Ciorba de salata

Ciorba de salata

Ciorba de salata

Ingrediente:

Ciorba de salata

1 capatana mare de salata creata sau normala
1 l lapte
250ml apa
150g slaninuta
1 lingura faina
4 catei usturoi

Smantana, iaurt sau otet pentru adaugat, dupa preferinte in farfurie.

Mod de preparare:
Luam capatana de salata, rupem salata de pe cotor si o spalam sub jet de apa, dupa care o punem la scurs intr-un strecurator.

Ciorba de salata

Ciorba de salata

Taiem slaninuta cubulete marunte, si o punem intr-o oala la calit.

Ciorba de salata

Ciorba de salata

Cand slaninuta este calita, adaugam lingura de faina si lasam sa se rumeneasca putin – atentie, nu trebuie sa se arda.

Ciorba de salata

Adaugam peste acest rantas apa si laptele si lasam sa dea in clocot.

Ciorba de salata

Cand a dat in clocot, adaugam salata, condimentam cu sare dupa gust si lasam sa mai dea din nou totul in clocot.

Ciorba de salata

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica. Cand ciorba este gata, adaugam si usturoiul.
Putem servii ciorba adaugand in farfurie o lingura de iaurt, smantana sau otet. Deasemenea, ciorbita este un deliciu servita cu paine prajita.

Ciorba de salata

Ciorba de salata

Ciorba de salata

Ciorba de salata

Ciorba de salata

12 comentarii. Leave new

Gand la gand cu bucurie. Si eu am facut ciorba de salata.
Foarte bun!
Te am la favorite. Poate ma vizitezi
http://cristina-cristinasworld.blogspot.com/

Răspunde

Salut Cristina, ma bucur ca m-ai vizitat, o sa te pun si eu la link-uri delicioase. Te voi vizita cu siguranta! Te pup si te mai astept!!

Răspunde

Arata bine, si pare o reteta traditionala. Am sa fac si eu o portie 😉

Răspunde

Marius, spor la treaba si sa ai pofta!! Sunt curioasa daca ti-a placut!! 😉

Răspunde

:X:X:X…..aqm am terminat si eu ciorbita(dupa reteta d mai sus)….si nu pot spune dekt:miaaami….delicios….(chiar dak am pus putin km multa sare..dar pt me e perfect…tinand cont k am 17 anisori… 😆 )

Răspunde

Madddy, felicitarile mele pentru reusita retetei! Spor in tot ce gatesti si te mai astept in vizita!! 😉

Răspunde

Gata, asta e, ma duc la bucataire sa fac ciorbita de salata. Mi-a dat un prieten o sacosa plina cu salalta si e pacat de ea sa se ofileasca. Va anunt cand o termin, ce a iesit.

Răspunde
Tirmoaca Delia
15 februarie 2012 22:06

Buna! Sunt interesata sa fac o supa crema de ciuperci si am cautat pe site-ul tau dar nu am gasit postat nimic. Poate daca ai o reteta si pentru aceasta supa o postezi cat de curand?! multumesc frumos! Felicitari pentru toate retetele am incercat si eu cateva si sunt foarte foarte reusite! O seara buna!

Răspunde

asta e cea mai buna varianta de ciorba de salata,ardeleneasca,asa o facea si mama si bunica . =P~

Răspunde

Am de gand sa fac si eu ciorba de salata, dar nu imi place slanina. Vreo idee cu ce pot sa o inlocuiesc, te rog?

Răspunde

Salut tuturor.

Este minunata si este cea mai apropiata de reteta bunicii. ( bunica nu o facea cu oua, marar, telina sau alte adaugiri cum am vazut in alte retete )
Slanina poate fi taiata foarte foarte marunt iar la prajit se topeste si nu o mai simti, isi lasa doar gustul de afumat, sau poti folosi sunculita ( gen bacon afumat), ce ii place fiecaruia.
Ce doresc sa specific, este ca e o ciorba specific de vara, deci bunica mea facea aceasta ciorba cu IAURT. Nu punea deloc apa, nici zeama de lamaie, doar lapte si iaut, iar pentru a nu se branzi, fierbea inainte salata, iar faina nu o punea peste slanina, ci o amesteca in iaurt. Asa incat, atunci cand prepara efectiv ciorba, nu ii dadea decat un clocot, si nu se branzea. Sunt unii la care le place si cu bulgarasi mici de branza, e foarte buna si asa. Daca tot altii folosesc oua…….
Dupa parerea mea, secretul este iaurtul. Este minunata si rece. Mie asa imi place, de la frigider. Asta e ciorba de salata adevarata.

Răspunde

Iti multumesc pentru afisarea acestei retete! am sa o incerc cat de curand! as dori doar o mica precizare daca se poate, care este timpul de fierbere la salata?

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu