Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ingrediente:

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

1kg si 400g carne de miel (gat, coada, coaste, spate – orice parte din miel puteti folosi)
1 ceapa uscata mare
8 fire ceapa verde
2 morcovi
2 pastranaci
orez
100g telina radacina
Patrunjel verde tocat
1 lingura tarhon uscat am pus eu (va recomand tarhon proaspat, aroma este mult mai puternica)
100g unt
3 galbenusuri
250g smantana
4-5 linguri otet
15 boabe de piper negru
2 crengute leustean verde
Sare dupa gust

Apa, cam 7 litrii am folosit eu (puteti pune mai multa sau mai putina, in functie de ce cantitate de ciorba vreti sa pregatiti)

Mod de preparare:

Spalam bine frunzele de patrunjel si le tocam cat putem de marunt.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Curatam telina, morcovul si pastranacul si le taiem cubulete mici.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ceapa verde o curatam o spalam bine si o tocam rondele mici.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ceapa uscata o curatam si o taiem marunt.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Intr-o cratita punem untul la topit, adaugam ceapa uscata si o lasam pana devine sticloasa.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Dupa ce ceapa s-a calit adaugam si zarzavaturile(morcovul, pastranacul si telina) amestecam si le lasam la calit 2-3 minute.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Adaugam apoi in cratita si ceapa verde tocata rondele, amestecam din nou si mai lasam la calit 2 minute, dupa care tragem cratita de pe foc.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Pentru a pregati amestecul cu care dregem ciorba, punem galbenusurile intr-un bol, le batem putin cu telul cat sa le omogenizam, adaugam smantana si amestecam cu telul din nou pana se inglobeaza complet.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Spalam bine carnea de miel.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Punem apa intr-o oala, o punem pe foc sa dea in clocot, cand este bine clocotita, o tragem intr-o parte, punem in apa clocotita carnita de miel si o lasam in apa 5 minute pentru a se oparii (oparirea carnitei de miel este necesara pentru ca ii ia din miros). Dupa oparire scoatem carnea intr-o strecuratoare.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Luam o oala mare (eu am facut ciorba din 7 litrii apa – fiind Pastele si avand invitati, dar voi puteti face ciorba din cati litrii doriti)… asa, deci, punem apa in oala, adaugam carnea de miel oparita, potrivim de sare dupa gust , adaugam boabele de piper, crengutele de leustean, punem capacul pe oala si lasam la fiert 30 minute.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Dupa 30 minute, adaugam ceapa si zarzavaturile calite in prealabil, amestecam si mai lasam la fier 15 minute.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Dupa 15 minute de cand am pus la fiert ceapa si zarzavaturile, scoatem intr-un bol 3-4 polonice de ciorba fara carne pentru a se racorii.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Tot atunci adaugam in ciorba orezul, pe care il alegem si il spalam in prealabil si mai lasam totul la fiert pentru inca 15 minute..

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

La sfarsit adaugam tarhonul uscat (dupa cum va spuneam, va recomand sa folositi tarhon proaspat tocat marunt).

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

In castronul cu amestecul de galbenusuri si smantana, punem din ciorba pe care am scos-o in castron la racorit. Turnam cate un polonic, apoi amestecam, alt polonic, iar amestecam si tot asa pana am incorporat toata ciorba racorita in smantana cu galbenusuri. Procedam astfel pentru ca atunci cand vom turna smantana si galbenusul in oala cu ciorba, acesta sa nu se branzeasca.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

In final, tragem oala cu corba de pe foc, turnam in ciorba smantana pregatita mai inainte si amestecam.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Adaugam in ciorba otetul, eu am pus 4 linguri, depinde de gust, puteti pune mai mult sau mai putin.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Presaram deasupra o mana buna de patrunjel proaspat tocat, amestecam si ciorbita este gata de servit.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Nu va pot spune decat ca este un deliciu si va recomand sa o incercati cat mai repede posibil este EXTRAORDINARA.

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

Ciorba de miel cu tarhon si smantana

, , ,
Articolul precedent
Ciorba de conopida cu taietei

Retete diverse

11 comentarii. Leave new

Mancarea minunata! Pozele extraordinare!

Răspunde

Claudia, multumesc mult!! Puppp! 😉

Răspunde

Draga iulia pt prima data iti vizitez blogul si vreau sati zic felicitari!!! Sotul meu adora ciorbele, asa k mereu is in cautare de ciorbe 😉 cu siguranta o so incerc! Multumesc de explicare si poze si tot! Munca ta nui degeaba 🙂 te pup, denisa

Răspunde

abia astept sa incerc ciorbitza de Paste!

Răspunde

maine am sa fac ciorbita de miel
😛

Răspunde

Am avut ceva emotii dat fiind faptul ca eu nu prea ma inteleg cu tarhonul, dar a iesit excelenta. Multumesc pentru reteta 😉

Răspunde

sarbatori fericite!! tin sa va anunt ca am facut de paste ciorba de miel cu smantana si a iesit o nebunie curata. reteta este foarte buna. nu ezitati sa o incercati, merita tot efortul! felicitari ptr reteta. tineti-o tot asa!!!

Răspunde

Vreau sa-ti multumesc caci tu m-ai invatat sa fac ciorba radauteana, iar acum si cea de miel 🙂 .. esti pentru mine un model adevarat, de la estetica mancarurilor pana la gustul minunat pe care il au.

Răspunde

Am descoperit site-ul de curand si e prima reteta pe care o incerc! Am schimbat, insa, carne de miel cu carne de porc! A iesit o bunatate de cioba! Felicitari pentru preparare!

Răspunde

am facut si eu.. foarte gustoasa!

Răspunde
oneoctavelow
18 iulie 2013 7:11

Multumim de reteta, dar sa stiti ca ati uitat sa mentionati orezul, in lista de ingrediente 🙂

Răspunde

Lasă un răspuns la alexandra Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu