Ciorba de burta

Ciorba de burta

Ingrediente:

1kg burta semipreparata
2 plicuri Ciorba de burta Knorr
1 morcov
1 ceapa
100g telina
Sare
Vegeta
Smantana

Mod de preparare:

Punem burta la dezghetat. Dupa ce s-a dezghetat o punem la fiert in 2 litrii de apa, adaugand vegeta si sare – de preferat este ca burta sa fie semipreparata, astfel nu necesita un timp prea indelungat de fierbere. Lasam burta la fiert pana se inmoaie. Dupa fierbere o scoatem intr-un strecurator si o dam sub un jet de apa calduta.

Intre timp punem intr-o alta oala la fiert, 2 litrii de apa, sare vegeta si zarzavaturile taiate cubulete marunt.

Dupa ce s-au fiert zarzavaturile lasam ciorba obtinuta la racit, apoi adaugam cele 2 plicuri de Ciorba de burta Knorr amestecand incontinu cu telul si fierbem totul timp de 10 min. Este important sa avem grija sa completam cantitatea de apa care s-ar putea sa se fi evaporat la fierberea zarzavaturilor, astfel incat, in momentul adaugarii plicurilor sa avem 2 litrii de lichid in oala.

In ciorba obtinuta adaugam burta fiarta in prealabil si mai lasam la fiert cca 5 minute. Se serveste fierbine. Putem adauga in farfurie patrunjel, smantana sau zeama de lamaie, merge deasemenea alaturi si un ardei iute.

Ciorba de burta

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Ciorba de burta (Format PDF)

12 comentarii. Leave new

Buna, sunt Mircea.Ai un blog foarte frumois mi se face pofta de la atatea bunatati. Intra si tu pe blogul meu, nu e chiar ca al tau dar este totusi un blog.http://mirceanistor.wordpress.com

Răspunde

preferata tatalui meu…..a incercat-o si a zis ca este soooper buna……eu nu am incercat-o fiindca am mai mancat de la cineva cand am fost in vizita si nu mi-a placut, dar cu toate astea felicitari!

Răspunde

Karina, mie imi place mult ciorba de burta, asta este facuta cu plicuri Knorr, dar cea traditionala, cu zarzavaturi si legume, fara plicuri din comert este si mai delicioasa!!

Răspunde

Hei! Imi plac retetele tale de pe site insa cu ciorba de burta… n-ai prea nimerit-o… cu plicurile alea parca ai manca la fast food nu mancare romaneasca…. sorry ca sunt atat de franca insa ma asteptam la ceva mai special de la tine….

Răspunde

🙁 si daca nu ai pliculete de … nu se mai poate face ciorba ? este cea mai oribila retea de “ciorba de burta” 🙁 si sfat primul lucru pe care sa-l faceti e sa dai citeva clocote la burta cu 2-3 linguri de otet si dupa aceea sa incepeti prepararea darita

Răspunde

Deriuq, ma bucur ca iti plac unele dintre retetele mele. Nu este nici o problema daca aceasta reteta nu este pe placul tau… insa face parte din inceputurile mele si nu imi este rusine cu ea, asa am inceput eu, mai cu un plic, mai cu o lingurita de vegeta, mai un ou fiert, un cartof prajit…. nu m-am nascut invatata, am progresat putin cate putin si mai am enorm de multe de invatat in domeniul culinar…
O saptamana frumoasa iti doresc!!!

Răspunde

Jan, reteta face parte dintre primele pe care le-am preparat… asa au fost inceputurile mele, nu imi este rusine cu ele..
Ma bucur mult daca inceputurile tale in bucatarie au fost mult mai elaborate… asta este, nu toti suntem la fel, eu asa am inceput cu lucruri mai simplute, pe care in timp am incercat sa le perfectionez, unele mi-au reusit, la altele mai am mult de lucrat….
O seara frumoasa!!

Răspunde

nu recomand aceast reteta, si in plus folosesti prea des delicat

Răspunde

Daca D na nu este bucatar de profesie nu este niciun cap de tara. Este o reteta bunicica. Cine vrea o reteta a la restaurant adaug la reteta urmat: se pune la fiert un os de vita(cu tendoane de preferinta, nu se pune decat sare(fara vegeta sau cuburi de knorr),legumele se fierb intregi apoi se scot si se paseaza in blender, la final se adauga galbenusurile batute cu smantana si se adauga otet dupa gust.

Răspunde
pisica turbata
20 mai 2011 14:51

Buna! Retetele sunt super si te felicit pentru asta.
La ciorba de burta, eu mai pun si vreo 2 gogosari murati taiati fasii pe care ii las in ciorba asa… ca o pata de culoare. La sfarsit dreg ciorba cu 2 galbenusuri amestecate cu smantana. Si o acresc cu zeama de lamaie. Si eu sunt fan Delikat si pun in toate mancarurile.
Intr-adevar, cum zice si Viorel, se pune si os de vita, dar mie nu-mi place in mod deosebit, asa ca nu pun de fiecare data.

Răspunde
pisica turbata
20 mai 2011 15:12

Ah… si un pic de mujdei de usturoi la fiert. O bunatate!

Răspunde

Ce comentarii de prost! Daca cineva are o alra sugestie sau poate adauga la reteta,o poate face si ceilalti se vor inspira. dar a spune nu recomand aceasta reteta sau sunt dezamagita aveam asteptari inalte, etc.. mi se par comentarii de prost gust, lipsite de educatie si rau intentionate!! Femei plictisitoare care si in casa lor la fel de “badarane” cu familia lor, exact asa se catalogheaza singure. Va incurajez sa nu puneti la inima vorbele negative ale celor care au o parere mai inalta decat ceilalti din jurul lor!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu