Caperele in bucatariile mediteraneene

Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor plantei Capparis Spinosa. Planta de Capere creşte în sălbăticie, pe pantele muntoase, în special pe acelea din jurul Mării Mediterane.

Caperele sunt apreciate pentru gustul lor acrișor asemănător cu lămâia, picant, ușor iute, pe care îl dau preparatelor culinare din legume, pește, sosuri reci și calde. Caperele sunt esenţiale pentru bucătăriile mediteraneene, fiind asociate, mai ales, cu bucătăria italienească (în special cu cea siciliană) şi cea cipriotă. Se folosesc în sosurile cu roşii, sau cu vin, mergând foarte bine cu peştele, pastele şi carnea de pui. Ele se armonizează bine şi cu majoritatea condimentelor mediteraneene: busuioc, oregano, usturoi, tarhon, rozmarin, cimbru. Se combină, de asemenea, bine cu măslinele murate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu