Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Ingrediente:

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

600g cartofi
1 lingurita sare
200g branza feta
200g cascaval
1 lingurita vegeta
Piper dupa gust
2 oua
Susan

Mod de preparare:
Umplem o oala cu apa, adaugam o lingurita sare si cartofii pe care ii spalam, in prealabil si ii lasam pe foc la fiert timp de 30 minute. Dupa ce s-au fiert, ii scoatem intr-un strecurator si ii curatam de coaja.

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Dam cascavalul pe razatoare.

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Razalim si branza.

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Cartofii curatati de coaja, ii punem intr-un castron, ii pisam cu furculita apoi cu blenderul vertical pana obtinem un piure. Adaugam apoi ouale, condimentam cu vegeta – eventual – si piper si adaugam cascavalul si branza. Amestecam totul, pana obtinem o pasta omogena.

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Din compozitia rezultata formam bulgarasi pe care ii dam prin susan si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem tava in cuptorul preincalzit si ii lasam la cuptor timp de 15 minute pana prind o crusta usor aurie, se pot servi cu smantana sau diferite sosuri.

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

Bulgarasi de cartofi cu cascaval si branza

, , , , ,
Articolul precedent
Pate de casa din ficatei de pui
Articolul următor
Chec cu ciuperci

Retete diverse

28 de comentarii. Leave new

  • foooarte faina reteta!! Sper sa ajung sa o fac vreodata… ca la cate as vrea sa faaaac… 🙁

    Răspunde
  • E bun,bun!! Mai ales calzi, sunt deliciosi bulgarasii!!! Asa e cu facutu asta de retete, sunt atatea retete de facut dar timpul nu ne ajuta.Te pup si te mai astept!!!

    Răspunde
  • Ciao! Vreau si eu sa incerc ac reteta, doar ca am o intrebare: la ce temperatura se coc?
    Multumec mult! Promit sa-ti spun ce rezultat am obtinut! Sorina

    Răspunde
    • Sorina, eu am potrivit cuptorul la 145 C timp de 5-6 min, dupa care la 200 C timp de 20-25 min. Au iesit f. bine, precum in poza expusa. ;;)

      Răspunde
  • Draga Sorina, eu am un cuptor clasic, pe gaz, asa ca nu stiu exact cate grade ar putea fi, le-am copt la o tmperatura normala, ca orice alt preparat, sa zic 120-140. Am preincalzit cuptorul, iar cand le-am bagat am lasat 5 minute la minim, dupa care am dat la mediu. Nu stiu daca ti-am fost de prea mare ajutor, sper sa-ti reuseasca reteta, ideea este ca le lasi pana devin usor aurii! Spor la treaba!! 🙂

    Răspunde
  • Ciao! Am vazut de abia acum ca mi-ai raspuns… multumesc mult!
    Chiar acum le-am scos din cuptor… doar ca am gresit temperatura. Am incalzit cuptorul la max si l-am si lasat asa, adica 250 grade.
    S-au rumenit un pic, dar vad ca arata bine. Revin dupa cina cu impresiile familionului.
    Multumesc mult! Sorina

    Răspunde
  • Te pup Sorina si sper ca ti-au reusit bulgarasii!! 😉

    Răspunde
  • Super frumos cum gatesti!este totul perfect aici in retetele tale…daca inchid ochii, imi inchipui ca esti o zina din povesti 😳
    Chiar cred ca este un strop de magie in ceea ce faci ,feicitari!

    Răspunde
  • Multumesc mult, draga Bianca, pentru aprecieri si cuvintle tale frumoase!! Te pup si te mai astept in vizita!! O saptamana frumoasa iti doresc!! 😉

    Răspunde
  • Draga Iulia, mie nu imi place susanul. Ii dau prin pesmet sau ii pun simpli la cuptor? astept raspunsul te rog. As vrea sa ii pregatesc astazi. Multumesc

    Răspunde
  • Nicoleta, eu zic sa-i dai prin pesmet, poate pesmetul le da un gus mai bun, dar nu este obligatoriu, poti sa-i faci dupa gustul tau
    … Pup!!

    Răspunde
  • onodeandreea
    3 iulie 2010 8:59

    daca puinumai cascaval nu e bine ca la tara nu prea se gaseste branza feta.ana

    Răspunde
  • deliciosi.. nu am cuvinte, susanul care se rumeneste un pic ii face minunati :X :X
    Ai niste retete minunateee….
    Cu ce am putea inlocui branza feta?

    Răspunde
  • Onodeandreea, branza feta se poaate inlocui cu branza telemea. O saptamana frumoasa iti doresc!!

    Răspunde
  • Iustina,poti inlocui branza feta cu telemea, ba chiar si cu branzica topita, ideea este sa capete un gust de branza sarata langa gustul de cascaval.

    Răspunde
  • Buni bulgarasii insa aveti grija cu susanul.. mie mi s-a parut totusi ca au prea tare gust de susan si nu poti manca mai mult de unul odata din aceasta cauza; asadar poate putem inlocui susanul cu altceva pt conservatorii care nu sunt obisnuiti cu acest gust sau doar sa ii presaram, nu sa ii tavalim in susan…

    Răspunde
  • mamaaaa ce misto de cand caut un site cu de toate foarte tare nici nu mai im i trebe alt site santeti cei mai bune multumesc….!!! la multi ani cu sanatate ….!!!! 😉

    Răspunde
  • Wow, asa arata fiecare masa la voi in familie? Sotul tau trebuie sa fie un om tare fericit!

    Răspunde
  • Arata super, abia astept sa fac si eu dar o sa inlocuiesc susanul cu pesmet si o sa incer cativa sa-i si prajesc sa vedem ce iese. 😛

    Răspunde
  • Voi incerca aceasta reteta in curand cu siguranta. Ador gustul de cartof cu branza, iar susanul este favoritul meu. Parca este facuta pentru mine aceasta reteta. Voi face un sos de smantana cu marar pentru acesti bulgarasi.

    Răspunde
  • Voi pune in aplicare aceasta reteta chiar in weekend-ul viitor. Ador gustul de cartof cu branza, iar susanul este favoritul meu dintre seminte. Parca e facuta pentru mine aceasta reteta. Voi face un sos de smantana cu marar pentru bulgarasi, cred ca se va potrivi de minune.
    Revin cu un comment dupa ce ii voi prepara.

    Răspunde
  • imi place gustul de susan , o reteta super :-bd :-bd

    Răspunde
  • buna iulia.am facut si eu reteta de bulgaasi.au fost deliciosi numai ca nu mai aratau ca niste bulgarasi ca au crescut in cuptor si cind iam scos sau lasat.cred ca din cauz ca iam lasat la foc mic doar,nu am ridicat temp.o sa mai incerc odata si sper sa imi iese bine.

    Răspunde
  • Incet, incet, devine blogul meu preferat. Am facut aseara bulgarasii; o reteta super simpla si super gustoasa. In weekend, urmeaza alte retete:) Promit sa revin cu impresii

    Răspunde
  • De cand am descoperit site-ul tau, viata mea e mai usoara si muuult mai delicioasa 😀 . Multumesc!!

    Răspunde
  • am incercat mi-au iesit perfecte ;;)

    Răspunde
  • buna. mie nu imi place sunsanul. as putea sa nu ii mai tavalesc prin susan?

    Răspunde
  • Mie mi-ar placea cu putin chimen, sau cu ceva boia… mmm, ce zici Iulia? 😉

    Răspunde

Lasă un răspuns la Edith Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu