Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

Ingrediente:

Carnaciori in foietaj

1 pachet de foietaj 400g
400g Carnaciori picanti Aldis (sau orice alti carnaciori doriti dumneavoastra)

Pentru uns si presarat deasupra:
1 galbenus
4 linguri de lapte
Susan si mac

Mod de preparare:
Pregatim carnaciorii de care ii vom rula in foietaj. Daca nu gasiti mini carnaciori, sunt buni si cei mai lungi, ii puteti taia in bucatele de 6 – 7 cm, idea este sa fie neaparat subtiri.

Carnaciori in foietaj

Pregatim compozitia cu care vom unge carnaciorii in foietaj: punem un galbenus intr-un castronel, adaugam peste 4 linguri de lapte si amestecam bine cu o furculita pana se omogenizeaza.

Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

Foaia de aluat o lasati la dezghetat dupa care o taiati pe lat in fasiute de 1cm – 1,5cm latime.

Carnaciori in foietaj

Luam cate o bucatica de carnacior si o fasiuta de foietaj si incepem sa infasuram fasiuta de foietaj, in jurul carnaciorului, in spirala, plecand dintr-un capat al carnaciorului si suprapunand putin straturile fasiutei intre ele, astfel incat sa nu fie loc liber intre ele.

Carnaciori in foietaj

Carnaciorii inveliti in foietaj ii punem intr-o tava pe care o tapetam in prealabil cu foaie de copt. Ungem carnaciorii cu comozitia din galbenus si lapte si presaram deasupra fiecaruia susan sau mac. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la foc repede circa 20-25 minute, atentie supravegheati sa nu se arda.

Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

Cand foietajul a prins o culoare rumen-aurie, scoateti tava si serviti micile delicatese. Sunt absolut deliciosi acesti carnaciori, un aperitiv minunat si foarte rapid de preparat.

Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

Carnaciori in foietaj

41 de comentarii. Leave new

arata foarte bn…. 😉 felicitari!

Răspunde

O idee minunata! Cärnaciorii devin mai interesanti. La noi le zice tradus motamo-cirnaciori in rochita de dormit-lol. O seara placuta si spor la treaba pentru pregatirile de revelion. Cu drag, Cami

Răspunde

Miha arata tare bine carnaciorii astia si pe deasupra sunt si gustosi foc!! Te pup!!

Răspunde

Karina, multumesc!! 😉

Răspunde

Arata tare “frumusei”, carnaciorii inveliti asa!! Te pup, Cami!!

Răspunde

mi-au iesit carnaciori deliciosi, dar trebuia sa-i invelesc cu un strat mai gros de foietaj…in rest arata apetisant si impresionant!

Răspunde

Beatrice, ma bucur ca ti-a placut reteta!! spor la gatit si te mai astept sa incerci si alte retete!

Răspunde

SUPER,SI COPILEI MELE I-AU PALCUT MULT.USOR DE MANCAT.PASTE FERICIT

Răspunde

Cat ma bucur ca v-au placut!! Sunt si gustosi si aratosi acesti carnaciori!! 😉

Răspunde

Daca ai avea si reteta de aluat facut in casa ce bine ar fi! Sunt minunati!

Răspunde

Ionela, din pacate nu am, dar pe viitor daca dau de o reteta buna, cu siguranta o voi incerca si o voi posta. O saptamana frumoasa iti doresc!!

Răspunde

Sunt deliciosi,ii pregatesc si eu ori de cate ori am ocazii speciale.Gustul…. excelent!Felicitari pt retete!Exceptionale! 🙂 😛

Răspunde

Multumesc mult Georgia,pupp si un week-end frumos iti doresc!! 😉

Răspunde

Super reteta, tocmai am incercat si eu si au iesit ca ai tai :). Mersi pentru inspiratie si felicitari pentru retete!

Răspunde

buna iulia as avea si eu o intrebare, in loc de carnaciori nu pot pune crenwusti? daca da trebuie sa ii fierb un pic nu?

Răspunde

Diana, poti inlocui carnaciorii si cu crenvusi si cu cabanosi . Nu este necesar sa ii fierbi in prealabil, ei oricum se vor coace in cuptor. O seara frumoasa iti doresc si spor la reteta!! 😉

Răspunde

Oana, ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca ti-a placut!! 😉

Răspunde

Inca o reteta reusita. Felicitari pentru site si pentru toata munca de calitate pe care o faci. Tine-o tot asa!

Răspunde

cate bucati ies in total..adika maxim? ❓

Răspunde

sunt ft buni ma iulia si ai niste retete COOLLLLLL paste fericit ❗ ❗ ❗ ❗ ❗

Răspunde

ies ft buni si ai nishte retete COOLLLL paste fericit ❗ ❗ ❗

Răspunde

Aluatul facut in casa are urmatoarea compozitie:
500g faina, 20 g drojdie, 7g sare, 7g zahar, 300g lapte, 40g unt, un ou.
Se amesteca faina cu toate cele si untul topit si se framanta energic pana devine de consistenta potrivit dupa care se lasa la dospit aprox 1 h, se intinde in patura subtire si se taie fasii dupa cum ati vazut mai sus. Atat!

Răspunde

Buna, am cumparat toate cele necesare pt carnaciori in foietaj dar am constatat cand am ajuns acasa ca am luat aluat congelat pt placinta si e tare ciudat, este impartit in straturi multe, nush cum or sta astea… plus ca pe punga aluatului scrie ca fiecare strat se unge cu ulei…????

Răspunde

buna… as dori sa incerc si eu reteta asta pentru ziua fetitei mele care v-a implini 2 anisori luna viitoare 🙂 … ma interesa sa stiu cate bucati ies dintr-un pachet de aluat? si o recomandare pentru site: postati idei de retete pentru copii mici ieftine si usor de preparat pentru diverse aniversari… multumesc 😀

Răspunde

Buna. Retetele tale sunt super, deja de maine pun in aplicare cateva dintre ele si pe parcurs restul. Vreau sa te intreb cate bucati ti-au iesit cu acesti carnati? Te pup si asteptam si alte retete.

Răspunde

Buna Iulia,

Te rog sa ne spui ce foietaj folosesti ca nu dam gres cu reteta.

Răspunde

Multumesc, asa simpli si deliciosi. Si este super site-ul tau, felicitari!

Răspunde

Cred ca a luat foietaj de placinta, Morarita!

Răspunde

foietaj bella e cel mai indicat (ala bulgaresc)

Răspunde

scuze ! aluat foietaj

Răspunde

Buna Iulia,
Vreau doar sa stii ca apreciez retetele tale si modul lor de prezentare. O parte din ele chiar le-am incercat si au iesit foarte bune! Pentru asta tin sa iti multumesc!
Spor in continuare!

Răspunde

Tocmai am scos carnaciorii din cuptor. Arata deliciosi. Delicioase retete, super prezentare… bucataria nu e tocmai punctul meu forte, dar de fiecare data cand incerc ceva nou, gatitul devine o placere datorita acestui site, usor de folosit, pas cu pas prezentat, colorat si simpatic… ma declar fun convins!!! 🙂 Felicitari, Iulia, iti urez Sarbatori Fericite cu o masa de Craciun fff. diversificata in preparate! :-bd

Răspunde

iamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😀

Răspunde
cristina
9 mai 2012 18:09

sunt mortali…… sotul meu este disperat dupa ei…… toata ziua ar manca numai carnati in foietaj. Sunt usor de facut si merg de minune cu un pahar de bere :-bd

Răspunde

Am incercat reteta cu virsli de la Brad in loc de carnaciori. Fiind mai zemosi si mai picanti, au iesit bestizavi ( adica bestiali + grozavi ). Multumim de reteta ! :-bd

Răspunde
Diana Claudia
20 iunie 2012 18:59

I-am praparat si eu de ziua iubitului meu, iar musafirii au fost foarte incantati. Merg de minune cu bere!! =P~ :-bd

Răspunde

ce bine arata si ce pofta mi s-a facut!

Răspunde

am facut carnaciori in foietaj, la practica si sunt foarte buni. o intrebare: daca ii fac cu o zi inainte, ii pun in ceva, si, in folie, ii pot face urmatoarea zi? Raspundeti repede. Multumesc aniticipat.

Răspunde

ce foietaj folosesti?sunt superrrrrrrrrrrrrrrrrrr retetele!!!!!!!!!

Răspunde

Super tari retetele!!!!! La multi ani!!!! De Mos Nicolae Nicolae!!!! <:-P <:-P :-bd

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu