Rețeta românească mai poartă denumirea de Bucte, iar în Germania, de Buchteln, cea de față fiind preparată după varianta slovenă – Buhteljni.

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Ingrediente:

Buhteljni (Slovenia)

500g faina
2 oua
200ml lapte
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
Un praf de sare
50g zahar tos
100g margarina
1 lingurita miere

Pentru umplut:
Gem, nutella

Pentru pudrat:
Zahar pudra

Mod de preparare:
Aluatul, este minunat, iasa atat de pufos, moale si usor dupa copt. Eu am framantat si dospit aluatul in masina de paine timp de 1 ora 30 minute. Daca nu aveti masina, il puteti framanta foarte bine si cu mana, dupa care, il puneti la dospit 1 ora.
Pentru a prepara aluatul, eu am pus in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: laptele, ouale, zaharul, sarea, drojdia, margarina si faina. A framantat si a dospit timp de 1 ora jumatate.

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Dupa dospire, infainam suprafata de lucru si intindem aluatul intr-o foaie subtire cu o grosime de circa jumatate de centimetru.

Buhteljni (Slovenia)

Taiem aluatul in patratele de 8cm/8cm.

Buhteljni (Slovenia)

Pe fiecare patratel punem putina umplutura, gem sau nutella, ce ne place. Eu am facut si cu gem de visine si cu nutella.

Buhteljni (Slovenia)

Impachetam patratele in forma de plic, unim doua cate doua colturile opuse ale patratelelor

Buhteljni (Slovenia)

Punem placintutele intr-o ava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut o ora.

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Dupa o ora, le ungem cu margarina topita si le punem in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.

Buhteljni (Slovenia)

Dupa ce s-au copt, le scoatem pe un platou si le pudram cu zahar pudra. Calde sunt nemaipomenite atat de pufoase… sunt foarte bune chiar si dupa 3 zile.

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

Buhteljni (Slovenia)

8 comentarii. Leave new

frumusele foc! 🙂 Cred ca si la fel de bune… 🙂

Răspunde

faine cosuletele, arata super bine, dar sunt foarte toxice, margarina aia incinsa…mai bine pui ulei, parerea mea!

Răspunde

Multumesc Edith, sa sti ca au fost tare bune!!!

Răspunde

Buna Cata, multumesc pentru sfat, o sa tin cont de el pe viitor… te mai astept!

Răspunde

Draga mea Iulia am cam ramas restanta cu vizitele pe le tine pentru ca trec printr-o perioada destul de agitata dar astazi desi e sambata si e splendid afara am hotarat sa raman acasa asa ca te-am vizitat sa-ti vad ultimele creatii. Absolut superb ti-au iesit draga mea. Ma bucur tare tare mult ca le-ai incercat si ca v-au placut. Sunt intr-adevar tare bune. Pup Pup!!

Răspunde

Draga Laura, iti multumesc pentru vizita si pentru aprecieri. retetele nu numai ca arata exraordinar da au si un gust minunat. Te pup si te mai astept in vizita!!

Răspunde

La ingrediente ai precizat si 1 lingurita de miere, dar mai apoi nu am mai vazut nimic legat de miere in modul de preparare, banuiesc ca se pune in aluat? 😉

Răspunde

Buna Iulia. Am incercat foarte multe din retetele tale si am fost mai mult decat incantata, asa ca azi, m-am hotarat sa fac minunatiile astea, dar, din pacate, nu au iesit exact cum imi doream. S-au desfacut toate, ba in cuptor, ba in tava cat timp le-am lasat la dospit. Poti sa-mi dai un sfat? Ce as putea sa fac sa nu se mai intample asta? Sunt foarte gustoase si aluatul e foarte pufos, insa toata ciocolata s-a scurs si a mai ramas doar o urma:|. Iti multumesc anticipat pt raspuns!

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu