Ciorba de gulii

Ciorba de gulii

Ciorba de gulii

Ingrediente:
4 gulii mai mici si fragede
2 cepe
100g telina
2 morcovi
2 linguri orez
Sare, piper, vegeta, boia dulce de ardei, frunza de patrunjel, dupa gust
Ulei
Smantana (dupa preferinte se poate adauga in farfurie cand se serveste ciorba)

Mod de preparare:
Curatam guliile, ceapa, morcovul si telina si le spalam.

Dam guliile morcovii si telina pe razatoare.

Taiem ceapa marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu ulei incins. Dupa ce s-a rumenit asaugam o lingurita de boia dulce de ardei si o mai lasam 1 minut pe foc.

Intr-o oala de 6 litrii punem 4 litrii de apa condimentata cu vegeta si o punem pe foc la fiert. Cand da in clocot adaugam guliile si celelalte zarzavaturi date pe razatoare si ceapa calita. Dupa 10 minute de fiert adaugam orezul spalat si ales, in prealabil si mai lasam la fiert totul inca 20 – 25 minute. Cand servim, putem adauga in farfurie o lingura de smantana si patrunjel tocat marunt.

Ciorba de gulii

Ciorba de gulii

Ciorba de gulii

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Ciorba de gulii (Format PDF)

, , , , , , ,
Articolul precedent
Friptura de porc cu legume la cuptor
Articolul următor
Rulouri de vinete cu ricotta

Retete diverse

6 comentarii. Leave new

  • nu am incercat niciodata aceasta ciorba. sunt curioasa ce gust o sa aiba. m-apuc astazi.

    Răspunde
  • cum a iesit ciorba ta de gulii pana la urma? si eu m-am apucat acum, nu am mai gatit-o niciodata.

    Răspunde
  • Incercati cu galuste de faina! :X

    Răspunde
  • Foarte buna ciorbita! Am facut-o deja de 3 ori si e excelenta! :-bd

    Răspunde
  • Eu pun si frunzele guliilor, pe care le tai ca si salata in ciorba de salata, eliminand insa nervura frunzei care este mai lemnoasa. Frunzele se adauga de la inceput pentru ca fierb mai greu, la sfarsit adaug marar verde..

    Răspunde
  • Foarte buna. Eu o fac din aceleasi ingrediente dar nu pun boia ci rosii tocate si in loc de orez fac galuste din făină sare si ulei pe care le rup cu o lingurita direct in zeama care fierbe la mai las vreo 10 minute. Adaug frunzele crude de gulii odata cu galustele si la sfarsit marar. La fel fac si supa de mazăre conopidă sau ciperci. Eu calesc si morcovii. Încercați si aceasta variantă . E foarte buna!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu