Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ingrediente:

Ciorba de cartofi cu costita afumata

1kg 500g costita afumata
3 l apa
1 ceapa mare
2 morcovi potriviti
2 pastranaci potriviti
100g telina
5 cartofi mici
Sare dupa gust
60g orez
Leustean proaspat

Smantana sau otet pentru servit.

Mod de preparare:
Spalam si portionam costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Alegem si spalam orezul.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Tocam marunt leusteanul proaspat.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Curatam telina, pastranacii si morcovii si ii spalam.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Taiem zarzavaturile cubulete marunte.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Curatam cartofii si ii spalam.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Taiem cartofii cubulete.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Intr-o oala punem 3l apa, adaugam un praf de sare, dupa care adaugam costita afumata si o lasam la fiert aproximativ 30 minute.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Dupa 30 minute, adaugam in oala peste costita, ceapa, zarzavaturile si cartofii si mai lasam la fiert 20-30 minute.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Dupa 20-30 minute, adaugam orezul si mai lasam inca 20 minute la fiert.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Dupa ce ciorbita este gata, o stingem si presaram deasupra leusteanul proaspat, taiat marunt. Ciorbita este un deliciu atat simpla, cat si servita cu otet sau smantana.

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

Ciorba de cartofi cu costita afumata

, , ,
Articolul precedent
Supa crema de leurda
Articolul următor
Ciorba de miel

Retete diverse

9 comentarii. Leave new

  • reteta este f buna dar la supe sau ciorbe dupa ce se pune carnea la fiert se ia spuma din mincare asta pt gust dar si pt aspect. 😉 ..

    Răspunde
  • Flori, asa este,in mod normal se ia spuma de pe supe si ciorbe, atunci cad se formeaza foarte multa, insa sincer, eu nu o fac intotdeauna(nu suntem o familie exagerat de pretentioasa) doar in situatiile in care ciorba abunda de spuma, … si cu toate astea in final rezulta o ciorbita si gustoasa si aspectuasa.O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
    • Atunci cand carnea se pune in apa care fierbe, nu va face spuma…. (asa spun cei care gatesc mult – mama)

      Răspunde
  • FOARTE BUNA CIORBICA, PANA ACUM TOT CE AM FACUT A FOST DELICIOS… MAI AM MULTE DE INCERCAT. TE PUPACESC :-bd

    Răspunde
  • dar nu se acreste ?

    Răspunde
    • Anna,nu in toate partile se acreste ciorba,mie una,nu-mi place acra!Daca Iulia nu a acrit-o,tu poti sa o acresti cat vrei,probabil ca stii cum 😉

      Răspunde
  • la costita eu n-am vazut sa faca spuma 😕

    Răspunde
  • coman Rozalia elena
    17 martie 2012 10:04

    Aceasta ciorba o gatesc foarte des doar ca eu mai adaug si un pic de bulion la ea.
    E delicioasa!

    Răspunde
  • arata fain. eu trebuie sa prepar o cine romaneasca pt niste colegi. reteta de sus pt cate persoane e? mersi

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu