Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Ingrediente:

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

530g faina
16g lapte praf
60g zahar tos
Un varf delingurita de sare
1 plic drojdie uscata
1 ou
50g unt
220ml suc portocale
Coaja rasa de la o portocala
Unt pentru uns tava

Pentru uns:
1 galbenus
30ml lapte

Pentru ornat:
Cirese confiate

Mod de preparare:
Aluatul pentru paine eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingredientele in urmatoarea ordine: sucul de portocale, untul topit in cuptorul cu microunde (insa lasati-l sa ajunga la o temperatura rezonabila, nu il puneti fierbinte), oul, coaja rasa de portocala, laptele praf, zaharul tos, pliculetul de drojdie uscata, faina si sarea. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine o ora si jumatate.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul tos, laptele praf, drojdia uscata, coaja rasa de portocala, oul, untul topit, sucul de portocala, sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 1 ora, la loc caldut.

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Dupa ce aluatul a dospit, il cantarim, il rasturnam apoi pe o suprafata de lucru infainata, presaram putina faina si peste aluat si il impartim in 16 bile egale, a caror marime va fi in functie de cat cantareste aluatul (ale mele au avut 60g fiecare bila de aluat).

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Dupa ce am format bilele de aluat, ungem tava in forma de bradut, cu unt, si incepem sa asezam bilele in tava. Incepem cu trunchiul, apoi la baza vom aseza 5 bile, apoi vom urca, rand cu rand, descrescator. Dupa ce am asezat bilele de aluat in tava, acoperim tava cu o folie alimentara si o lasam la dospit in loc caldut 1 ora.

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Dupa 1 ora, braduletul nostru a crescut frumos.

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Ungem braduletul cu un galbenus amestecat cu lapte, folosindu-ne de o pensula, presaram apoi seminte de susan, dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit, unde lasam bradutul la copt pentru 20 minute.

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

Christmas tree bread - Paine Bradulet de Craciun

13 comentarii. Leave new

ce frumoasa este paineaaa… felicitari!

Răspunde

O, iarasi o minunatie de painica! Felicitari, sigur a fost si foarte gustoasa!
Forma de unde ai luat-o? Inca n-am vazut nicaieri asa ceva!
Craciun fericit! 🙂

Răspunde

buna,Iulia,te felicit pentru activitatea de pe blog.Sunt si eu o pasionata de arta culinara si imi place sa experimentez,sa incerc mereu feluri noi.Asa ca uneori ma mai inspir de la tine.Multumesc

Răspunde

Wow, what a wonderful Christmas tree!!!

Răspunde

Foarte frumoasa, de unde ai luat forma ca as face si eu dar nu am in ce ? 😐

Răspunde

Multumesc, Diamond!! 😉

Răspunde

Sedith, ma bucur ca iti place painica. Tava am luat-o de la un magazin cu produse de menaj si bucatarie din oras!! Pupp!

Răspunde

Ramonamari, ma bucur ca ma vizitezi si ca iti place site-ul!!! Pupici si te mai astept!! 😉

Răspunde

Thanks, Maria!! Greetings and kisses!! 😉

Răspunde

Cris, multumesc! Tava am luat-o de la un magazin cu produse de menaj si bucatarie din oras!! Pupp!

Răspunde

felicitari pt. incercarile pe care le faci si ne impartasesti si noua din ele.eu una nu sunt atrasa sa fac retete de paine ca socrii mei au brutarie dar asta chiar am sa o fac e chiar frumoasa.o sa-i servesc si pe ei de sarbatori cu paine facuta de mine.sarbatori fericite si spor la bucatarit 😉

Răspunde

Cremona, ma bucur ca incerci painica, este tare gustoasa!! Spor la bucatarit si te mai astept in vizita!! Sarbatori fericite! 😉

Răspunde
RADION MONICA
28 septembrie 2010 17:47

E MINUNAT CE FACI DE CAND AM GASIT GOURMANDINE AM FACUT MAI MULTE RETETE DE PE SITE MUTUMESC CA EXISTI

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu