Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Ingrediente:

Cartofi frantuzesti

1kg si 200g cartofi
500g branza feta
7 oua fierte
400g cascaval
Magarina pentru uns tava

Pentru sos:
2 oua crude
100g faina
150ml lapte
350g smantana
Sare dupa gust
2 linguri cu varf de margarina

Mod de preparare:
Spalam bine cartofii si ii punem la fiert inr-o oala cu apa si sare. Ii lasam la fiert 25-30 minute, pana se inmoaie.

Cartofi frantuzesti

Dupa ce s-au fiert ii punem la scurs si racit intr-un strecurator.

Cartofi frantuzesti

Dupa ce s-au racit putin, ii curatam de coaja si ii taiem rondele.

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Intr-o cratita cu apa si sare punem ouale la fiert. Le lasam sa fiarba 8-10 minute.

Cartofi frantuzesti

Dupa ce ouale sunt fierte, le curatam de coaja si le feliem, ori cu dispozitivul special de feliat oua ori cu un cutit.

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cascavalul il dam pe razatoarea mica.

Cartofi frantuzesti

Branza o dam pe razatoarea mica.

Cartofi frantuzesti

Intr-o cratita punem la topit 2 linguri cu varf de margarina. Cand s-a topit margarina adaugam faina si amestecam intr-una pana ce faina se rumeneste putin. Adaugam apoi laptele si amestecam energic. Pentru a iesi un sos fin si fara cocoloase, putem mixa sosul cu blenderul vertical.

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Adaugam smantana si condimentam cu sare dupa gust.

Cartofi frantuzesti

Adaugam 2 oua si amestecam pana la omogenizare.

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, incepem sa montam reteta.
Ungem un vas termorezistent cu margarina.

Cartofi frantuzesti

Punem un strat de rondele de cartofi, urmeaza un strat de felii de oua, presaram peste oua branza data pe razatoare si apoi cascaval dat pe razatoare. Deasupra turnam cu polonicul din sosul preparat mai sus, astfel incat sa acopere toata suprafata – atentie, impartim sosul astfel incat sa ne mai ajunga pentru unca doua straturi.

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Urmeaza din nou un strat de rondele de cartofi, unul de feliute de oua, presaram branza, cascaval si sos.

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Urmeaza cel de al treilea strat de rondele de cartofi, apoi presaram branza, cascaval si tot sosul care a mai ramas.

Cartofi frantuzesti

Introducem cartofii la cuptor pentru 25-30 minute, pana prind o crusta rumenie.

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

33 de comentarii. Leave new

Fac ce fac si ajung iarasi la tine. Si iar ma minunez. Cata rabdare si pasiune. Muuuuuuuuuuuulta pasiune. Venisem sa-mi reamintesc reteta de cartofi frantzuzesti si m-ai lasat (iarasi) cu gura cascata.
Iarasi multzi pupici si-tzi doresc tot ce e mai bun! (Nu bun de mancat, caci alea le executzi tu minunat) Week-end foarte bun!

Răspunde

Draga Misha, ma bucur ca ai revenit. Multumesc mult pentru aprecieri. Spor la treaba si sa-ti reuseasca reteta. Astept vesti de la tine despre rezultat… Pupici  si un week-end frumos si tie!!!!! 🙂

Răspunde

Arata foarte bine dar din pacate e bomba calorica…de fapt toate retetele de pe site sunt bombe calorice…arata atat de bine dar nu trebuie sa uitam ca mancam ca sa traim ci nu traim ca sa mancam

Răspunde

    Dar nu zice nimeni ca trebuie sa mananci mult, Andra, si faptul ca sunt ‘bombe calorice’ e defapt ceva pozitiv, inseamna ca sunt hranitoare. Acesta este defapt roul mancarii. Mai bine mananci cumpătat și încerci să practici un sport de cât sa stai sa numeri caloriile din mancare 😉

    Răspunde

Draga mea Andra, sti cum se spune, nu poti fi niciodata chiar pe placul tuturor. Este adevarat ca oricare reteta are numarul ei de calorii, eu nu ma prea omor cu numaratul caloriilor, o fi rau o fi bine, nu stiu… poate doar din curiozitate mai citesc pe unele etichete numarul de calorii. Este foarte adevarat ce spui tu ca mancam ca sa traim si nu invers, dar eu sunt de parere ca au trait oamenii si pana la noi, fara sa numere caloriile. Sincer, apreciez grija ta fata de alimentele sanatoase si mai sarace in calorii, bravo tie,…. si chiar daca nu iti place continutul retetelor, ma bucur ca iti place cel putin prezentarea lor… Te pup si sper sa mai revi pe blog macar pentru poze! 😉

Răspunde

Maine dupa masa am so incerc pentru prima oara sper sa iasa super

Răspunde

Varianta de “cartofi frantuzesti” in Franta nu are oua in schimb are ceapa calita si costita afumata. Excelenta iarna cu muraturi! Se toaca ceapa julien si se caleste cu bucatele de costita afumata. Peste stratul de cartofi se adauga un strat de amestec calit, smantana si cascaval ras. Se mai face inca un strat la fel si se acopera cu cartofi, deasupra se pune din nou smantana si cascaval ras. Se lasa la cuptor cam 30min. Incercati cu castraveti in saramura, un deliciu!

Răspunde

Giani sper sa fi fost pe gustul tau reteta!! O saptamana frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Mmmm.. minunata si varianta prezentata de tine pentru aceasta reteta, cu ocazia urmatoare o sa incerc si asa, cu siguranta va iesi un deliciu. Multumesc!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!!

Răspunde

Vai ce frumoasa prezentare… Mie nu imi place sa gatesc, dar cred ca mama mea nu face reteta asta cu faina si feta. In rest pune tot ce ai zis si tu. Trebuie insa sa recunosc ca a ta arata mult mai bine :P. Cred ca am sa incerc sa o fac asta seara, poate fara faina, nu stiu daca prietenului meu ii place cu faina 🙁 .
Oricum pozele sunt bestiale… nu ma mai satur sa le privesc 😉 . Felicitari, am sa te vizitez mai des poate, poate voi incepe sa gatesc si eu mai des.
O seara frumoasa sa ai!

Răspunde

Anca, multumesc mult pentru aprecieri!! Referitor la reteta… in general la o reteta sunt o sumedenie de variante, cu sau fara unele ingrediente, in final cred ca cel mai important lucru este ca rezultatul sa fie cat mai gustos… sunt convinsa ca si varianta de reteta pregatita de mama ta este minunata!! Spor la gatit si o saptamana frumoasa iti doresc!! Te mai astept in vizita! 😉

Răspunde

bomba , nebomba toate retele dupa site sunt de apreciat , chiar am incercat din ele si am sa mai incerc!Atunci cand mananci ceva sa fie cu placere chiar si cele de post trebuiesc gatite si mancate cu placere

Răspunde

Marian, ma bucur ca ai incercat unele retete de pe site si ca ai fost multumit de rezultat. Iti multumesc mult pentru aprecieri si vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept pe site!! 😉

Răspunde

Cam tarziu am gasit reteta, dar e bun(a) si asa. Am si eu o intrebare: pot inlocui margarina cu untul ?

Răspunde

am incercat prajitura cu mere si a esit foarte buna si gustoasa felicitari pt reteta 😉 😉

Răspunde

Imi place fff mult acest site, mai ales pozele sunt super de iti vine sa le faci pe toate. Am facut 4 retete si mi-au iesit super… :d :d :d …. multumesc pt retete ….

Răspunde

Multumesc pentru reteta, au iesit bine si i-am facut o surpriza placua sotiei mele

Răspunde
Roxana Ciugudean
31 ianuarie 2011 18:57

A incercat aceasta reteta saptamana trecuta si sotului meu i-au placut enorm; mai ales ca nu sunt o bucatareasa asa iscusita! Multumesc mult pentru imaginile pas cu pas si pentru multitudinea de retete minunate!

Răspunde

am incerct si eu reteta ta, a iesit delicioasa si arata super . Maine fac soricei……abia astept

Răspunde

Cartofii mei nu au prins crusta. Oare de la prea mult lapte, sau de ce?

Răspunde

Eu pun si felii de carnati afumati peste oua.

Răspunde

Aceasta reteta este etraordinara, iti multumim pentru sfat si iti multumim ca ne-ai dezvaluit din secretele tale culinare. cu respect, francesca

Răspunde

reteta este destul de complicata, dar este si foarte gustosa. site-ul asta este cel mai bun site de rete culinare pe care l-am testat pana acum si eu am testat forte multe site-uri culinare :-bd 🙂 :-bd :X :-bd :X 😉 😀 :-bd

Răspunde

Multumesc pentru retetele culinare, un adevarat martisor pentru mine! In mod sigur, voi folosi din ele. Am studiat cateva si, la prima vedere, sunt foarte bune si usor de executat, cu ingrediente obisnuite ce se gasesc in comert. Multumesc foarte mult si felicitari apartinatorului. :X

Răspunde

adevarul? ti se umple gura cu… saliva, cand se invernteaza monitorul in care poti baga mana si…”salta” o portie de cartofi frantuzesti ?, :-bd ,felicitari , … =P~

Răspunde

Am facut si eu “reteta” de mai sus, ceva nu imi iese la sos… se face gros si nu pot sa il intind (probabil trebuie mai mult lapte, nu numai 150… sau eu gresesc undeva, poate ma ajutati cu un sfat 🙂 .) 😥

Răspunde

la mine a iesit totul excelent, reteta este de nota 10+ .. astept sa mai pregatesti ceva nou, dar putem incerca dar sa nu fie ca o prajitura? imi place enorm sa experimentez. Astept raspunsul tau. cu drag KAKA4el <:-P :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd =P~ =P~ =P~ ;;) ;;) 😉 😉 :X :X 😛 😛 😀 😀 🙂 🙂 🙂 🙂

Răspunde
Nemtanu mirela
27 septembrie 2012 9:14

Foarte buna reteta, e si gustoasa si aspectoasa… multumim.

Răspunde
Daniela Bucur
10 octombrie 2012 9:44

O mancare delicioasa. Nu sunt o gospodina iscusita, drept sa va spun, nici nu-mi place sa bucataresc, dar am incercat aceasta reteta, am urmat-o pas cu pas si pana si eu m-am minunat de cea mi-a iesit. Un site bun. Voi mai incerca retete de aici. Multumesc. :-bd

Răspunde

Desi nu au iesit atat de aspectuosi ca ai dumneavoastra, au fost cat se poate de deliciosi. Va multumesc. Site-ul acesta a fost descoperirea anului. 😀 Multa sanatate si la cat mai multe retete! :X

Răspunde

Felicitari pentru aceste prezentari de retete foarte gustoase si aspectuoase, :-bd esti o gospodina de elita. Majoritatea retetelor se potriveste identic cu cea ce gatesc si eu, aceasta reteta este exact cum o prepar si eu, doar ca in sos mai adaug putin rozmarin sau busuioc macinat ii da un gust deosebit. Iti doresc multa sanatate si la cat mai multe retete delicioase. :X

Răspunde

incredibila reteta bravoooo!!!!!!! CUM SA MAI MERGI LA RESTAURANT, CU ASTFEL de siteuri?!!! :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd :-bd

Răspunde

Eu am facut-o, a iesit ca in poze. Excelenta reteta!!!! :-bd

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu