Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Ingrediente:

Cinnamon Rolls

Pentru aluat:
710g faina
60ml apa calduta
230ml lapte caldut
2 pliculete drojdie uscata
75g zahar tos
2 oua
2 pliculete zahar vanilinat
½ lingurita rasa de sare
80g unt topit

Cinnamon Rolls

Pentru umplutura:
110g zahar brun
1 lingurita scortisoara
125g unt

Cinnamon Rolls

Pentru glazura:
210g zahar pudra
40ml lapte
25g unt topit
2 pliculete zahar vanilinat

Mod de preparare:
Umplutura o pregatim intr-un bol in care punem zaharul brun, adaugam scortisoara si amestecam pana se inglobeaza bine.

Cinnamon Rolls

Pentru pregatirea glazurii punem untul intr-un bol, adaugam laptele si introducem bolul in cuptorul cu microunde, pana ce untul se topeste.

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Adaugam pliculetul cu zahar vanilinat in bolul cu lapte si unt topit,  si amestecam pana se dizolva.

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Intr-un robotel de bucatarie punem zaharul pudra, adaugam si compozitia pregatita mai inainte (unt, lapte vanilie) si mixam pana obtinem glazura. Va recomand sa pregatiti aceasta glazura in timp ce Cinnamon Rolls-urile sunt in cuptor, astfel glazura va fi suficient de fluida in momentul in care o adaugati deasupra fiecarui rulou, altfel, daca sta, incepe sa se intareasca, insa o puteti mixa din nou si isi revine.

Cinnamon Rolls

Incepem sa pregatim aluatul.. eu am pus la framantat si dospit in masina de facut paine, pentru ca este mult mai simplu. Am pus in cuva ingredientele pentru aluat in urmatoarea ordine: apa calduta, laptele caldut, ouale, untul topit in prealabil, pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos, drojdia uscata, faina si sarea. Am lasat aluatul la framantat si dospit aproximativ 1 ora si jumatate.
Daca nu aveti masina de facut paine, puteti foarte bine sa framantati aluatul si cu mana. Puneti faina intr-un castron, faceti o gaura in mijlocul ei si adaugati, drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, ouale, untul topit in prealabil, apa calduta, laptele caldut  si un praf de sare, dupa care framantati bine timp de 20-30 de minute, apoi lasati aluatul la dospit timp de 1 ora, acoperit cu un servet curat, la loc caldut..

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Asa arata aluatul dupa ce l-am lasat o ora la crescut.

Cinnamon Rolls

Rasturnam aluatul dospit pe suprafata de lucru pudrata cu putina faina.
Din acest aluat, intindem o foaie de 40cm/60cm si grosimea de jumatate de centimetru.

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Ungem foaia de aluat cu intreaga cantitate de unt, respectiv 125g.

Cinnamon Rolls

Deasupra foii de aluat presaram zaharul brun amestecan cu scortisoara, apoi rulam foaia de aluat pe lungime pana obtinem un rulou.

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Pentru a taia rondele (de 3 – 4 cm grosime) din ruloul obtinut, ne folosim de un fir de ata (eu am folosit fir de macramé pentru ca este mai tare). Introducem firul de ata pe sub rulou, incrucisam capetele firului si strangem… ca in pozelele de mai jos.

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem in ea rondelele obtinute, culcate si distantate unele de altele pentru a avea loc sa creasca.

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cu o pensula, ungem rondelele cu lapte atat de jur imprejur, cat si deasupra.

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Apoi le lasam la dospit, acoperite eventual cu o folie alimentara, la loc caldut, pentru 30 minute.

Cinnamon Rolls

Dupa 30 minute de dospit, introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la foc mediu pentru 15-20 minute.

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Dupa ce rulourile s-au rumenit frumos, le scoatem din cuptor iar deasupra lor adaugam cate o lingura din glazura de zahar pudra.
Le puteti servi atat calde cat si reci, sunt extraordinare. Pentru a le pastra cat mai proaspete, puneti-le dupa ce s-au racit intr-o punga de plastic.
Cand sunt reci, daca doriti sa aiba aceeasi savoare ca si atunci cand le scoateti din cuptor le puteti pune pentru cateva secunde in cuptorul cu microunde, vor redeveni moi calde si super aromate ca la inceput.

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

26 de comentarii. Leave new

hello…esti un inger pt reteta asta :* maine prestez si eu 🙂

Răspunde

buna!arata super rolls-urile trebuie sa le incerc si eu zilele astea.mersi de reteta!God bless you! 😉

Răspunde

am revenit!chiar acum am terminat de copt prima tava si am mancat deja vreo 3,sunt super!chiar delicioase….mersi inca o data de reteta….o zi buna in continuare! 😉

Răspunde
catalina ciobanu
19 mai 2010 17:16

sunt foarte bune,le am incercat si eu si sunt extraordinare
multumim de retetele gusotoase

Răspunde

Mona, sper sa fi fost pe gustul tau reteta si sa fi iesit bine!! Puppp si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

Răspunde

Getaarad, cat ma bucur ca ti-au reusit Rolls-urile!! Felicitari!! Puppp si te mai astept pe site!! 😉

Răspunde

Catalina, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur ca v-au placut!! Puppp!!

Răspunde

sunt deosebite mie mi-au reusit foarte bine, iar familiei mele au placut grozav.Iti multumim pentru ca ne dai retete atat de gustoase 😛

Răspunde

La revedere dieta!Rolls-urile sunt grozave!Stii ce am mai pus eu peste glazura?Migdale taiate felii!Mmmmm!!!!Mananci fara sa te mai gandesti la cati colacei mai pui la burtica!Foarte bune si apreciate de toti ai mei!multumim de retete!te pupam ,numai bine!

Răspunde

buna m am apucat si eu de Cinemon rolls dar mai am d asteptat jum d ora ..sper sa iasa bn.. ms pt reteta 😉

Răspunde

Am incercat reteta aseara, au iesit dementiale!!! Am facut aluatul fara masina de copt paine ca…n-am, dar a iesit minunat! Ce nu am inteles exact este…ce e cu untul care scrie ca trebuie pus la umplutura, iar cand e descrisa umplutura nu mai zice de el…n-am stiut ce sa fac si am pus umplutura doar din zahar, vanilie si scortisoara 😀
Ideea e…extraordinara reteta! multumesc! 😛

Răspunde

Hello! Am gasit si eu reteta asta si am incercat-o…a iesit super…eu in loc de unt la umplutura am uns blatul cu miere (sunt mare fana) am renuntat la zahar si am adaugat nuca. Tin sa iti spun ca a iesit perfect si in 2 zile au disparut toate (in 2). Ce nu mi-a iesit a fost glazura, dar aici e vina mea ca nu am avut suficient zahar pudra si am inlocuit cu tos…dar tot delicioase au fost. Mai fac o data. 😉

Răspunde

Foarte mult timp le-am dat tarcoale, si cand intr-un final le-am facut, am fost foarte dezamagita. Mi-a fost drag sa le fac, insa ma asteptam sa iasa mult mai pufoase si mai dulci….Am folosit masina de facut paine si ma indoiesc ca, daca as fi optat pentru pregatirea aluatului manual, as fi obtinut un rezultat mai bun. Tin sa mai precizez ca, am respectat pasii indeaproape si nu m-am abatut deloc de la reteta, tocmai pentru ca le pregateam pentru prima data. Nu cred ca voi mai avea curajul de a le repeta. 🙁 si tare ciuda imi este ca mie nu mi-au iesit!
Una peste alta, tin sa iti multumesc pentru multitudinea de retete interesante si pentru detaliile furnizate la fiecare in parte

Răspunde

Am incercat si eu reteta. La aluat, nu stiu cum am facut de am uitat sa pun zaharul tos, dar si fara zaharul din aluat, au iesit super bune. nu foarte dulci, potrivite. Multumim pentru reteta. E super!!!

Răspunde

delicioase!!! am inlocuit scortisoara cu nuca macinata, si multiplicata cantitatea de nuca de vreo 3-4 ori 😛 …dar sunt f bune…nu au crescut nemaipomenit, dar invinovatesc drojdia uscata…sunt superbe…un mic dejun/gustare la cafea perfect!…multumesc! ma bucur de existenta voastra si va recomand de cate ori am ocazia…LA CAT MAI MULTE RETETE!

Răspunde

Buna!
Deci: sa facem o lista cu ce am preparat saptamana asta:
clatite americane – climinale 😳
gogosi austriece – delicioase, toata lumea a crezut ca le-am cumparat 😀
pui tiganesc – te lingi pe degete (pacat ca sunt doar 10 :P) =P~

Si!!! Si acum am la cuptor niste chestiute mici cu multa scortioasa – cinnamon rolls.
De unde am retetele? De la https://www.gourmandine.ro . :D< … o sa ma fac patrata 😀

Răspunde

de mult timp salvasem pagina ca bookmark si abia in seara am incercat reteta, chiar daca sunt incepatoare daca am respectat cu strictete pasii au iesit super ^^

Răspunde

Felicitari pentru site! Am incercat si eu vara trecuta sa fac Pankakes si au iesit delicioase. De atunci toti prietenii ma intreaba cand ii mai indulcesc. 🙂 Am gasit reteta de Cinnamon Rolls si abia astept sa incerc.

Răspunde
Lazaroiu Andreea
22 decembrie 2012 16:03

Foarte buna reteta. Mi-a iesit un aluat foarte pufos. Finalul a fost neasteptat de bunnnn. < Multumesc,

Răspunde

OMG!!! sunt neasteptat de pufoase si gustoase! o minune! incredibil! multumesc! :X

Răspunde

felicitari pt reteta, este super! imi poti spune, te rog, cum pot printa o reteta? am mai printat si a mers, dar, acum nu mai merge.

Răspunde

Multumesc mult pentru reteta. Aveam pofta de un aluat dulce si Cinnamon Rolls s-au potrivit de minune 🙂

Răspunde

Foarte bune mi-au iesit Rolls-urile, in aceasta saptamana le-am facut de 2 ori, am mai adaugat nuca si in cateva am incercat cu branza dulce si stafide, delicioase in ambele cazuri.♥

Răspunde

Mmmmm! Tocmai am scos prima tava din cuptor (mi-au iesit 18 buc mari asa ca le-am compt in 2 tavi). Delicioase! Pufoase! Aromate! Incredibile! Eu am modificat putin de tot reteta in sensul ca am folosit un cub de drojdie proaspata in loc de drojdia uscata si am mai adaugat 100 gr de nuca macinata la umplutura si doar un praf de scortisoara, (sotul nu se prea impaca cu scortisoara). Glazura mi-a ajuns la fix. Trebuie sa recunosc faptul ca a doua tava a iesit mult mai “generoasa” pt ca a stat mai mult la dospit si au crescut tare frumos. Iti multumesc pt aceasta reteta, detaliata atat de amanuntit si pt timpul tau! O zi frumoasa!

Răspunde

Excelenta reteta – rezultatul perfect!!! Toata familia s-a bucurat. Multumim pentru toate retetele!

Răspunde

au iesit f bune si f usor de preparat. IMi pare tare rau insa ca ai schimbat formatul site ului. Cand retetele erau aranjate in partea dreapta era mult mai usor de navigat.

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu