Chifteluţe glazurate

Chifteluţe glazurate

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Ingrediente:

Chiftelute glazurate

Pentru chiftelute:

1kg si jumatate carne de porc tocata (puteti folosi orice alta carnita doriti, amestec, sau doar de vita, pui…)
Piper si sare dupa gust
250g paine (7 felii)
200ml lapte (pentru inmuiat painea)
1 legatura patrunjel verde
2 oua crude
2 cepe mari
6 catei de usturoi
Ulei pentru prajit
3-4 linguri de faina pentru tavalit chiftelutele

Pentru sosul de usturoi cu soya:

110ml sos soya
200ml apa
105g zahar brun
170g miere

Pentru glazura:

310ml sos de soya (rezultat din amestecul ingredientelor de mai sus)
25g amidon alimentar
1 ardei iute rosu
6 catei de usturoi zdrobiti
2 linguri ulei de dovleac
125ml suc de portocala

Mod de preparare:

Spalam bine frunzele de patrunjel, indepartam coditele si tocam marunt.

Chiftelute glazurate

Curatam cateii de usturoi si ii dam pe razatoarea mica.

Chiftelute glazurate

Punem intr-o farfurie 200,l lapte, luam fiecare felie de paine pe rand si o inmuiem pe ambele parti in lapte, dupa care o stoarcem in pumn de surplusul de lapte.

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Ceapa o curatam si o taiem marunt.

Chiftelute glazurate

Intr-un robot de bucatarie, punem ceapa tocata si feliile de paine inmuiate in lapte si stoarse, si le mixam pana obtinem o pasta.

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Carnea tocata o punem intr-un castron incapator, adaugam peste ea usturoiul, amestecul de ceapa si paine, 2 oua, patrunjelul verde tocat marunt, condimentam cu piper si sare dupa gust, dupa care amestecam toate ingredientele foarte bine, pana obtinem o compozitie omogena.

Chiftelute glazurate

Din compozitia pregatita, formam chiftelutele.

Chiftelute glazurate

Punem 3-4 linguri de faina intr-o farfurie si dam rand pe rand chiftelutele prin faina pe toate partile.

Chiftelute glazurate

Punem intr-o tigaie ulei la incins si cand uleiul sfaraie adaugam chiftelutele. Le lasam la prajit pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Chiftelute glazurate

Dupa ce s-au rumenit, le scoatem cu spumiera si le asezam pe un servet de bucatarie de hartie, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Sosul de soya

Intr-un castron punem sosul de soya, adaugam apa, zaharul brun mierea si amestecam totul, pana se omogenizeaza.

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Glazura

Spalam un ardei iute rosu, il curatam de samburi si cotor si il taiem foarte marunt.

Chiftelute glazurate

Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim sub lama cutitului.

Chiftelute glazurate

Stoarcem 110ml suc de portocala.

Chiftelute glazurate

In sucul de portocala rezultat adaugam 2 linguri amidon alimentar, amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza.

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Adaugam apoi uleiul de dovleac sau ulei normal si amestecam din nou cu telul(mie mi-a rezultat o compozitie colorata pentu ca uleiul de dovleac este colorat, daca veti folosi ulei normal, o sa ramana culoarea galbuie).

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Luam o cratita turnam in ea sosul de soia praparat inaine, adaugam cateii de usturoi zdrobiti si ardeiul iute taiat foarte marunt. Adaugam si compozitia din amidon si suc de portocala si punem pe foc la fiert amestecand incontinu cu telul. Fierbem pana incepe sa ia consistenta formandu-se o glazura (sos) mai groasa.

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Dupa ce am preparat glazura, dam chiftelutele prin ea si le servim ca atare sau langa diferite garnituri.

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

Chiftelute glazurate

,
Articolul precedent
Drob de miel
Articolul următor
Drob din ficat, carne de pui si ciuperci

Retete diverse

11 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu