Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Ingrediente:

Chec cu ton si gorgonzola

1 ardei verde mediu
1 ardei rosu mediu
1 ardei galben mediu
1 ceapa medie
Sare si piper dupa gust
1 dovlecel mic
6 oua
2 conserve de ton bucati in ulei
240g faina
200g gorgonzola (branza cu mucegai verde sau albastru)
100g ulei
1 plic praf de copt
Mod de preparare:
Desfacem conservele de ton si scoatem tonul intr-un strecurator pentru a se scurge de ulei.

Chec cu ton si gorgonzola

Branza cu mucegai o scoatem din ambalaj si o faramitam in bucatele mici.

Chec cu ton si gorgonzola

Dovlecelul il spalam, il curatam si il taiem cubulete marunte.

Chec cu ton si gorgonzola

Ardeii ii spalam, le indepartam cotoarele, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete marunte.

Chec cu ton si gorgonzola

Ceapa o curatam si o taiem marunt.

Chec cu ton si gorgonzola

Intr-o tigaie punem ulei la incins si punem ceapa la calit.

Chec cu ton si gorgonzola

Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam ardeiul taiat cubulete, amestecam si lasam la calit 5 minute.

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Adaugam peste ceapa si ardei dovlecelul taiat cubulete marunte in prealabil, amestecam, turnam 250 ml apa si lasam totul pe foc pana scade apa.

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Dupa ce legumele sunt facute, le scoatem intr-un strecurator si le lasam la scurs pentru a elimina din surplusul de ulei.

Chec cu ton si gorgonzola

Intr-un castron punem ouale si le mixam bine.

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Adaugam uleiul si mixam pana la omogenizare.

Chec cu ton si gorgonzola

Amestecam intr-un castronel faina cu pliculetul de praf de copt si turnam acest amestec peste compozitia de oua mixate cu ulei. Mixam totul pana la omogenizare.

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Peste aceasta compozitie adaugam branza cu mucegai, bucatelele de ton, ardeiul, ceapa si dovlecelul calite si amestecam.

Chec cu ton si gorgonzola

Condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam din nou si compozitia de chec este gata.

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Ungem o forma termorezistenta sau o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia de chec in ea.

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Introducem checul in cuptorul preincalzit si il lasamla copt pentru 30 minute.

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

Chec cu ton si gorgonzola

, , , , ,
Articolul precedent
Salata de ton cu paste si porumb
Articolul următor
Sandwich cu pui

Retete diverse

9 comentarii. Leave new

  • O reteta foarte interesanta si cu siguranta delicioasa. Si eu fac chec sarat in mai multe variante dar cu ton si gorgonzola nu am incercat inca. Pozele sunt absolut superbe, vreau sa va felicit pentru munca dumneavoastra.
    Toate retetele prezentate aici sunt minunate, am incercat si eu cateva si am fost foarte multumita.

    Răspunde
  • AlinaSb, ma bucur tare mult ca ai incercat retete de pe site si ca esti multumita de rezultat. Te pup si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Am incercat-o si eu.

    Vezi aici http: //dinsidespregalati.blogspot.com/2010/07/retete-de-weekend-ep3-chec-cu-ton-si.html

    Multumim de retete!

    Răspunde
  • Felicitari GeorgeD pentru reusita retetei. Un week-end frumos iti doresc!!!

    Răspunde
  • extraordinar de bun si rapid de facut! musafirii au mancat cu placere si au cerut si reteta. evident ca le-am spus de unde am luat-o si le-am trimis email cu pagina ta de web. checul cu ciuperci si branza topita este la fel de bun ca si acesta. am sa le mai fac pe amandoua caci au avut succes si merg bine dimineata la micul dejun. multumesc pt retete si am sa te mai vizitez 🙂

    Răspunde
  • Iulia,nu stiu dac-o sa te incante,dar sper: am 40 de ani si pana acum n-am gatit niciodata(exceptand,evident ochiurile,cartofii pat si cafeaua).Soul meu se ocupa de bucatarie,toata familia acceptase faptul ca eu muncesc si nu gatesc.Ei,am descoperit saptamana trecuta site-ul tau.Am facut ciorba radauteana,checul cu ciuperci,cosuletele din spuma de cartofi,rulada de carne cu ciuperci si acest chec cu ton si gorgonzola.Copiii sunt socati,sotul este indragostit,soacra si mama ma iubesc.Toate retelete mi-au iesit fara probleme desi sunt un outsider in ale bucatariei.Mi-am extras niste delicii extraordinare dintr-un domeniu ezoteric pentru mine.Faptul ca retetele sunt insotite de imagini in toate etapele intermediare, pe mine m-a ajutat enorm.As face cateva sugestii,daca-mi permiti,evident:1-introdu un modul de cautare in cadrul siteului.De cate ori incerc sa caut ceva,se deschide o alta pagina care ma duce pe google.2-m-ar ajuta daca ai scrie la fiecare reteta un timp aproximativ de gatit si cam cate portii ies.Poate cei priceputi in ale bucatariei vor rade de mine,dar mie mi-ar ajuta teribil.
    Multumesc mult pentru acest site si pentru ca m-ai facut sa descopar o latura a vietii pe care am ignorat-o cu desavarsire.Oana Rosca

    Răspunde
  • Buna! In primul rand doresc sa-ti multumesc pt. acest site minunat, am incercat cateva din retetele tale ex. (gogosi cu rom, eclere cu vanilie, supa cu galuste), acum vreau sa fac acest minunat chec dar am o problema 🙁 , eu sunt in Italia deci iubitul meu este italian dar nu ii place gorgonzola 🙁 , ce altceva pot pune? (ex mozzarella).. multumesc din inima

    Răspunde
  • Buna,
    Am incercat si eu aseara reteta. Pot sa spun ca m-a impresionat cat de buna a iesit si este si foarte usor de preparat. Eu am inlocuit gorgonzola cu branza de burduf si a iesit foarte bine. De ceva vreme iti urmaresc site-ul si incerc retete de pe el. Sunt destul de usoare si foarte bine explicate. Multumesc mult pentru ele si cu siguranta am sa mai vizitez site-ul

    Răspunde
  • Buna! Oare daca scot dovlecelul trebuie să mai modific cantitatea de făină sau sa modific in vreun fel reteta ca sa iasa bine si fara dovlecel? Eventual pun în ardei in Plus? Multumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu