mai astept pe la mine!!

    Răspunde
  • Robert Iustinian, felicitari pentru reusita retetei., desi cam tarziu vine raspunsul meu, daca doresti sa postezi reteta aici, trimiti materialul pe gourmandine@gourmandine.ro. 😉

    Răspunde
  • Draga mea Daniela, ma bucura mult cuvintele tale, sunt incantata ca site-ul te ajuta in a diversifica meniul tau si al familiei. Felicitarile le meriti tu pentru toate retetele gatite, Te astept cu drag sa incerci orice reteta de aici! Pupici si imbratisari si… spor la gatit!! >:D< 😉

    Răspunde
  • Felicia (Mangalia), ma bucur ca a fost un deliciu ciorbita, asta inseamna ca gospodina care a gatit-o este priceputa 😉 , iar felicitarile le meriti cu prisosinta. Pupici si cu drag te mai astept sa incerci si alte retete! :-bd

    Răspunde
  • Merry, la inceputul fiecarei retete este un buton Prin Friendly(de culoare verde) care iti da posibilitatea sa o printezi, sa o trimiti prin email… incearca poate iti este de folos. Pupici!

    Răspunde
  • Laura, sper sa-ti fi iesit buna ciorbita, pe gustul tau!!

    Răspunde
  • Valy, ma bucur mult sa aud asta! Bravo voua baieti si felicitari tie pentru reusitele culinare! Spor la gatit si va astept cu drag sa incercati cat mai multe retete de pe aici!! 😉

    Răspunde
  • Gabriel Ionescu, este mentionat usturoiul, se adauga in amestecul de galbenusuri cu smantana. Ciorba este minunata intr-adevar, merita incercata!

    Răspunde
  • Asa este, Catalina, ciorbita este minunata!! 😉

    Răspunde
  • Ionela, eu iti multumesc tie pentru ca ai avut placerea sa o incerci, felicitari pentru reusita si te mai astept sa gatesti si alte retete de pe site. Pupici tie si tuturor!!

    Răspunde
  • Otilia, gusturile nu se discuta, imi pare rau ca nu ti-a placut. Ai dreptate si Ciorba a la Grec este delicioasa. Multumesc mult pentru restul aprecierilor si te mai astept pe site! 😉

    Răspunde
  • Nelya, multumesc mult, esti o draguta prin tot ceea ce spui. Totul a inceput din pasiune pentru fotografie… nici gatitul nu mi-e un domeniu strain asa ca s-au imbinat minunat amandoua si a rezultat Gourmandine. Nu sunt bucatareasa, sunt departe de a fi o maestra a bucatariei, sunt la fel ca voi toti cei care imi vizitati site-ul, pasionata de bucatarie insa nu experta. Pupici si imbratisari!! Te mai astept cu drag pe site! >:D< 😉

    Răspunde
  • Danila, sa inteleg ca ti-a reusit ciorbita????

    Răspunde
  • Buna Iza, nu am incercat Ciorba Radauteana cu bors, stiu doar ca asa cum este, cu otet este o minunatie, eu te sfatuiesc sa o incerci cu otet si eventual poti separat, o anumita cantitate sa o acresti cum iti doresti tu, cu bors. Spor la gatit sit e mai astept pe site!! >:D<

    Răspunde
  • Cristina, draga mea cat ma bucur ca v-a placut ciorba, intr-adevar este o ciorba tare buna, una din preferatele mele.

    Răspunde
  • Steli, multumesc mult pentru aprecieri, felicitari insa meriti si tu pentru reusita ciorbitei. 😉

    Răspunde
  • Teodora, cat ma bucura sa aflu de la voi toti ca va place atat de mult aceasta reteta. Felicitari draga mea si tie pentru reteta pregatita si pentru reusita ei, cu siguranta esti o gospodina desavarsita. Pupici multi si imbratisari! >:D< 😉

    Răspunde
  • Daniela 34, ma bucur ca ai ales sa o incerci, cu siguranta o sa iti placa!!!

    Răspunde
  • Vasy, mult success la gatit!! Sper ca ciorba ti-a reusit si a fost atat pe gustul tau cat si al iubitului tau. Multi pupici si te mai astept sa incerci si alte retete!! 😉

    Răspunde
  • Adina, e drept ca in Ciorba Radauteana se foloseste piept, eu am incercat si cu piept, insa nu am fost atat de incantata pentru ca pieptul este usor atos, oricat de fraged ar fi. Personal imi place mai mult sa folosesc la aceasta ciorba pulpite de pui, parca au alta “textura”. Multumesc mult pentru aprecieri si spor la gatit!! 😉 >:D<

    Răspunde
  • Imi place f mult cum prezinti modul de preparare cu imagini! Super usor!! Astazi facem supa radauteana in africa de sud 😉 Sotul a gustat-o in romania si O IUBESTE!!
    Multumesc ptr reimprospatarea memoriei si ptr site. :-bd

    Răspunde
  • Buna, vreau sa iti multumesc pentru reteta de ciorba radauteana, a iesit super, in ultima vreme iti vizitez des blogul, ca am descoperit aici cam tot ce imi place sa mananc in oras si le pot gati acasa. Data viitoare incerc si eu reteta cu paine floarea soarelui ca sincer pare minunta. Spor la gatit

    Răspunde
  • andreea si dani
    28 august 2011 15:00

    buna.. sunt Andreea. vreau doar sa te felicit pt reteta… am incercat-o deja de 3 sau 4 ori.. a iesit foarte buna si nu mi s-a imbrinzit niciodata.. eu, dani si sully – catelul, iti multumim si o sa mai incercam retete de ale tale.. te pupam si succes, in continuare, cu blogul…

    Răspunde
  • buna, in loc de patrunjel pot adauga leustean? ;;)

    Răspunde
  • Eu chiar acum am in ceput sa fac aceasta ciorba, dupa imagini si reteta e super. Sper sa-mi iasa foarte buna retata :-bd

    Răspunde
  • Multumesc din suflet, Iulia! A iesit extraordinar de buna.. era sa manacam toata ciorba deodata :)) …. instructiunile au fost perfecte.. deosebita idee… inca o data mii de multumiri! Pup!

    Răspunde
  • Eu chiar acum o gatesc pt a 2-a oara. Prima data mi-a iesut de minune, sper sa iasa si de data asta, este ff buna, eu am mancat-o si la mama ei, acasa la Radauti :X :-bd

    Răspunde
  • Buna, Iulia! Otetul se poate inlocuii si cu altceva?

    Răspunde
  • incerc si eu chiar acum ciorba radauteana, nu am mai facut-o niciodata, sper sa-mi reuseasca 🙂

    Răspunde
  • Super ciorbita, super, super idei ai aici, draga mea.. Mi-am incantat logodnicul dupa o zi de munca istovitoare… mi-am mancat 2 boluri… multumesc din inima >:D<

    Răspunde
  • si mie mi-a iesit super buna, barbatu-miu a papat 2 portii pe nerasuflate si e suedez, ei nu mananca ciorbe 🙂 multumim pentru reteta 🙂

    Răspunde
  • Buna! Am facut si eu ciorba,tocmai am terminat-o. A iesit nemaipomenita. Felicitari pentru retetele minunate! :-bd

    Răspunde
  • excelenta ciorbita…e a treia oara cand fac dupa reteta dvs. de fiecare data iese mai buna. Multumesc pentru reteta.

    Răspunde
  • :-bd esti cea mai tare

    Răspunde
  • Este excelenta reteta, nici nu-i mai stiu nr. de cate ori am facut-o, este ciorba mea preferata! iti multumesc

    Răspunde
  • buna. in primul rand va multumesc ca ati postat aceasta reteta, am 24 de ani abia mam mutat cu sotul meu. Am facut ciorba radauteana exact cum scrie mai sus si mi-a iesit extraordinar, va multumesc

    Răspunde
  • eu am o intrebare… daca se branzeste smantana si nu se leaga, nu e cremoasa, se mai poate drege cumva???

    Răspunde
  • A iesit buna ciorba

    Răspunde
  • am facut pana acum cu reteta asta de vreo 5 ori si mai vreau

    Răspunde
  • Buna. Otetul mai are si alt scop, inafara de gust ?

    Răspunde
  • Am mancat ieri asa ceva la Suceava, la un local. Am fost atat de nerabdator sa aflu reteta! Asa ca am intrat pe net de cum am ajuns acasa. Se pare ca asta este reteta pe care abia asteptam sa o pun si eu in practica. Cred ca acasa este mai savuroasa caci o poti modifica dupa bunul plac. Admin, ai emailul meu si te rog sa ma pui la curent cu noutatile. Jos palaria pentru acest site…

    Răspunde
  • A iesit o ciorba “de firma” cum imi place mie sa zic! Retele voastre sunt super, imi plac la nebunie!

    Răspunde
  • Buna Iulia, desi sunt intr-o alta țara, site-ul tau imi este de mare folos si incerc pe cat posibil sa respect ingredientele rețetei mai ales pt cele cu specific românesc pt un gust cat mai autentic. Am incercat si eu ciorbita aseara, mi-a iesit ca la carte, exact cum mâncam la pensiune la munte, dar prietenul meu(care este german) a zis ca am folosit prea mult usturoi…. Am mai adaugat un nou drssi g cu smântâna si a fost perfect. Mulțumim pt rețete si pt extraordinara prezentare! Pupici din Cipru xoxo

    Răspunde
  • Am facut pentru prima data aceasta ciorbita, mi-a iesit excelenta!! Este singura reteta pe care eu am gasit-o scrisa cum trebuie. Multumesc pentru reteta!! Ma declar fanul tau nr 1 ;;)

    Răspunde
  • imi plac la nebunie retele tale… mi se pare mult mai usor sa fac mancare cand urmez pasii pusi de tn… acum ma apuc si eu de ciorbita, sper sa-mi iasa: 😀

    Răspunde
  • Am facut si eu o ciorbica dupa reteta ta si a iesit splendida. Mie si prietenului meu ne-a placut foarte mult. Chiar ne lipsea o ciorba “ca la mama acasa”. Singurul “esec” ca sa zic asa a fost partea cu smantanica dar nu a fost ceva foarte impotant. Te pup si asteptam mai multe retete 😀 :X

    Răspunde
  • anamaria
    29 mai 2012 7:49

    e bestiala ciorba asta,la fel ca toate retetele! felicitari!!

    Răspunde
  • m-au innebunit ai mei cu ciorbita asta. o fac in fiecare zi de o saptamana. multumesc !

    Răspunde
  • excelenta. am primit reteta de la un prieten si acum sunt vedeta in familia mea si…. printre vecinele sotiei. foarte buna.

    Răspunde
  • Am urmat pas cu pas reteta ta si pot sa spun ca voi mai face ciorbita exact asa!!! Pretentiosul meu prieten a cerut si a 2-a…. si a 3-a portie… Multumesc!

    Răspunde
  • Rectific: este ora 23 si cineva umbla prin frigider. Iubitul meu mi-a marturisit ca a mai mancat 2 portii 🙂 Ciorba radauteana este exact ciorba a la grec, cu deosebirea ca are si mujdei, nu? Pup

    Răspunde
  • ca la carte mi-a iesit (acum 15 minute), multumim pentru reteta si pentru modul de prezentare 🙂

    Răspunde
  • ce practic.. ciorba radauteana se face ca ciorba de burta, doar ca, in loc de burta, se foloseste piept de pui

    Răspunde
  • bolboaca ildiko
    28 septembrie 2013 13:25

    tocmai am terminat ciorba de facut. ii excelenta si usor de facut. am facut-o dupa reteta data, cu deosebire ca am pus smantana dupa ce am stins foc. e super buna, unde mai pot gasi retete de la tine?

    Răspunde
  • Superba! Felicitări! Am făcut o astăzi și a ieșit super buna! 🙂 🙂 🙂

    Răspunde
  • Este cea mai buna reteta incercata vreodata! Multumesc frumos.

    Răspunde
  • Super Reteta! Produsul final…f delicios ?❤ Multumesc frumos pentru postare…??❤

    Răspunde
  • miam miam foarte bine arata e prima data cand o fac si mia iesit delicios, . multumesc pentru reteta asta atat de detaliata. recomand cu incredere

    Răspunde
  • Am incercat si eu pentru prima data acest fel de ciorbita si a iesit delicioasa. Super reteta! Multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu