Chec

Chec

Chec

Ingrediente:

5 oua
3 linguri de faina
3 linguri smantana
500g parizer extra de pui (se poate folosi si salam sau sunca de orice fel)
1 ardei verde
1 ardei rosu
1 ardei iute
4 triunghiuri branza topita
2 cepe mari
Sare, piper dupa gust
Ulei pentru uns tava

Mod de preparare
Luam parizerul il taiem cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie in care punem foarte putin ulei. Dupa ce s-a rumenit se ia de pe foc si se pune intr-un strecurator unde se lasa la scurs si racit.

Ceapa si ardeii ii taiem deasemenea cubulete si ii punem la calit intr-o tigaie cu ulei. Dupa calire ii scoatem – la fel ca si parizerul – intr-un strecurator si ii lasam la scurs si la racit.

Intre timp, luam doua boluri mari si despartim albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol punem albusurile si le batem spuma cu mixerul, dupa care adaugam faina in ploaie, putin cate putin, amestecand foarte usor pentru a nu se lasa albusurile.

Intr-un alt bol punem galbenusurile peste care adaugam ceapa, ardeii si parizerul calite si racite in prealabil, branza topita, smantana, sarea si piperul dupa gust. Toate aceste ingrediente le amestecam pana la omogenizare.

Aceasta compozitie o adaugam peste compozitia din albusuri si faina, amestecand usor, pana obtinem o compozitie omogena, pe care o turnam intr-un vas termorezistent uns cu ulei si tapetat cu faina, in prealabil. Introducem checul la cuptor pentru 40-45 min, pentru a fi siguri ca preparatul este facut, putem face testul cu scobitoarea.

Checul aperitiv se poate servi atat cald, cat si rece.

Chec

Chec

Chec

Chec

Chec

Reteta completa, in imagini, o puteti descarca de aici: Chec aperitiv (Format PDF)

21 de comentarii. Leave new

Super checul! Arata foarte bine! 🙂

Răspunde

Multumim, Edith! Ti-am vizitat Blog-ul http://edithfrincu.blogspot.com . Este plin de retete delicioase care au o prezentare minunata. Felicitari si te mai asteptam pe la noi. Pentru ca blogul tau merita vizitat vom pune link spre blogul tau la sectiunea Link-uri delicioase.

Răspunde

foarte interesanta reteta.merge de minune la micul dejun sau la pachet sotului asa ca am salvat-o pentru saptamana asta.
imi place blogul tau,ai retete foarte faine.o sa mai trec pe aici.

pupici

Răspunde

Multumesc Mihaela, te mai astept.

Răspunde

buna. e minunat site-ul dar totul se incarca foarte greu. din ce cauza? acest aperitiv merge mancat rece?
bafta la preparat bunatati pentru Craciun!
Sarbtori fericite!

Răspunde

Irina, iti multumesc ca mi-ai spus ca site-ul se incarca greu, la mine totul e bine, nu am probleme o sa vad ce e de facut. Aperitivul acesta e minunat si cald dar rece e de fapt menirea lui. Multumesc pentru urari si vizita, te mai astept!! Craciun fericit si La multi ani tie si familiei tale!!! 🙂

Răspunde

Imi spui te rog ce dimensiuni are vasul folosit de tine? Multumesc

Răspunde

Alina, vasul in care am copt checul are 22/22cm. Daca il incerci da-mi de stire!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept!! 🙂

Răspunde

Am pregatit reteta in aceasta seara, a iesit f. gustos si apreciata de familie.
FELICITARI

Răspunde

Pot inlocui parizerul?…Reteta pare tare gustoasa. Felicitari pt. retete si pt site.

Răspunde

O reteta foarte buna si usor de facut ….pt a face lucrurile mai simple are gustul unei pizza dar mai eleganta fara crusta aceea tare …merge excelent pt a lua la pachet si se mananca preferabil mai rece (cel putin asa mi sa parut mie ca are gustul mai bun)

Răspunde
anka rugea
21 iulie 2011 23:22

holla am facut azi checul superrrrr a iesit si delicios… fff bun mancarea asta mai ales vara cu salata de rosii hmm 🙂 :* 🙂 🙂

Răspunde

Foarte foarte gustos, usor de preparat si la indemana! Felicitari!

Răspunde

Vreau sa stiu si eu dimensiunile tavii de copt si cate porti ies din ingrendientele de mai sus.

Răspunde

vreau si eu sa fac. mersii!!! :-bd

Răspunde

super reteta, am incercat-o si este foarte delicioasa!!!!!!!!!!!!! si in plus, arata si foarte ok!!!!!! :-bd :-bd :-bd

Răspunde

am incercat reteta si a iesit super buna,,, le-a placut si alor mei, iar eu sunt inca incepatoare 😀 … ms pt retete si cat mai multe

Răspunde

Buna 😉
Doar ce am descoperit site-ul si deja imi place la nebunie… Felicitari pentru retete.. o sa incerc cat mai multe…
Desi mi se pare putin peste mana ca trebuie sa dau scrool pana jos…si nu am categoriile frumos sus ca sa imi aleg din ele..si nici buton de search daca vreau sa caut ceva anume.. DAR imi plac mult retetele…o sa mi le adaug la favorites!
Felicitari!

Răspunde

Felicitari, e super reteta numai ca in loc de parizer am pus sunculita taraneasca si a iesit minunat! :*

Răspunde

FF BUN
LA NOI IN FAMILIE SANT FF APRECIATE ACESTE CHEC-URI ,APERITIV
CHIAR AM PARIZERE DE PUI , PRIMIT IERI DIN ROMANIA .. SHI IL VOI FACE
SANATATE , UN AN 2013, MULT MAI BUN SHI CU RETETE NOI .
LA MULTZI ANI
RODICA , REGGIO EMILIA , ITALIA :
:-bd ;;) <:-P

Răspunde
ADRIANA STETCO
25 august 2013 15:57

Super buna reteta.. astazi am incercat-o iar sotul meu a fost incantat de rezultat.. multumesc mult. o zi buna

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu