Ingrediente:
200g faina
6 oua
100g masline negre fara samburi
100g masline verzi fara samburi
400g sunca (sau orice alceva avti, parizer sau salam)
150g telemea de oi
200ml lapte
2 felii de gogosar murat
4 linguri de ulei
1 pliculet praf de copt
85g cascaval
Piper si sare dupa gust
Mod de preparare:
Taiem sunca cubulete.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare.
Branza o faramitam bine cu furculita sau o putem da pe razatoarea mare.
De preferat este ca maslinele sa le cumparati fara sambure, dar daca aveti prin casa masline cu sambure asa cum am avut eu, sunt bune si astea, dar scoateti-le samburii.
Feliile de gogosar murat le taiati cubulete.
Intr-un castron punem faina, adaugam peste pliculetul de praf de copt si amestecam.
Spargem ouale intr-un castron incapator si le mixam bine, pana devin spuma.
Adaugam laptele si branza faramitata si mixam din nou, pana se omogenizeaza.
Peste compozitia rezultata cernem fain ape care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt, si amestecam apoi cu o spatula, pana la omogenizare.
Peste compozitia rezultata adaugam sunca, maslinele, gogosarul murat, cascavalul, uleiul, piper si sare dupa gust si amestecam cu spatula, pana se omogenizeaza.
Compozitia rezultata o turnam intr-o tava de chec pe care o tapetam, in prealabil cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam checul la copt, la un foc mic spre mediu pana devine rumeniu. Inainte de al scoate din cuptor il putem incarca cu scobitoarea. Eu l-am copt aproximativ 45 minute.
Acest chec este un aperitiv grozav, atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru mesele festive. Este extrem de simplu de pregatit si foarte, foarte gustos.
96 de comentarii. Leave new
suna si arata foarte apetisant……………..
Asa a si fost ,pacat ca nu mi-a mai ramas si mie macar o felie.
Am reprezentat Romania intrun concurs culinar in Spania si una din retetele prezentate a fost aceasta
foarte buna
Draga Lili, intr-adevar este un aperitiv tare aratos, dar si foarte bunnnn. Succes si la alte concursuri, daca mai participi!! Te pup si te mai astept in vizita. Un week-end frumos iti doresc!! 😉
yamiiiii
Elena, sa sti ca este chiar Yamiii! 😉 O saptamana frumoasa iti doresc!
Intradevar este o reteta pe cinste! Doar ce am preparat-o si am fost laudata de toata lumea….secretul retetei l-am dezvalauit abia dupa masa. Felicitari! ..si tine-o tot asa.
Mioara, ma bucur tare mult ca ti-a reusit reteta si ai primit si laude. FELICITARI!! Te pup si te mai astept in vizita! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉
e o reteta pe cinste
Alex, ma bucur daca ai incercat-o si ti-a placut!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉
Arata foarte foarte bine! O sa-l incerc si eu pentru invitatii care or sa vina de ziua mea pe 3 decembrie. Sper sa-mi iasa ca deobicei nu prea reusesc…
Lovemy, in primul rand vreau sa iti urez La Multi Ani si cat mai multe bucurii!! Reteta este delicioasa, sper sa fie si pe gustul tau!! Spor la pregatire si te mai astept in vizita!! 😉
L-am facut si eu de hram la mine pe 6 decembrie si mie-a iesit exact asa.Si eu am primit laude de la mama. Multumim
Am facut si eu acest chec si a iesit “delicios” (cum spune fetita mea).
Felicitari pentru site. Acum l-am descoperit. O sa incerc cateva din retete de sarbatori.
Sanda, felicitari pentru reusita retetei!! Pupici si te mai astept sa mai incerci si alte retete!! 🙂
Teodora, multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca v-a placut checul!! Salutari si fetitei tale si te mai astept in vizita!! Pupici!! 😉
e super bun! 😛 😛 😛 😛 😛
Adina ma bucur ca iti place reteta!! Te pup si te mai astept in vizita!! 😉
Fetelor super pentru cineva de varsta mea (24) care abia acum s-a maritat sa fie laudat e mare lucru….mersi pentru retetele grozave gasit pe site….pop 😀 😉
Ada, ma bucur mult ca iti este de folos acest site!! Spor la gatit si cat mai multe retete delicioase!! Pup si te mai astept in vizita!!
este foarte buna si gustoasa spor la gatit si cit mai multe retete deliceoase va pup
se mananca rece sau cald?
cum e mai bun?
Ica Brisc, multumesc mult, ma bucur ca iti plac retetele! Spor la gatit si tie si un week-end frumos iti doresc! 😉
Ram, se mananca cum preferi! In mod normal rece! Un week-end frumos iti doresc!
Am facut si eu reteta asta chiar acum am scos tava din cuptor, nu am asteptat sa se raceasca , este foarte bun ; felicitari pentru ca explici si arati exact cum trebuie sa fie facut;multumim 😛
Am facut si poze retetelor incercate de mine, cum trebuie sa fac ca sa iti trimit pozele.
Ella, felicitari pentru reusita retetei, ma bucur mult ca ti-a placut.
Imi cer scuze ca raspund comentariului atat de tarziu, pozele le poti trimite pe mail-ul gourmandine@gourmandine.ro, le astept cu nerabdare. Te pup si scuze inca o data pentru raspunsul tarziu…. O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉
felicitari foarte buna reteta eu mi-am permis si am pus putin oregano foarte delicios.
multumesc pentru retete……..,locuiesc in Elvetia ..si retetele de pe site sunt intradevàr extraordinare………
😀 buna,as dori sa stiu daca in loc se praf de copt se poate folosi bicarbonat de sodiu si care ar fi cantitatea; eu sunt in italia si aici gasesc praf de copt doar cu vanilie in el; multumesc
Aura, cat ma bucur ca ti-a placut checul, cu siguranta si cu oregano a avut un gust delicios. Te puppp si te mai astept pe site!!
Marilena, multumesc mult pentru ca vizitezi acest site, te mai astept si incerci si alte retete de aici!!!! 😉
😉 😉 Cautam niste retete speciale pentru aniversarea sotului meu si am descoperit acest minunat site, si pot spune ca sunt tare incantata.Am preparat acest chec si a iesit absolut minunat, delicios.Multumesc pentru reteta, e senzationala!
ce bine arata! Yammi 😉
arata tarrre bine. am de gand sa-l incerc zilele astea……. am sa revin cu impresii- despre reteta, ca despre site, nu am cuvinte!…l-am descoperit recent si la servici am ajuns sa studiez ce as putea face acasa… 🙄 😛 😆
AlinaO, ma bucur mult ca iti place site-ul, te mai astept pe site si cu alte ocazii. Un week-end frumos iti doresc!!
Teostan, multumesc!!
Anca, ma bucur mult ca iti plac retetele de pe site, sper sa incerci cat mai multe si sa fi incantata de rezultat. Puppp si un week-end frumos iti doresc!!!
am promis ca revin… mi-am luat inima in dinti si am facut 8 tavi intr-o singura zi (aveam nevoie de o cantitate mai mare 🙄 ) …si spre surprinderea mea ,rezultatul stradaniilor mele arata EXACT ca in fotografiile tale :-P….ca de laudat….a fost foarte laudat…..dar laudele iti apartin in totalitate.multumesc…
L-am făcut şi eu de câteva ori de când l-am descoperit la tine pe blog. Super gustos şi apreciat de toţi care l-au testat! Mulţumesc de idee!
Draga mea l-am facut si eu alaturi de cei doi copii ai mei;a iesit foarte bun si-ti multumesc pentru reteta;sa stii ca eu te-am descoperit de putin timp dar am facut deja cateva retete;iti doresc o zi buna!
am facut intocmai, arata ca in poza, dar nu mi-a placut deloc 🙁 nu recomand reteta 😐
Se pare ca esti singura care nu ti-a placut, dar gusturile nu se discuta 😉
Mie mi-a ramas crud, cred ca trebuie faina mai multa!
Draga Iulia, am preparat checul, a iesit foarte bun, si arata minunat. Am primit multe laude, care iti apartin! 🙂 Multumesc, si iti doresc o zi buna!
Trimit si poza facuta.
NU mi-a iesit , a ramas crud 🙁 Am facut reteta de doua ori
Buna Iulia,
Vreau sa incerc si eu reteta asta.
Am o rugaminte, daca imi poti spune cam cat timp il pot pastra la frigider daca nu il devorez imediat, arata superbine si fac parte dintre mancacioasele grase care adora mancarurile sarate, gen aperitiv.
Ma abonez imediat pentru a primi noutati.
Numai bine iti doresc,
Cu drag,
Teo
woooow te felicit pt retete, am incercat si eu cateva dintre ele si mi-au iesit grozave…. o zi buna iti doresc
E una dintre cele mai usoare retete pe care le-am facut si care nu necesita efort mare din partea unei incepatoare 😉 Nu stiu cum de nu le-a iesit reteta unora dintre voi, probabil ati lasat fix 45 minute si gata…. e, nu-i asa… fiecare cuptor e diferit si temperatura scrie clar mica spre medie. Si eu dupa 45 minute am vazut ca nu este aramiu, am facut testul cu scobitoarea si l-am mai lasat, dar nu am marit focul. L-am tot incercat cu scobitoarea pana nu s-a mai lipit. L-am facut de careva ori si tot asa de bun a iesit ca prima data. Chiar nu vad de ce n-ar iesi. Folositi cand trebuie mixer-ul si cand trebuie spatula, dupa cum vedeti conteaza si asta, cel putin asta cred eu. Toata lumea a fost incantata de reteta. Multa sanatate bucatrului si cat mai multe retete pe site. 8)
ffff gustos!!!! l-am probat si eu, mi-a iesit super tare. bye
Buna Iulia, retetele tale sunt incredibil de gustoase. Numai bine si sanatate!
NE POTI AJUTA CU O RETETA DE CHEC DAR DESERT? RETETELE TALE MI-AU IESIT TOATE(PE CARE LE-AM INCERCAT) SI DE PE ALTE SAITURI NU PREA MAI INCERC PENTRU CA M-AU DEZAMAGIT, MULTUMESC MULT SI, TINE-O TOT ASA.
Am incercat si eu reteta si a iesit super bun…iese foarte bun si cu ton in loc de sunca.
Foarte interesante retetele…tine-o tot asa!!! >:D<
E extraordinar! L-am facut acum si n-am intampinat nicio problema, ba mai mult: am pus oregano,ciuperci in loc de masline verzi (ca n-am avut), un castravecior murat si doar 5 oua, doar telemea si tot a iesit. E nemaipomenit, multumesc mult. 😉
Buna. De Revelion,anul trecut am facut acest chec + un tort diplomat si ne-am dus ce ele unde eram invitati. checul a avut un succes ABSOLUT NEBUN!!!!. vreau sa precizez ca a mai venit cineva cu unul(reteta de pe alt blog)chec care a ajuns FIX in castonul pechinezului familiei respective. 🙁 . anul acesta o sa-l fac in cantitate dubla, pt familia mea, sa mincam pe saturate. dar ce voiam sa te intreb???!!!! as putea sa-l fac sub forma de muffins? ce parere ai?
p.s. si tortul a avut succes: reteta mamei. doamne, o sa ma omoare “modestia ” asta. pup. :X .
Am facut acest chec de ziua mea, si le-a placut foarte mult colegelor. De atunci l-am facut de multe ori, si am facut reteta dubla pentru ca ne place foarte mult si se mananca foarte foarte repede. Multumesc si mult succes in continuare.
Am facut si eu checul si mi-a iesit foarte bun,doar ca am uitat sa pun uleiul. L-am incercat cu scobitoarea si a iesit curata, asa ca dupa aproximativ o ora l-am scos din cuptor. O singura intrebare am: e normal inauntru sa fie umed ?
Multumesc pentru reteta atat de amanuntita!
Am facut checul in tava plata de prajitura si se coace mai usor, plus ca este usor de taiat. Am facut si varianta vegetariana, in loc de sunca am pus brocoli si porumb si am pus si un pic de boia iute, iese delicios.
buna iulia! te rog din suflet sa imi raspunzi, doresc sa fac acest chec aperitiv intr-o forma de iena si nu stiu daca sa ma folosesc hartie de copt sau nu 🙂 multumesc!
Am facut prima oara acest chec, de sarbatorile de iarna din 2009, si mi-a iesit super-bine din prima! Maine am in plan sa-l fac pentru noaptea de Revelion, de fapt azi , ca este ora 1:47….:) A avut mare succes si la mine la serviciu, multe colege mi-au cerut reteta. In seara asta m-am abonat la postari, si imi pare rau ca nu m-am abonat mai demult. Am mai incercat eu retete de pe net, si nu mi-au placut prea mult, pentru unele a trebuit sa-mi pun imaginatia si experienta la lucru pentru a iesi ceva bun. Checul acesta a fost perfect. Deci, multumesc, si nu stiu cum se face, ca daca-mi place o reteta, autoarea este si iubitoare de matze… Ca si mine , de altfel… poop!
Am facut acest chec in urma cu 2 ani de Revelion. A iesit super-super si a avut mare succes! Acum am unul la cuptor. Imi pare rau ca n-am vazut din timp chechul cu ciuperci. Dar urmeaza… Multumesc si poop!
La multi ani pentru noul an 2012! Am facut checul acum de Revelion.. chec care, de altfel, a devenit un MUST HAVE de sarbatori. DECI este bestial… si nu are cum sa nu iti iasa. Cat despre site si gospodina lui…. bravo.. felicitari si cu siguranta voi mai incerca retete de aici.
Foarte buna reteta! Deja am facut-o de 2 ori si a iesit super de fiecare data, astfel ca si sotul a fost incantat de rezultat. Dupa cum spunea el, “parca e o pizza, numai ca mult mai buna” 🙂 . Multumesc pt reteta si felicitari pt site!
Foarte buna! Am facut de ziua mea si a iesit foarte buna. Multumesc pt reteta. :-bd
Am facut si eu reteta de chec aperitiv si a fost super, colegii au fost foarte incantati (am pregatit reteta de ziua mea). Multumesc
Mi-e foarte frica de ce o sa imi iese :)), este o reteta grozava, recunosc ca esti foarte buna in bucatarie, insa eu am avut mici probleme tehnice deci daca imi creste pe jumate cat a tau <:-P , oricum multumim pentru retetele tale grozave! :-bd
foarte bun.. l-am facut si eu. mi-a iesit extraordinar! am lasat si un comm aici dar nu-l vad sa apara 🙂 … o zi buna! ms, iulia
Un aperitiv foarte bun si eu l-am facut.Supre. :-bd
ft ft bun!!! l-am facut si este super bun!! :-bd
Iti multumesc pentru reteta, a iesit minunata!
fffffoarte bun!!!!!!!!!!!!! :-bd :-bd :-bd
Arata foarte bine checul. Cred ca este si foarte delicios. O sa-l fac si eu, cu siguranta. :-bd
Foarte bine arata in poze; sper sa-mi reuseasca si mie tot asa; de bun…… neindoielnic ca este bun, chiar super, sa vedem ce sunt in stare si eu. Va doresc o zi frumoasa. Draga Iulia, esti grozava!!!!!!!
l-am facut acum de Pasti si a iesit foarte bun :X Multumesc pt reteta!
Acum l-am pus si eu la cuptor! E prima data cand fac! Sper sa imi iasa! Am emotii! Ai niste retete super! Eu nu sunt cu arta culinara, dar am inceput sa ma indragostesc de ea dupa ce ti-am zivitat site-ul 😀
Cat de mare e tava in care coci acest chec? 😕
Foarte bun!!!! L-am preparat de Paste, iar dupa cateva zile a trebuit sa il fac din nou. Iubitul meu nu se mai satura de el!!! 😀 😀 😀
BUNA SEARA. AM FACUT ACEST CHEC, LA PASHTELE CATOLIC, IN ITALIA, AM AVUT MUSAFIRI. L-AM FACUT INTR-O FORMA ROTUNDA, AM PUS SHI 150 GR DE CRENVUSHTI IN VID, 6 BUCATZI, CAT AM AVUT, SI AM PUS INCA UN OU SHI PUTZIN LAPTE IN PLUS, CA PAREA CAM GROS, SHI O BUCATZICA DE ARDEI GRAS FF ROSHU. A FOST UN SUCCES, MI-AU CERUT RETZETA. FF FRUMOS, TAIAT PATRATZELE, SHI ARANJAT PE FRUNZE DE SALATA VERDE SHI RIDICHI ROSHII PRINTRE BUCATZI. CHIAR FF SPORNIC. MULTUMIRI PTR. RETZETELE CARE LE DATZI! SANATATE, RODICA
e perfect acest aperitiv cand n-ai chef de mancaruri grele. eu l-am facut intr-o tava de yena mai lata si a iesit mai mult decat bun si aspectuos. multumesc de reteta.
foarte usor si rapid, intradevar, de preparat, il am la cuptor deja, arata bine. abia astept sa il probez. multumin pt reteta :-bd .
am facut acum 2 ani pt pomenirea tatalui meu la prima incercare 8 tavi, …si a iesit “ca la carte”, sau mai bine zis “ca la site”, iar sotul meu mi-a sugerat sa fac si anul acesta aceeasi reteta, numai ca pe langa alte lucrusoare care vor fi frumos asezate in caserole, m-am gandit sa fac si cosuletele tale din spuma de cartofi…care langa niste piftelutze cu susan deasupra, merg perfect asezate…..Multumesc de inspiratie 🙂
8 tavi de chec aperitiv…scuze mi-au luat cosuletele din spuma de cartofi mintea ;;)
…ca sa nu mai spun de carnaciorii in foietaj….am sa revin dupa data de 15, ostenita probabil cu impresii si concluzii 😀
Checul arata foarteeee bine yamiiiiiii, as vrea si eu sa fac, dar se poate si fara gogosar, sau cu ce as putea sa inlocuiesc gogosaru? :-bd
ce bine arata !!!!!!!! am sa il pregatesc la sf de saptamina !!! :-bd :-bd =P~
Am respectat intocmai reteta, dar a iesit foarte umed, desi am mai adaugat faina, l-am lasat la cuptor mai mult decat scrie in reteta si l-am mai si acoperit cu o folie de aluminiu, ca sa nu se coaca prea tare coaja. daca a fost lasat mai mult… Celor care le-a reusit, va rog frumos sa-mi scrieti care este secretul sau asa umed iese, in general, checul acesta? 🙁
Eu tocmai l-am gustat cald (acum jumatate de ora l-am scos din cuptor) si este absolut delicios. =P~ A fost foarte apreciat si de sotul meu si abia asteptam sa gustam si versiunea rece, maine. ;;) Anamaria, pot sa-ti spun ca al meu nu a iesit umed … nu stiu ce nu i-a placut celui facut de tine de nu a iesit perfect. Eu cu siguranta imi voi adauga reteta in cartea de bucate, pentru ca tin foarte mult ca aceasta experienta sa nu fie una unica in viata 😉
Hmm … Din greseala am comentat la checul care nu trebuie 😳 Cel facut de mine si de care m-am indragostit e Chec – aperitiv. Imi cer scuze pentru confuzie. Comentariul meu in cazul Anamariei, deci, nu se aplica.
Cu siguranta un chec pe cinste… astazi l-am facut si a iesit delicios!
Intradevar o minunatie…. este foarte gustos, imi place la nebunie.
Excelenta aceasta reteta. Am facut-o de multe ori, de sarbatori :* 🙂
As vrea sa incerc si eu reteta, dar am o intrebare: cele 4 linguri de ulei la cand se adauga? Multumesc
l-am facut si eu, in fiecare an, de revelion si craciun si este super bun… 😉
checul este super… l-am facut de multe ori… sunt fan gourmandine…
Buna ! Am facut cateva retete de pe acest site si au iesit foarte bune ! Vroiam sa va intreb de ce nu apar pozele la unele din retete si de ce nu mai apar retetele pe prima pagina ?
Este checul meu favorit… il fac cu placere oricand. si sa mananca cu mare placere..
E un chec delicios ?
Nu înțeleg o chestie cum scrie in rețetă”într-un castron punem faina adaugam peste pliculețul de praf de copt și amestecăm atunci “peste compoziția rezultată cernem faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt folosim doua pliculețe de praf de copt?