Ingrediente:
230g faina
165g zahar tos
½ pliculet praf de copt
½ lingurita bicarbonat
½ lingurita sare
110ml unt topit (sau ulei)
1 ou
100g iaurt
1 pliculet zahar vanilinat
3 banane coapte bine (ale mele arit 390g)
80g perle de ciocolata
Mod de preparare:
Decojim bananele, le taiem in rondele si le punem intr-un bol.
Cu blenderul vertical, pisam bananele din bol, pana obtinem un piure.
Intr-un bol punem faina, adaugam ½ dintr-un pliculet de praf de copt si amestecam.
Intr-un castron incapator, punem iaurtul, adaugam untul topit si racit in prealabil (puteti topi untul in cuptorul cu microunde, dupa care lasati-l negresit la racit), oul, bicarbonatul, zaharul tos, pliculetul de zahar vanilinat si mixam 1-2 minute pana obtinem o compozitie omogena.
In compozitia rezultata adaugam piureul de banana si mixam din nou pana la omogenizare.
Peste ce am obtinut, adaugam faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si mixam pana omogenizam.
In final, adaugam in compozitie, perlele de ciocolata, amestecam cu o spatula, de sus in jos si compozitia este gata.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt, turnam compozitia in tava, introducem painica noastra in cuptorul preincalzit si o coacem intre 45-60 minute (depinde de cuptor), la foc potrivit, inainte de a o scoate puteti sa-I faceti testul cu scobitoarea, infigeti o scobitoare in paine, daca scobitoarea iese curate atunci painica este coapta, daca scobitoarea iese cu urme de aluat, atunci, interiorul nu este copt si va trebui sa o mai lasati in cuptor.
Dupa ce s-a copt, scoatem tava din cuptor, lasam painica in tava pentru 15 minute, dupa care o scoatem pe un fund de lemn. Este delicioasa, atat simpla cat si alaturi de o cana de lapte sau cafea.
7 comentarii. Leave new
Bananas and chocolate —
This is a great temptation
but with these pictures – irresistible!
🙄
mmm delicios 🙂 de unde ai luat fulgii de cioc? felicitari pt site si retete!!! sunt suuuuper
Thanks, Diana!!Kisses and greetings!! 😉
Mona, multumesc mult pentru cuvintele frumoase, ma bucur ca iti place site-ul!! Referitor la fulgii de cioco, i-am luat de la Real, se gasesc in general si la Metro, Billa, la raionul unde gasesti praf de copt, vanilie, gelatina…… Pup si o saptamana frumoasa iti doresc!! 😉
deci nu prea ma dau in vant dupa inovatii dar pozele arata prea bine ca sa nu incerc reteta asta maine dupa amiaza 🙂 ..
by the way pozele fac totul..
Wonderful site best looking photos of food I have seen. Just wish the site was in English so I could cook some of the wonderful looking food on you’re site.
Great job!!!!
Buna
am dat de site-ul tau cautand o reteta pt o pasta din ficat.
Ieri am facut reteta ta mai putin partea cu vinul – pasta era pt copii. A iesit f bun, a 1 a zi era cam tare, dar f bun.
Iar azi am facut painica cu banane si cioco. Neavand tava de chec am facut in forme de briose si sunt super bune.
Maria