Ciocolată de casă cu nucă

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
Ingrediente:
Ciocolata de casa
In aceasta ciocolata eu am adaugat nuca de cocos si miez de nuca prajit, important este faptul ca puteti sa adaugati si alte ingrediente cum ar fi stafide, coaja de portocala confiata, migdal, alune, biscuiti sau orice altceva va mai trece prin cap si va place…

Pentru stratul de ciocolata cu cacao:
350g zahar tos
100ml apa
100g unt
250g lapte praf Dr.Oetker
40g cacao Dr. Oetker
2 fiole esenta de rom Dr. Oetker

Pentru stratul de ciocolata alba cu nuca de cocos:
350g zahar tos
100ml apa
100g unt
250g lapte praf Dr.Oetker
2 fiole esenta de rom Dr. Oetker
50g nuca de cocos

Pentru stratul de ciocolata cu cacao si miez de nuca:
350g zahar tos
100ml apa
100g unt
250g lapte praf Dr.Oetker
40g cacao Dr. Oetker
2 fiole esenta de rom Dr. Oetker
300g miez de nuca prajit

Mod de preparare

Pentru inceput, tapetam o tava cu hartie de copt, rasturnam samburii de nuca in tava, ii imprastiem uniform, introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam samburii la rumenit, la foc iute, pentru cateva minute (ATENTIE, supravegheati sa nu ii ardeti). Cand au prins o culoare rumena ii scoateti din cuptor, iar cu lama unui cutit ii maruntiti putin, nu foarte mult. Dupa ce i-ati maruntit ii puneti intr-o strecuratoare pentru a cerne pielitele ce se desprind de pe samburi.
Ciocolata de casa
Luam o tava, o ungem cu unt si o acoperim complect cu o folie alimentara.
Ciocolata de casa
Acum putem incepe sa pregatim straturile de ciocolata.
Stratul de ciocolata cu cacao.
Luam o cratita, punem in ea apa si zaharul, o punem pe foc si lasam la fiert 5 minute, amestecand din cand in cand, in final se va forma un fel de sirop.
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
Dupa 5 minute, tragem cratita de pe foc, iar in apa cu zahar adaugam untul si amestecam pana se topeste in totalitate, dupa care adaugam fiolele de esenta de rom si amestecam din nou.
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
In compozitia rezultata adaugam laptele praf cernut si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Ciocolata de casa
Peste aceasta compozitie adaugam cacaoa cernuta, amestecam din nou pana la omogenizare si astfel am obtinut primul strat de ciocolata.
Ciocolata de casa
Luam tava pe care am unso in prealabil cu unt si am tapetato cu folie alimentara, si turnam compozitia obtinuta in tava. Avem grija ca, compozitia sa fie intinsa uniform. Lasam sa se intareasca aproximativ 20 – 30 minute.
Ciocolata de casa
Dupa ce primul strat al ciocolatei s-a intarit, incepem sa pragatim cel de-al doilea strat.
Stratul de ciocolata alba cu nuca de cocos.
Luam o cratita, punem in ea apa si zaharul, o punem pe foc si lasam la fiert 5 minute, amestecand din cand in cand, in final se va forma un fel de sirop.
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
Dupa 5 minute, tragem cratita de pe foc, iar in apa cu zahar adaugam untul si amestecam pana se topeste in totalitate, dupa care adaugam fiolele de esenta de rom si amestecam din nou.
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
In compozitia rezultata adaugam laptele praf cernut si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Ciocolata de casa
Peste aceasta compozitie adaugam nuca de cocos, amestecam din nou pana la omogenizare si astfel am obtinut si cel de-al doilea strat de ciocolata.
Ciocolata de casa
Luam tava in care am pus primul strat de ciocolata si turnam peste, cel de-al doilea strat, stratul din ciocolata alba cu nuca de cocos. Din nou avem grija ca, compozitia sa fie intinsa uniform. Lasam sa se intareasca aproximativ 20 – 30 minute.
Ciocolata de casa
Dupa ce s-a intarit si cel de-al doilea strat de ciocolata, incepem sa pragatim cel de-al treilea strat.
Stratul de ciocolata cu cacao si miez de nuca.
Luam o cratita, punem in ea apa si zaharul, o punem pe foc si lasam la fiert 5 minute, amestecand din cand in cand, in final se va forma un fel de sirop.
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
Dupa 5 minute, tragem cratita de pe foc, iar in apa cu zahar adaugam untul si amestecam pana se topeste in totalitate, dupa care adaugam fiolele de esenta de rom si amestecam din nou.
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
In compozitia rezultata adaugam laptele praf cernut si amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Ciocolata de casa
Peste aceasta compozitie adaugam cacaoa cernuta si amestecam din nou pana la omogenizare.
Ciocolata de casa
In final, mai adaugam in aceasta compozitie miezul de nuca, amestecam din nou pana la omogenizare si astfel am obtinut si cel de al treilea strat de ciocolata.
Ciocolata de casa
Luam tava in care am pus primele doua straturi de ciocolata si turnam peste cel de al treilea strat, stratul din ciocolata cu cacao si miez de nuca. Din nou avem grija ca, compozitia sa fie intinsa uniform.
Ciocolata de casa
Lasam ciocolata la intarit vreo 2-3 ore, dupa care scoatem ciocolata din tava, prin rasturnare (daca nu vrea sa iasa usor, de jur imprejurul ei, treceti cu lama unui cutit), apoi o intoarceti din nou cu partea cu miez de nuca in sus. Se serveste cu pofta insa, atentie, in cantitati mai mici.
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa
Ciocolata de casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la ciocolata, ciocolata cu nuca