Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ingrediente:

Ciorba de miel

1kg 250g carne de miel
1 ceapa
150g telina
1 pastranac mediu
3 morcovi medii
50g orez
1 lingurita vegeta
Sare dupa gust
3l si jumatate apa
Crengute de leustean verde

Mod de preparare:
Curatam ceapa si zarzavaturile si le spalam.

Ciorba de miel

Taiem ceapa marunt si zarzavaturile cubulete.

Ciorba de miel

Spalam crengutele de leustean verde si il tocam marunt.

Ciorba de miel

Alegem si spalam orezul.

Ciorba de miel

Spalam carnita de miel.

Ciorba de miel

Punem apa intr-o oala, o punem pe foc sad ea in clocot, cand este bine clocotita, o tragem intr-o parte, punem in apa clocotita carnita de miel si o lasam in apa 5 minute pentru a se oparii (oparirea carnitei de miel este necesara pentru ca ii ia din miros).

Ciorba de miel

Dupa 5 minute scoatem carnea intr-o strecuratoare.

Ciorba de miel

Punem aproximativ 3l si jumatate apa intr-o oala (daca in timpul fierberii scade foarte mult, mai putem complecta cu apa). Punem oala pe foc, adaugam carnita de miel oparita in prealabil si condimentam cu sare dupa gust.

Ciorba de miel

Adaugam in oala ceapa si zarzavaturile, 1 lingurira de vegeta (cine nu doreste sa adauge vegeta, poate sa o excluda) si lasam la fiert.

Ciorba de miel

Lasam ciorba sa fiarba pana carnea este moale (timpul de fierbere difera in functie de miel), iar cu 25 minute inainte de a fi gata ciorbita, adaugam orezul, pe care il alegem si il spalam in prealabil.

Ciorba de miel

Cand ciorba a fiert suficient, o stingem si adaugam leusteanul taiat foarte marunt.

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel

Ciorba de miel

7 comentarii. Leave new

E 😉 sti nemaipomenit(a) Este cea mai buna ciorba pe care am vazuto.

Răspunde

Site-ul tau este super si pozele sunt foarte frumoase, foarte atent facute si cu profesionalism. O placere sa te uiti pe retetele tale si sa le urmaresti. Tot respectul, super!!! Pentru ca se apropie Pastele vreau sa incerc si eu cateva retete si voi scrie daca mi-au reusit. Multumesc pentru ajutor.

Răspunde

foarte bine arata, acu fac si eu 😉

Răspunde

Am descoperit blogul tau cautand o reteta de friptura de iepure si imi place mult. Am si eu o intrebare: de ce ii spui acestei zemi ciorba? Eu stiu ca zeama dulce e supa, iar cea care este acra se numeste ciorba.

Răspunde

Super…. dar la ciorbica nu pui nimic acru? 😉

Răspunde

Arata foarte bine o sa fac si eu azi ;;) Daca nu iese ca a ta, sa-mi opresti si mie o portioara =P~

Răspunde

chiar merge si cu putina zeama de lamaie

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu