Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Ingrediente:

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

400g macaroane
600g branza dulce de vaci
15 linguri de zahar tos (puteti pune mai mult sau mai puin dupa gust)
3 oua
2 linguri esenta de rom
150g stafide
3 plicuri zahar vanilinat
3 linguri gris
3 linguri smantana
2 esente de rom Dr. Qetker
Coaja rasa de la o lamaie
Margarina sau unt pentru uns vasul

Mod de preparare:
Punem stafidele intr-un bol, adaugam peste 2 linguri esenta de rom si apa cat sa le acopere. Le lasam in apa timp de 45 minute – 1 ora, pentru a se inmuia bine. Dupa care le scoatem la scurs intr-un strecurator.

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Punem 2l apa intr-o oala, adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot. Cand incepe sa fiarba, adaugam macaroanele si lasam totul la fiert 10 minute, dupa care le punem la scurs intr-un strecurator.

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Intr-un castron punem branza de vaci, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, esentele de rom, zaharul tos, grisul, ouale, smantana, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si stafidele scurse in prealabil.

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Dupa ce am pus toate ingredientele in castron, incepem sa amestecam pana la omogenizare. Cand am obtinut o compozitie omogena, adaugam macaroanele fierte si scurse in prealabil si amestecam din nou pana se incorporeaza.

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Ungem un vas de jena sau o tava cu unt sau margarina si turnam compozitia in el. Nivelam frumos suprafata si dam budinca la cuptor timp de aproximativ 20-25 minute pana se rumeneste usor.

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Dupa ce budinca devine rumenie, o scoatem din cuptor. O putem servi atat calda cat si rece, simpla sau alaturi de dulceata, sirop sau fructe.

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

Budinca de macaroane cu branza dulce si stafide

, , , , , , ,
Articolul precedent
Cer de foc intr-o dimineata de Decembrie
Articolul următor
German Pancakes – Clatite germane

Retete diverse

35 de comentarii. Leave new

  • De ani de zile nu am mai mancat budinca asta…..o facea soacra mea si era tare buna. Am invatat multe retete gustoase si trucuri in bucatarie de la ea.  Ma bucur ca mi-ai reamintit reteta. Pupici !

    Răspunde
  • multumim pentru retete asa bune gourmandine…

    Răspunde
  • Intamplator,am facut-o ieri,e foarte buna.Eu mai pun in compozitie scortisoara ,iar deasupra am presarat nuca macinata mai mare si zahar tos.Inainte de a o scoate din cuptor,dau drumul la rezistenta electrica aflata in partea superioara a cuptorulu(3-4 minute) si obtin o crusta foarte gustoasa.Atentie !Lasata mai mult,crusta e amara !

    Răspunde
  • Ginette, aceasta budinca este intradevar foarte buna si usor de pregatit. La mine in familie o facea mamaia mea, mereu cand mergeam in vizita o pregatea. Te puuuup!! :))

    Răspunde
  • Miha, cu multa, multa placere, ma bucur ca-ti plac!! Te pup!! 🙂

    Răspunde
  • Potpal, multumesc de sfaturi, data viitoare o sa adaug si eu la reteta tot ceea ce ai spus tu mai sus. Cred ca este delicioasa si varianta ta. Te pup si te mai astept!! 🙂

    Răspunde
  • Sarbatori fericite!

    Răspunde
  • Multumesc Kris, pentru urare!! Sarbatori fericite si tie si familiei tale!! Te puuup!! 🙂

    Răspunde
  • spui ca pui smantana dar nu ai zis ce cantitate.te rog sa verifici

    Răspunde
  • Any imi cer scuze, mi-a scapat, …am complectat. O saptamana frumoasa iti doresc si te mai astept in vizita!!!

    Răspunde
  • mi-a iesit o budinca foarte buna si apreciata…s-a mancat imediat, felicitati pentru reteta! delicios!

    Răspunde
  • Beatrice, felicitarile le meriti tu, pentru reusita retetei!! Puppp si un week-end frumos sa ai!! 😉

    Răspunde
  • bunica mea facea mereu budinca asta cand eram copii. o mancam cu mare placere! acum o fac si eu, dar mai rar, pt ca la mine in casa nimeni nu mananca macaroane in afara de mine. sunt foarte pretentiosi cu totii si tin la silueta 🙂
    oricum, reteta ta mi-a amintit de copilarie si de momentele frumoase petrecute acasa, cu parintii si bunicii.

    Răspunde
  • Monica, ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute cu aceasta reteta de budinca,intr-adevar este minunata. Un Paste fericit iti doresc!!

    Răspunde
  • super budinca.nu am mai facut pana acum.am incercat-o si mi-a iesit ca si tie.foarte bine si frumos prezentate retetele.pe intelesul tuturor.felicitari.sigur voi mai incerca si alte retete.

    Răspunde
  • Am incercat si eu reteta asta si a ieshit super… 🙂

    Răspunde
  • NUMAI CAND MA UIT LA POZE… IMI LASA GURA APA. 😯 MAINE??, BUDINKA 😛

    Răspunde
  • cred k ai vrut sa spui 2 sticlute de esenta de vanilie ca nu seamana deloc cu esenta de rom

    Răspunde
  • Este pentru a doua oara cand pregatesc reteta ta, este super, eu si familia mea iti multumim.

    Răspunde
  • buruiana sunamita
    13 decembrie 2011 17:38

    fffff buna….
    :-bd 😀

    Răspunde
  • :-bd iubesc reteta asta, doar ca niciodata nu mi-a placut stafidele in prajituri…. oricum, este o budinca de macaroane superba… bunica o facea si chiar in momentul asta o face mama mea

    Răspunde
  • multumesc pentru toate retetele tale, am incercat o multime, toate ies super bune… Spune-mi, te rog, ce rol are grisul la budinca?? PUPICI!!!

    Răspunde
  • e prima oara cand fac aceasta budinca si e foarte buna cu stafide. eu si verisoara mea iti multumim. te pupam <:-P si mai asteptam si alte retete.

    Răspunde
  • Acum o incerc, e la cuptor! de abia astept sa vad cum iasa! am descoperit ieri acest site si deja am gasit o multitudineeeee de retete, care mai de care, si de abia astept sa le incerc! nu stiu cine a avut aceasta rabdare de fier sa posteze atatea poze si cu atat de multa migala modul in care trebuie realizate retetele, dar le MULTUMESC DIN SUFLET! semnat, o incepatoare in bucatarie! pupici

    Răspunde
  • Am pus ochii pe reteta asta si imediat am si facut-o. Mi-a iesit de minune. Maine-poimaine voi incerca si prajitura desteapta. Sunt curioasa cum imi va iesi, avand in vedere ca sunt un invatacel in bucatarie. Iulia, te felicit pentru siteul acesta! Asteptam si alte retete ! :X

    Răspunde
  • Foarte bun! Mie mi-a placut foarte mult! Multumesc!

    Răspunde
  • Multumesc frumos! Este excelenta pentru cina!!! DELICIOASA!

    Răspunde
  • eu acuma incerc s-o fac.. mi-a recomandat o prietena. abia astept s-o termin. va pup dulce si dulciuriiiiiiiiiiiii ;;)

    Răspunde
  • am făcut rețeta este super =P~ bună, ușor de făcut .ms. :-bd

    Răspunde
  • foarte buna :-bd

    Răspunde
  • wow! buuuuuuuuuuuuna de tot ! as vrea sa o fac dar aici in Québec nu gasesc brinza de vaca ca in Romania… si nu gasesc nimic ca sa o inlocuiesc ca si in Franta… o mainac cu ochii pe avoastra!

    Răspunde
  • dalca gabriela
    5 aprilie 2014 18:36

    in canada nu se gaseste branza dulce, ca in romania, dar exista branza italiana – cu care se poate face.

    Răspunde
  • alexandruky
    12 aprilie 2014 17:31

    chiar a iesit foarte gustos. mi-a placut foarte mult!! 🙂 🙂 🙂

    Răspunde
  • budinca asta o facea maica-mea. acum, se uita sotia cum se face sa incerce si ea :)) o bunatate de budinca!

    Răspunde
  • Carmen_Jessie
    11 mai 2016 19:44

    Budinca este foarte buna, eu nu folosesc stafide, nu pot sa le sufar!!! In schimb, dupa ce ung tava pun jumatate de compozitie peste care adaug cu generozitate felii de mere apoi pun restul compozitiei si o dau la cuptor. Merita incercat! Toate bune.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu