Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Ingrediente:

Chec cu ciuperci

Pentru umplutura:
1 ceapa mare
250g ciuperci
1 morcov ras
Patrunjel verde taiat marunt
Sare si piper dupa gust
Ulei pentru calit

Pentru aluat:
3 oua
50ml ulei
250g faina
2 linguri cu varf smantana
2 linguri cu varf iaurt
1 plic praf de copt
Sare, dupa gust

Mod de preparare:
Incepem prin a pregatii umplutura. Spalam ciupercutele si le maruntim.

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Spalam morcovul, il curatam si il dam pe razatoarea mare.

Chec cu ciuperci

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Chec cu ciuperci

Intr-o tigaie punem ulei, adaugam ceapa toccata marunt si o lasam la calit pana devine sticloasa.

Chec cu ciuperci

Cand ceapa este indeajuns de calita, adaugam morcovul razalit.

Chec cu ciuperci

Amestecam si lasam la calit 5 minute.

Chec cu ciuperci

Dupa 5 minute adaugam in tigaie la calit si ciupercutele maruntite, amesteca bine si lasam sa se caleasca bine.

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Chec cu ciuperci

Adaugam si patrunjelul tocat marunt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Dupa ce umplutura este pregatita, incepem sa pregatim aluatul pentru chec. In primul rand amestecam intr-un castron faina cu praful de copt.

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Intr-un alt bol spargem ouale si le batem spuma cu mixerul, vreo 5 minute, sa se bata bine.

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Peste ouale batute adaugam 2 linguri cu varf smantana, 2 linguri cu varf iaurt si 50 ml ulei, dupa care mixam, pana la omogenizare.

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

In copozitia obtinuta adaugam faina in ploaie si amestecam cu o spatula de jos in sus, pana se incorporeaza complet..

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Adaugam sare cam 1 lingurita rasa si amestecam din nou.

Chec cu ciuperci

Din aceasta compozitie, adaugam 2 linguri in compozitia cu ciupercute si amestecam pana la omogenizare.

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si turnam aluatul de chec in tava.

Chec cu ciuperci

Pe mijloc, de-a lungul checului, punem cu lingura umplutura de ciupercute, indesand usor umplutura in jos, catre fundul tavii. Introducem checul in cuptorul preincalzit si lasam la copt 30-35 minute, la 180 grade Celsius, pana checul prinde o culoare aurie.

Chec cu ciuperci

Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa la racit apoi il taiem feliute. Va asigur ca este un chec delicios.

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

, , , ,
Articolul precedent
Cuburi de rosii, ricotta si masline negre (Cubotti di pomodoro, ricotta ed olive nere)
Articolul următor
Placinta cu pui si ciuperci

Retete diverse

25 de comentarii. Leave new

  • LLAAVVIINNIIAA
    4 aprilie 2009 17:48

    Bun gasit!
    Arata exceptional si gustul cred ca e pe masura. Vreau sa te rog sa imi zici dk zona din jurul ciupercilor ramane usor ”cruda” ca sa zic asa (sau rostul amestecarii ciupercilor cu compozitie de chec asta este?. Si in alta ordine de idei cum se prezinta a doua zi? Vreau sa il fac weekendul urmator pentru un eveniment in familie si tr sa stiu dk il fac in ziua aceea sau pot si cu o zi inainte. Din acea compozitie iese un singur chec? cam ce lungime ai la tava?
    Scuze pentru multiplele mele dileme.
    Numai bine!
    Lavinia

    Răspunde
  • Ne-a placut foarte mult blogul, asa ca ai aparut aici http://www.hotcity.ro/unde-ne-retragem/bloguri-culinare. 🙂 multumim 🙂

    Răspunde
  • We do not understand your language? but the pictures describe it so well! We love the idea. We are looking through all your photos now…best from Santa Barbara, California.

    Răspunde
  • Draga Lavinia, checuletul asta este delicios, iar in jurul ciupercutelor nu ramane aluatul necopt. Si eu l-am facut tot pentru a doua zi si a fost minunat, pot sa spun ca a placut foarte mult. Din aceasta compozitie iasa un singur chec, iar tava in care am copt checul este de 30/9cm. Te pup si spor la treba daca te apuci de el!! 🙂

    Răspunde
  • Draga Marie Jeanne, ma bucur ca va place blogul!! Va multumesc ca m-ati pomenit in articol, ma bucura mult asta. 😉 🙂

    Răspunde
  • Hello S. Stockwell, I am glad you like my recipes. I am from Romania and if you want to translate a recipe that you like you can use http://translate.google.com/. See you soon! 😉 🙂

    Răspunde
  • Poti, te rog, sa precizezi cantitatea exacta de iaurt………. la ingrediente ai 2 linguri iar in reteta apar 12 linguri.
    Multumesc………. f. interesante retete

    Răspunde
  • Cris imi cer scuze ca am intarziat cu raspunsul, in reteta este vorba de 2 linguri de iaurt, acolo unde scrie 12 linguri am gresit, o sa corectez… Un week-end frumos iti doresc si spor la treaba daca incerci reteta!

    Răspunde
  • cred ca este delicios checul, maine il probez apoi am sa va spun ca a fost suuuuuuuper!

    Răspunde
  • Intr-adevar foarte bun checul. Doar ca am uitat sa pun cele doua liguri de aluat in compozitia de ciuperci si asa nu sunt prea bine legate ciupercile de aluat.

    Răspunde
  • Bianca, felicitari pentru reusita retetei!! Ma bucur ca ti-a placut!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉

    Răspunde
  • Ana Maria
    4 mai 2010 13:47

    a iesit o minune de chec.umplutura a fost exceptionala.deosebit de savuros. tin sa-ti multumesc pentru site care ma ajuta de fiecare data cand sunt in pana de idei mai ales cand vine vorba de prajituri.

    Răspunde
  • Ana Maria, felicitari pentru reusita retetelor pe care le incerci, ma bucur mult ca esti multumita de ceea ce rezulta. Spor la gatit si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Imi plac la nebunie ciupercile si ard de nerabdare sa incerc si aceasta reteta… apreciez foarte mult acest site… gospodinele care nu gasesc intr-o zi ce sa faca in bucatarie primesc aici tot ajutorul de care au nevoie. Succes in continuare si sper sa nu va ingrasati de la atatea retete delicioase 😀

    Răspunde
  • Elena Odagiu
    8 mai 2011 11:31

    😉 Am facut checul cu ciperci, a iesit foarte bun! nota 10 pentru reteta!

    Răspunde
  • cred ca ai gresit sunt 2 linguri de iaurt sau 12 linguri de iaurt 😯

    Răspunde
  • sa stii k esti foarte geniala, si imi place crengutza de patrunjel pe care o pui peste tot, chiar pui mult suflet, te mai asteptam cu retete, apropo nu am citit pe aici, trebuie sa frunzaresc mai mult, dar daca imi permiti o intrebare – ce te ocupi, adica care este profesia ta, multam, numai bine. anca

    Răspunde
  • L-am facut si eu si a iesit bun, doar ca eu am uitat sa pun sare in aluat si am pus si iaurt mai dulce (cu grasime mai multa) si din aceasta cauza a iesit aluatul mai fara gust. Ca aspect, f. frumos. Peste doua luni am un examen la un curs de bucatar si inca jubilez intre cateva produse. Poate primesc ceva sfaturi de retete (cu complexitate medie) de la cunoscatori.

    Răspunde
  • Am pregatit si eu acest chec chiar azi. Mi-a iesit superdelicios. Sotul meu, care este originar din Kiev, de fiecare data ramine incintat de bucatele cu specific romanesc, iar cind gatesc retete propuse de tine, sint atit de gustoase si-mi reusesc de fieare data, incit nici specificul nu mai conteaza Iti multumesc pentru toate retetele (sa stii ca am incercat destul de multe) si-ti sintem recunoscatori cu intreaga familie.

    Răspunde
  • viorica radu
    14 decembrie 2011 9:47

    sunt hotarata sa-l incerc si eu. am nevoie de el pt o masa mai deosebita. cred ca va fi bun.

    Răspunde
  • viorica radu
    14 decembrie 2011 9:51

    chiar arata bine. sper sa-mi reuseasca si mie. felicitari pentru toate retetele

    Răspunde
  • Iulia, am o rugaminte la tine, trebuie sa fac o fisa tehnologica a preparatului “chec cu ciuperci”. Crezi ca mai trebuie sa adaug ceva la ceea ce ai scris tu in reteta? servirea, montarea etc. Daca ma poti ajuta, scrie-mi ! Mentionez ca timpul meu este f.scurt,pana in 10 ianuarie imi trebuie. Ms. anticipat!

    Răspunde
  • Cristian Ghita
    5 februarie 2012 12:09

    Foarte bun, eu am adaugat si masline taiate in el. Genial site-ul, il urmaresc de ceva vreme 😀 . O zi faina si pofta buna!!

    Răspunde
  • Reteta se poate adapta si pentru briose? Multumesc

    Răspunde
  • Salut, ai un site minunat. Gatesc dupa retetele tale de aproape un an insa de curand am decis sa devin vegetariana si ma intrebam daca nu ai putea sa adaugi si cateva retete vegetariene. Ti-as fi recunoscatoare. Multumesc 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu