Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare, o alta adevarata delicatesa, pe langa ciorba radauteana, este tot mai preferata prin bucatariile din tara. Iata si reteta:

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ingrediente:

Ciorba de perisoare

Pentru compozitia de perisoare:
650g carne tocata de porc
100g orez
2 linguri ulei
1 ou crud
Sare dupa gust
500ml bulion
3 litrii apa aproximativ
1 morcov
1 pastranac
130g telina
1 ceapa
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru calit
Patrunjel proaspat pentru adaugat, la servire

Mod de preparare:
Curatam si spalam zarzavaturile.

Ciorba de perisoare

Taiem cubulete mici toate zarzavaturile.

Ciorba de perisoare

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Ciorba de perisoare

Carnea tocata o punem intr-un castron incapator. Adaugam orezul ales si spalat in prealabil, uleiul si oul.

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena.

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Din compozitia rezultata formam perisoarele, bilute cat o nuca pe care le formam intre palme.

Ciorba de perisoare

Intr-o oala punem putin ulei, adaugam zarzavaturile si le lasam putin la calit, 2-3 minute.

Ciorba de perisoare

Adaugam in oala si ceapa, bulionul, apa si sarea si lasam pe foc sa dea in clocot.

Ciorba de perisoare

Cand clocoteste, adaugam (rand pe rand) perisoarele in oala si lasam la fiert aproximativ 35 – 45 minute.

Ciorba de perisoare

Cand ciorbita este fiarta, o stingem si adaugam patrunjelul tocat foarte marunt.

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

, , , ,
Articolul precedent
Ciorba radauteana
Articolul următor
Supa crema de praz

Retete diverse

135 de comentarii. Leave new

  • Iulia, vin si eu la o portieeee. N-am mai mancat de multicel si e una din preferate 🙂
    Pup! We frumos!

    Răspunde
  • delicioasa iar prezentarea este de nota 11!!! noua ne place si cu un mot de smantana deasupra.

    o duminica frumoasa!

    Răspunde
  • Edith, te poftesc cu toata placerea la o portie! O saptamana frumoasa sa ai!! Puuppppp!! 🙂

    Răspunde
  • Mihaela, multumesc mult!! Sa sti ca si la noi se papa cu smantanica, e un deliciu. O saptamana frumoasa iti doresc!! Pupp! 🙂

    Răspunde
  • Mi-ai facut o pofta de ciorbita cu perisoare …. mama mea obisnuieste sa faca din carne de vita, si iese delicioasa. sunt convinsa ca si a ta e la fel 🙂 Acu ma duc la market sa fac aprovizionarea ;)) o zi placuta si multe retete gustoase

    Răspunde
  • Ana, ma bucur mult ca ai decis sa faci ciorbita de perisoare, este o bunatate, sunt convinsa ca si ciorbita preparata de mama ta are un gust minunat. O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!! 😉 😉

    Răspunde
  • as manca ca spartu fara oprire

    Răspunde
  • Buri, inseamna ca iti place chiar foarte mult acasta ciorbita. Un week-end frumos iti doresc!

    Răspunde
  • ah este preferata familiei noastra, imediat dupa supa de taietei; eu fac perisoale din combinatie de carne de porc cu cea de vita in care adaug leustean proaspat tocat; in ciorba mai aduag in plus o mana – doua de orez si bineinteles la sfarsit o legatura de leustean; leustean din gradina proprie sau daca nu de la tarancile adevarate din piata, ii da o aroma absolut deosebita; si o dreg cu smantan cum ii sta bine unei ciorbe; ah … delicioasa!

    Răspunde
  • Ioana, minunata si varianta ta de ciorba. Leusteanul da un gust extraordinar mancarurilor, intr-adevar!! O saptamana frumoasa iti dorec si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Am facut azi aceasta reteta si a iesit ca in poveste. de fapt cred ca am facut peste 50% din retetele de aici si toate au iesit conform asteptarilor. bravo Iulia pentru treaba minunata care o faci aici. Multa sanatate

    Răspunde
  • Tiberius multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca ma vizitezi si ca pregatesti retete de pe acest site!! Felicitari pentru reusita ciorbitei!! Un week-end frumos iti doresc si te mai astept in vizita!!

    Răspunde
  • Delicioasa reteta, e a doua oara cand o fac si sunt foarte fericita pentru ca mi-a iesit buna ( sunt incepatoare si nu prea ma pricep la gatit). Minunat blogul, o sa mai incerc si alte retete curand 🙂

    Răspunde
  • Alina, felicitari pentru reusita, ma bucur ca a iesit o ciorbita pe gustul tau! Te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • e groaznica reteta am facut-o intocmai si a iesit de kkt.oare ce gust are carnea aia tocata doar cu orez sare si piper???oare nu trebuie si ceapa??’m-am luat dupa o proasta si am stricat mancarea.

    Răspunde
    • Din moment ce 100 de persoane zic ca reteta e foarte buna, ma intreb cine e proasta? Nu numai ca om pentru pentru un asemenea comentariu, ci si ca bucatareasa.

      Răspunde
  • Stima d-na Lory, este pentru prima data cand citesc pe acest site un comentariu in care se foloseste un limbaj atat de urat, pana acum pro sau contra, in toate comentariile s-au folosit cuvinte care s-au incadrat in limita bunului simt… ceea ce ati scris mai sus cred ca spune multe despre caracterul dumneavoastra… aleg sa ma opresc aici cu comentariul. O zi buna va doresc!!

    Răspunde
  • Piersicuta
    9 iunie 2010 18:20

    Iulia, superbe retetele… iar pentru D-na Lory.. carne cu orez si cu ceapa la perisoare?????????? La compozitia de sarmale dragaa, mai intreaba de mamica ca poate ea a mai facut in tineretile ei si tu nu ai fost prin preajma….. 😈

    Răspunde
  • dupa reteta ta fac si eu ciorba de perisoare. Deja astazi o fac pentru a 4 oara, numai ca eu am invatat de la tata sa pun si niste bors in ciorba. Parca ii da un gust si mai bun :X :X :X
    De pe blogul tau imi iau majoritatea retetelor. Le explici foarte frumos si ma ajuta enorm pozele pe care le faci. Multumesc mult de tot!

    Răspunde
  • Iti multumesc pentru reteta,mi-a iesit o ciorbita foarte,foarte buna! 🙂

    Răspunde
  • 😛 😛 😛 ie foarte buna am facut si eu dupa reteta ta si nota 10 primesti 😉 🙂

    Răspunde
  • 😳 😳 😛

    Răspunde
  • Piersicuta, multumesc mult pentru sustinere, sti cum este… sunt multe rautati pe lume, iar eu mi-am propus sa le fac fata cu calm si eleganta 😉 . Pupp si te mai astept in vizita. O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Cristina, cu siguranta si varianta cu bors este delicioasa, o sa incerc si eu pe viitor, merci 😉 Ma bucur mult ca iti place site-ul te mai astept in vizita!! Pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Roxana, ma bucur mult ca ciorbita a iesit pe gustul tau. Felicitari!! Puppp si o saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Lenuta, multumesc mult, dar felicitarile si nota 10 le meriti tu pentru reusita! Pupici si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Bravoooo!!! Ciorba arata incredibil de bine.Cu siguranta esti o buna gospodina 😉

    Răspunde
  • astazi am facut pt prima data ciorba de perisoare si mi-a iesit f buna dupa reteta ta;spui totul f amanuntit si acest lucru mi-a fost de mare folos;mersi mult

    Răspunde
  • 😉

    Răspunde
  • buna! suna foarte bine ciorbita ta de perisoare. 😀 si arata la fel!
    am o mica rugaminte 😀
    imi poti spune cate portii ies din ingredinetele date?
    mie mi’ar fi necesare 25 de portii. si nu stiu cum sa fac 😀 nu am experienta cu gatitul 😳

    Răspunde
  • sunt un tatic ramas singur pentru o mica perioada impreuna cu cel mic si am facut pentru prima data reteta si a iesit superb doar ca mi-a fost putin frica si am facut cam putin ,dar nu-i nimic incepe tura a doua .multumesc mult ,sanatate.

    Răspunde
  • gresita reteta de ciorba
    nu se pune orez in carne ci in zeama

    Răspunde
    • doamna bucatareasa, sa stiti ca se pune si carne (mai ales dak e grasa), si asta o spune o fata de doar 21 ani), da si in zeama… poate aveti retetarul gresit… in romania asa facem mancarea. iulia, faci o treaba super. tine-o tot asa!

      Răspunde
  • sunt bucatareasa in spania dar de orez in carne nu am auzit si nici in retetar nu exista asa ceva lo ciento

    Răspunde
    • Si tie ti-o spune un baiat de 23 ani. Se pune si iese chiar foarte bine. Imi e mila de locul unde faci mancarea 🙂
      p.s. Se scrie lo siento. 🙂

      Iulia, pozele arata delicios 😀 Ciorbita e in curs de realizare :*

      Răspunde
  • 😛 totul e ok la multi ani si craciun fericit tuturor din modena reteta e ff buna tanti auguri!

    Răspunde
  • De abia astept sa mai fac o ciorba de perisoare insa eu pun bors la orice ciorba, cand spun ciorba spun bors de casa si leustean proaspat :)…si mai am un truc, la sfarsit inainte de a stinge focul rad pe razatoarea fina o ceapa mica/medie, ii da un gust divin!!!
    Nemaipomenit blog!!!

    Răspunde
  • alina lefther
    9 februarie 2011 21:16

    buna si mie mi-a placut ciorbitza…o reteta simpla si rapida, iti da timp sa scrii si cate ceva p bloguri. am si o mica precizare: se vede ca vrei ca toata lumea sa faca mancare buna, dupa pozele p care le-ai pus, cred ca nu am vazut reteta cu mai multe poze. te pasioneaza fotografia, nu? 😉

    Răspunde
  • In primul rand vreau sa iti spun ca ai cel mai frumos site cu retete pe care l-am vazut vreodata si te felicit pentru asta!.
    In al doilea rand, pozele tale mi-au facut o pofta enorma de ciorba de perisoare si chiar acum ma apuc sa fac.

    Răspunde
  • Daca inlocuiesc carnea pe porc cu cea de pui, se schimba ceva in reteta ?
    Prefer perisoarele din carne de pui, mi se par mult mai gustoase.

    Răspunde
  • chiar se pun 500ml de bulion??eu am pus mai putin ca mi s-a parut cam mult….in rest super buna 🙂

    Răspunde
  • se pune orez in perisoare!!!!! nu mai vb aiurea doamnelor, daca voi nu puneti, asta nu inseamna k nu trebuie sa puna nimeni. eu am 23 de ani si de cand ma stiu, in familie si la rude am mancat perisoarele cu orez. Numai ca eu pun si o mana de orez in ciorba, adaug bors acru la urma, si bineinteles leustean, care nu lipseste de la nici o ciorba.

    Răspunde
  • Si eu fac ciorbita cu perisoare din piept de pui, ies tare finute si bunute (cu orez bineinteles, dar si cu un pic de patrunjel tocat fin de tot), acrita cu bors proaspat, sau in lipsa cu zeama de lamaie…iese un deliciu!

    Răspunde
  • Buna ! As vrea sa-i raspund doamnei “bucatareasa” in Spania : DA in perisoare se pune orez… in chiftelute – NU se pune…. si …derivat de la verbul “sentir” … “lo ciento” nu se scrie asa….
    acum…Buna ! Si eu fac ciorbita la fel si e foarte gustoasa (simpla si aromata).Multa sanatate tuturor ! PA

    Răspunde
  • mai oameni buni in bucatarie nu exista reguliiiiiiiiiiii asa ca sa sti ca in ardeal chiar se pune orez in perisoare sa nu mai spune-ti ca sunte-ti bucatarese in spania ca aia nu stiu sa faca numa 3 feluri de mancare :))))

    Răspunde
  • Foarte frumoasa perzentarea Iulia! Felicitari, totul arata fff bine!

    Răspunde
  • Eu habar n-am sa gatesc, am vazut reteta si mi-a placut ca e foarte detaliata asa ca m-am gandit sa incerc. Acum am ciorbita pe foc si arata exact ca in pozele tale, doar ca am facut perisoarele putintel cam mari, sper sa se faca. fug

    Răspunde
  • fug la ciorbita sa nu dea in foc. multe multumiri celor care posteaza retete

    Răspunde
  • fug la bucatarie la ciorbita…..

    Răspunde
  • Multumesc de reteta… pff ce buna mi-a iesit… :D… salutari din Brugge 😀

    Răspunde
  • Am citit cateva comentarii, eu pot spune ca si varianta cu ceapa in compozitia de crane este corecta, fac un curs de bucatar in prezent si reteta de la scoala este cu ceapa, carne de vita, ou, orezul oparit, patrunjel verde… dar cred ca gusturile nu se discuta. Intrasem pe site tocmai pentru a vedea si alte retete, moduri de pregatire… multumesc pentru edificare. La mai multe retete.

    Răspunde
  • scuze… carne… graba strica treaba! A, si cu bors, asa e reteta de la curs.

    Răspunde
  • gabriela
    7 mai 2011 11:21

    foarte buna reteta, am facut-o si a iesit foarte buna…. cu putina smantana 😛 😆 😆 😆

    Răspunde
  • buna draga Iulia, abia azi am dat de retetele tale si vreau sa incep cat mai repede sa gatesc. sunt casatorita de o saptamana si abea astept sa-i fac sotului meu mancare, nu zic ca nu am gatit pana acum, dar nu prea stiu cum e cu ciorbele romanesti ca la mine in Rep MD, se fac altfel, asa ca voi invata multe de la tine… Multumesc

    Răspunde
  • In unele zone din Ardeal se face cu tarhon macerat. Are alt gust. De fapt sunt 2 ciorbe traditionale care se fac cu tarhon: ciorba de perisoare si ciorba de fasole uscata (cu sau fara ciolan). Si noua ne place cu smantana :))

    Răspunde
  • Aceasta e reteta de baza pt ciorba de perisoare, care este f delicioasa. Eu cateodata, in functie de sezon o inbunatatesc. La calit pun ci 2-3 fire de ceapa verde, in carne pun 2 fire de ceapa verde plus un pic de patrunjel proaspat, la sfarsit ii pun o cana de bors si mult mult leustean proaspat, tocmai cules din gradina.
    Pofta buna si spor la treaba gospodinelor.

    Răspunde
  • pisica turbata
    20 mai 2011 14:59

    Orez – da. Ceapa – nu. Exact asa o fac si eu. Doar ca o acresc cu bors la sfarsit. In loc de bulion, eu pun vreo 4 rosii decojite si taiate cubulete- stiu ca nu prinde aceeasi culoare, dar gustul e super.
    N-am incercat niciodata cu smantana, dar nu e timpul pierdut.

    Răspunde
  • arata foarte bine. cred ca cum arata, asa este si buna. felicitari si te pooop

    Răspunde
  • Am incercat si eu reteta ta si e ffff gustoasa! pupici multi… 😛 😀 😀 😀 😀 😀 😀

    Răspunde
  • bogdan diana
    30 iunie 2011 12:39

    foarte frumos arata, la fel si eu sunt inca incepatoare in bucatarie, dar ma straduiesc sa experimentez cat mai multe retete pt. a-mi castiga experienta. E foarte interesant site-ul tau. Avem multe de invatat noi cele mai noi in bucatarie 😛

    Răspunde
  • Arata foarte bine, buna reteta, eu in perisoare mai adaug si ceapa dar un mic secret iti impartasesc, la bucatarie fara unghii facute, adica date cu lac cand ai amestestecat compozitia desigur ai facut-o cu manutele si se poate despride putin lac de pe unghii si sa ajunga in ciorbita aceea minunata, in rest e OK :-bd =P~

    Răspunde
  • Ai prezentat foarte frumos reteta, tocmai ce am terminat aceasta ciorbita, si a iesit delicioasa. Eu in schimb am adaugat si o ceapa mica in compoozitia pentru perisoare, si putin patraujel. Am adaugat bors la final, si a iesit numai buna 😀 😉

    Răspunde
  • draga iulia, vreau sa-ti spun ca m-am indragostit pur si simplu de site-ul tau…. prezinti retetele fff frumos, in asa fel incat sa poata gati pana si cea mai neexperimentata gospodina…. BRAVO
    PS: dany nu este deloc adevarat ceea ce ai spus despre unghiile facute… nu se desprinde nici o oja, pt ca nu bagi mana in apa fiarta sau sa supui la cine stie ce alte traume unghiile…. sunt si eu gospodina… de vreo 4 anisori …. zic eu ca am ceva experienta si nu mi s-a intamplat niciodata nimic de genul… o zi buna iti doresc

    Răspunde
  • Am facut si eu ciorba dupa reteta aceasta.. cu mentiunea ca am pus si ardei la zarzavaturi. Arata binishor… dar chiar si eu ca gospodina incepatoare mi-am dat seama (prea tarziu) ca trebuia sa oparesc separat perisoarele pt ca sa lase spuma si sa-mi iasa ciorba clara. In rest e ok.

    Răspunde
  • ciorba e pe foc si abia astept sa fie gata =P~ =P~ =P~

    Răspunde
  • buna…. ciorba de perisoare am facut si eu si vreau sa spun ca a iesit ffff buna… doar ca eu in amestecul pt perisoare nu pun orez ci ceapa, patrunjel, sare, piper, ou, cimbru…. in rest, am facut-o dupa reteta data de iulia.

    Răspunde
  • Multumesc pentru retetele bine explicate si ilustrate. Nu sunt prea talentata la gatit dar cu ajutorul explicatiilor de pe site si a pozelor foarte clare mi-au iesit si mie retetele incercate. Toate cele bune! Gabi

    Răspunde
  • prima mea mancare gatita calda…. asta a fost…

    Răspunde
  • Multumesc pt reteta, felul in care este prezentat este minunat!! Cand nu esti in jurul mamei sau a bunicii…. ajutorul tau este mai mult decat bine venit. Ciorba de perisoare mi-a iesit f gustoasa! multumesc! abea astept sa incerc o noua reteta de a ta!

    Răspunde
  • Mersi de reteta, mi-a mers perfect, sunt student in UK si aveam nevoie sa invat sa fac si cate o ciorba (+ ca e ieftin si ai sa mananci mult timp din ea). Totusi, parca mai trebuie sa mai adaug cate ceva legume ca sa ii sporeasca gustul, trebuie sa experimentez. 😀

    Răspunde
  • mm ce bn arata!!! ma duc la bucatarie si ma pun sa fac! :* :*

    Răspunde
  • iulia… de cateva zile imi tot clatesc ochii pe blogul tau, care mi-a facut o impresie de nota 20! faptul ca prezinti in detaliu si postezi si imagini despre fiecare amanunt in parte, imi este de mare ajutor.. si cred ca nu numai mie 🙂 .. azi am incercat si eu prima reteta de la tine: Ciorba de perisoare.. vreau sa iti multumesc din suflet pt aceasta reteta.. mi-a iesit grozava iar sotul meu nu conteneste sa-mi aduca laude 😀 .. maine voi incerca ceva dulce si anume Prajitura desteapta… sper sa-mi iasa la fel de bine ca ciorba… te pup, sa ai o zi frumoasa si iti multumesc inca o data!

    Răspunde
  • Draga Iulia, imi place la nebunie blogul tau 🙂 E a doua oara cand fac aceasta ciorba dupa reteta ta si imi iese super! De obicei iubitul meu gateste, eu nu prea le am.. dar il dau gata cu cateva retete invatate de la tine 🙂 te pup

    Răspunde
  • super reteta 😉 a iesit foarte buna ciorba :X :X

    Răspunde
  • Iulia, eu am problema: cum spumez cu toate legumele acolo gramada 🙂 .Trebuie spumat, nu?

    Răspunde
  • iulia,in partea mea ,muntenia mai precis ploiesti ca sa o pot numi ciorba trebuie sa aibe bors acru altfel se numeste supa…si este f corect ca supa este dulce iar ciorba acra..oricum arat super buna si a ta si daca ii pui bors devine exceptionala.poopik ;;)

    Răspunde
  • Foarte buna reteta, Iulia, nu te lua dupa asa-zisele bucatarese din Spania sau mai stiu eu de unde.. Eu pun si ceapa calita in carne, orez, condimente si un pic de pesmet fin, pe cale il folosesc si la sarmale. Mi se pare ca ii da un gust deosebit. Atentie, insa, daca folositi pesmet nu puneti mult pt ca perisoarele vor iesi tari. Iar in ciorba adaug ardei grasi cubulete.
    Sper sa ne incanti cu cat mai multe retete, tine-o tot asa!

    Răspunde
  • IULIA, am facut-o pas cu pas, deci ii exceptionala, sotului ii place foarte mult, am adaugat si putin leustean (ne place mult). multumim de retete. :-bd

    Răspunde
  • foarte frumos. felicitari 😉

    Răspunde
  • mi se sfarama perisoarele 🙁 … nush unde am gresit… k am respectat toate cantitatiile :-<

    Răspunde
  • o incerc chiar acum, imi place ca ai pus poze detaliate.

    Răspunde
  • e super ciorba am facuto si eu 😀 😀

    Răspunde
  • super ciorba dar mai misto arata bolurile, dar eu pun la ciorba de perisoare si afumatura pt. gust

    Răspunde
  • buna, dragilor. am intrat pe site sa imi reamintesc unele detalii vis’a’vis de ingrediente si modul de preparare. am ramas placut impresionata de modul de prezentare al iuliei (intr-adevar pozele sunt foarte explicite, parca nu ar mai fi nevoie de cuvinte). mi s-au parut de prost gust comentariile celor care nu au fost de acord cu reteta iuliei… daca sunteti asa de priceputi bucatari, creati-va propriul blog, cu reteta voastra personala, sau pur si simplu gatiti asa cum va place voua.. CU/FARA CEAPA, bors/zeama de varza… felicitari, draga iulia, am sa revin cu placere pe blogul tau… a, si LA MULTI ANI pt Noul An! <:-P

    Răspunde
  • Aceasta ciorba nu am gatit-o pana acum caci nu stiam cum, dar datorita unei persoane speciale sunt capabila sa gatesc mancare foare buna.
    Eu si viitorul meu sot apreciem foarte mult prezentarea explicita pe care o faci si iti multumim foarte mult pentru aceste lucru.
    Asteptam cu nerabdare sa ne motam cuptorul ca sa putem gati toate retetele.
    :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd

    Răspunde
  • iulia, chiar mi-ai dat o idee cu ciorbita asta, nu am mai facut de mult… ai niste super retete si s-ar putea sa incerc si reteta pentru gogosi, k sotului ii plac si ar fi o surpriza placuta si dulce pt el… faci o treaba super, nu te lua dupa comentariile rautacioase ale altora, care habar au ce inseamna sa gatesti, auzi tu.. bucatareasa in spania si e praf… in fine… bafta in continuare!! :-bd

    Răspunde
  • Felicitări pt. aceste retete!!!

    Răspunde
  • mie mi-au iesit perisoarele tari!!!!!!!! De ce!!!!????????

    Răspunde
  • mersi frumos iulia! eu sunt incepatoare in ale gatitului dar la felul cum prezinti tu o reteta nu are cum sa nu iasa buna. ciorbita este extraordinara. chiar acum e pe foc si am gustat-o, e fooarteee buuunaa… si i-am adaugat 2 lingurite de zeama de lamaie… e delicioasa, iubitul meu o sa fie multumit! =P~
    :X :-bd

    Răspunde
  • Acum o fac si eu dupa reteta ta, sper sa iasa buna…. o sa adaug si un pic de bors ca asa stiu ca o face mama si mi placea…. Sunt incepatoare in ale gatitului asa ca ma rog sa mi iasa ceva 🙂 . Multumesc pt atatea retete delicioase, mai tarziu o sa-ti incerc si negresa cu banane 😀 !

    Răspunde
  • Reteta este delicioasa, este ciorbita preferata a baietelului meu. Felicitari pentru blog si spor la munca 🙂

    Răspunde
  • :-bd

    Răspunde
  • Va multumesc foarte mult, in seara aceasta n-o sa mai mananc mancare de la fast-food sau sa comand pizza!!! ms si astept si alte retete!! :-bd

    Răspunde
  • Cea mai buna prezentare pe care am vazut-o la vreo reteta, felicitari! 🙂 :-bd Acum ma apuc de pregatit… imi lasa gura apa =P~

    Răspunde
  • Multumim pentru reteta 😀 tocmai am terminat-o si a iesit foarte buna. multa bafta, in continuare!

    Răspunde
  • Este ciorba preferata a fiului meu si o gatesc cu placere.

    Răspunde
  • imi place fff mult cum ai prezentat reteta, cu poza la fiecare pas, pe intelesul tuturor. eu nu am facut niciodata ciorba de perisoare, dar cu o asa reteta si cu o asa prezentare, nu cred ca nu o sa imi iasa!!!! multumesc!!!!

    Răspunde
  • cristina
    1 mai 2012 16:47

    Superrrrrrrrrrrrrrrr, doar ca eu am mai pus un ardei gras.. parca e prea goala da e ok.. ;;)

    Răspunde
  • cristina
    1 mai 2012 16:47

    si o mana de orez.. acu e mai plina, unpic mai grosuta

    Răspunde
  • buna ıulıa… nu am facut pana acum cıorba de perisoare ınsa nu mi-a ıesıt exact ca a ta, insa este extraordınar de buna… desi sunt din ardeal, nu am pus smantana… sotul meu, fiind de natıonalıtate turca, ın loc de bors am pus bulıon sı zeama de lamaıe… am avut putıne probleme la perısoare… am facut dın carne de puı sı mı s-au parut prea apoase. de aceea am sunat-o pe mama sı ı-am cerut sfatul. ea mı-a zıs sa pun putına faına, ınsa eu am cam exagerat. cred sı mı-au ıesıt putın tarı, ın schımb, cıorba, cu tot cu perısoarele acelea, a ıesıt extraordınar.

    Răspunde
  • VALENTINA STEFAN
    15 mai 2012 10:50

    EU, LA CIORBA DE PERISOARE FIERB INAINTE 2 SAU 3 OASE, SAU COSTITA. DA UN GUST MAI BUN.

    Răspunde
  • Am gasit de putin timp acest website si am ramas impresionata de poze, cat de frumos sunt prezentate toate retetele! mi s-a facut pofta de mancare doar uitandu-ma. Am incercat multe retete de pe alte site-uri culinare, dar pana acum declar ca acest site nu a fost intrecut, am incercat si voi mai face o gramada de retete. Azi am facut aceasta ciorba de perisoare si a iesit excelenta! eu stiam varianta alba a ciorbei, adica fara bulion,dreasa cu un galbenus cu smantana. De faptul cu ceapa sau fara ceapa in compozitia de carne, pot sa zic ca mare diferenta nu e, carnea si orezul sunt indeajuns! Am mancat perisoare doar din carne si orezul in bagat in zeama, si tot buna a fost ciorba, tot in acelasi loc au mers… Deci, nu e nimeni obligat sa gateasca cum citeste pe un site culinar, fiecare face cum simte si doreste! Eu una ma declar multumita de acest site, pana acum THE BEST! Si zic asta pt ca gatesc de cand eram in clasa a 2-a si stiu ce vorbesc. Detinatoarei blogului ii urez mult succes si multumesc pt minunatele retete/poze! O zi buna va doresc din insoritul Nord Carolina!

    Răspunde
  • este pentru prima data cand vizitez acest site, in scopul gesirii unor retete usor de facut si am ramas uimita. chiar voi incerca sa fac aceasta reteta. 🙂

    Răspunde
  • Diana Claudia
    21 iunie 2012 21:50

    Am preparat aceasta reteta de Paste si a fost foarte buna!!! Merge de minune cu ardei iute!! 😀

    Răspunde
  • buna, e prima oara cand fac ciorbita de perisoare 🙂 acum o incerc si, mai mult ca sigur ca va iesi o minunatie de ciorba 🙂 mersi mult pt reteta. O zi buna!!!

    Răspunde
  • Felicitari pt retete si pt prezentare. Ma ajuta f mult pozele tale. Felicitari inca o data! :*

    Răspunde
  • Nenu Mariana
    18 iulie 2012 17:49

    imi place cum ai facut prezentarea ciorbei. acu fac pt prima data, asa ca, de ziua mea, te pwp si mai trimete retete pe mailul meu
    <:-P :-bd 😉

    Răspunde
  • Multumesc mult pentru reteta, pentru mentionarea cu exactitate a cantitatilor si a timpilor de prepare, pentru efortul de a include poze la fiecare pas si indicatii pretioase. Prima mea ciorba de perisoare a iesit foarte bine datorita acestui site.
    O zi buna,
    Alexandra

    Răspunde
  • Multumesc din inima pentru retetele minunate! Sunt incepatoare in ale bucatariei si nu prea imi reusesc mancarurile daca nu urmez o reteta pas cu pas. Dar de cand am gasit site-ul tau am capatat mai multa incredere in a incerca lucruri noi in bucatarie.

    Multa sanatate si bucurii! 🙂

    Răspunde
  • Acum ma pregatesc cu iubita, sa gatim ciorbik 😛 reteta ta este explicata f bine, pe intelesul tuturor. Nu ca altii.. Felicitari :X

    Răspunde
  • Buna Iulia! felicitari pt. retete si pt modalitatea in care le expui fotografic. Am 19 ani, si abia am inceput sa gatesc, insa iti marturisesc ca datorita acestui site. Aici totul pare simplu de facut, si retetele nu mi-au dat niciodata gres. Sunt ft ft incantata 🙂 acum incerc si aceasta reteta, sper sa-mi iasa la fel de buna. kisses

    Răspunde
  • Ceao Iulia, felicitari pt. site-ul tau, e ff bine facut si ff util. Eu sunt mai mult bucatar de “dumineca”, imi place mult sa gatesc, dar, cum lucrez in Italia in cursul saptamini, maninc pe unde apuc, iar dumineca sunt de tura la bucatarie, imi place sa stau singur in bucatarie, sa nu ma deranjeze nimeni. Azi m-am hotarit sa fac o ciorba de perisoare si nu mai imi aminteam cum o facea mama, dar site-ul tau m-a luminat, nu am mai facut nici o data. Am citeva feluri de mincare care imi ies “beton”, sotia si prieteni care vin pe la noi sunt incintati de tot ceea ce gatesc eu, sper sa imi iasa si asta la fel. Si eu stiam ca orezul se pune si in carne, ori cum bucataria nu e o stiinta exacta, eu nu respect nici o data intocmai retetele, tot timpul incerc sa le inbunatatesc. La noi in Ardeal, ciorbele se inacresc mai mult cu otet sau smintina acrisoara. Felicitari inca o data pt. site-ul tau si o zi buna tuturor.

    Răspunde
  • hmm, arata delicios :X :X :X =P~ =P~ =P~

    Răspunde
  • Acum cateva luni, am dat search pe google dupa ciorba de perisoare. Eu am o problema cu prezentarea 😀 Daca arata bine, dau click, citesc si pun imediat in aplicare. Asa s-a intamplat cu reteta asta. Prezentarea este minunata. Gustul nu este mai prejos. Este cea mai buna ciorba de perisoare pe care am mancat-o. Am facut reteta asta de nenumarate ori, iar maine am sa o fac din nou. Iar pe langa asta, am sa mai incerc si altceva din retetele tale. Felicitari! 🙂 :-bd

    Răspunde
  • astazi am facut aceasta minunata ciorbica, este preferata mea si a copiilor. de acum, am sa vizitez saitul tau si voi prepara dupa retetele tale. multa sanatate.

    Răspunde
  • am facut reteta dvs., dar la perisoare am pus un catel de usturoi in compozitie, care ii da un gust deosebit…. in rest, felicitari pt prezentare… iar bolurile pt ciorbitza sunt foarte frumoase…

    Răspunde
  • ciorba de perisoare este de mai multe feluri. ciorba de perisoare, ciorba de perisoare speciala, ciorba de perisoare ardeleneasca, a la grec etc. Toti aveti dreptate. dar daca la acest prepatat nu bagati cimbru, este ca nunta – fara lautar.

    Răspunde
  • Felicitari pentru postare! foarte explicit continutul retetelor! acum fiecare are gustul lui si mici schimbari in continutul retetelor tot mai apar. oricum, imi place prezentarea facuta! se poate invata usor cum se prepara o mancare numai sa fie vointa si atentie! un bravo bucataresei!

    Răspunde
  • si eu fac ciorba de perisoare… dar nu calesc legumele.. le fierb si nu fac prajeala… dar oricum… si reteta ta e fff buna… oricum… fierte sau calite, gustul este foarte bun…

    Răspunde
  • Eine sehr gute Suppe, von sowas können die Deutschen nur träumen. Super gut. FOARTE BUNE. Mulzumesc.

    Răspunde
  • Roxana Mihaela
    23 decembrie 2012 22:29

    Multumesc mult pentru reteta! Chiar azi am gatit-o si a iesit delicioasa!
    Bineinteles ca m-au ajutat si imaginile, e prima oara in “cariera” mea de gospodina cand am preparat ciorba 😀
    Craciun fericit si astept multe retete si in anul care vine!

    Răspunde
  • sal. sunt proaspat casatorita, si ma bucur ca am intrat pe acest blog de retete ptr k nu stiu multe retete. azi preg ciorba de perisoare ptr prima data, sper sa-mi reuseasca… 😉

    Răspunde
  • Hi Julia! 🙂 Multumesc pentru toate retetele tale minunate!!! Am facut ciorba de perisoare si mi-a iesit super :-bd !.. Prajitura cu mere.. woow, nu am cuvinte! 🙂 esti minunata!!! :-bd :-bd :-bd

    Răspunde
  • Frumos, iubesc sa fac de mancare

    Răspunde
  • FOARTE BUNA :-bd :-bd Excelenta.

    Răspunde
  • imi place cum arata ciorbita :-bd :-bd cu siguranta, incerc si eu.. e prima oara cand intru si nu imi pare rau. te ppoooooooooop 😀

    Răspunde
  • cea mai buna ciorbita… acuma am facut-o… si a iesit iumyyy :X te pop si multumesc ptr. reteta.. mmm :X :X

    Răspunde
  • Super buna ciorba <:-P :-bd mersi mult pt reteta

    Răspunde
  • Cea mai buna reteta de ciorba de perisoare!!! Multam! :X :-bd

    Răspunde
  • Cea mai buna reteta de pana acum. Chiar acum am pus-o la foc. :-bd

    Răspunde
  • Buna, am si eu o intrebare… sunt incepatoare… se pune capac peste, cand punem la fiert? mersi

    Răspunde
  • La final putina smântână 🙂 mie îmi place mai acrisoara… Mai adaug o lingura de otet. E minunata! Felicitări !!!!

    Răspunde
  • Nu am citit toate comentariile, insa pot sa spun ca eu fac aceasta ciorba (bors) fierband alaturat si niste oase de vita. Legumele si perisoarele le fierb in supa de oase.
    La perisoare imi place sa adaug putina ceapa si marar.
    Spor la gatit tuturor!

    Răspunde
  • Iese ciorba de perisoare fara sa fie acrita cu lamaie sau bors? Intreb pentru ca nu am vazut in retata..

    Răspunde
  • De acord, Maddie. Dar daca este ciorba, nu trebuie obligat acrita cu zeama de lamiie, sare de lamiie sau otet. Depinde de zona Romaniei.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu