Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Ingrediente:

Budinca de dovlecei

Pentru budinca:
3 dovlecei (ai mei au cantarit 1.200g curatati)
3 cepe (160g)
1 ardei gras
1 morcov
Marar, dupa gust si preferinte
3 oua
250g branza feta
120g orez
100g faina
Sare si piper dupa gust

Pentru uns budinca deasupra:
2-3 linguri faina pentru presarat deasupra
200g iaurt
2 oua

Pentru uns vasul:
Unt
Faina

Mod de preparare:
Fierbem orezul intr-o cratita cu apa si sare. Cand orezul este suficient de fiert, il scoatem intr-o strecuratoare, il trecem pe sub un jet de apa, apoi il lasam la scurs.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Curatam dovleceii si ii dam pe razatoarea mare apoi ii punem intr-o strecuratoare si ii lasam la scurs, daca sunt foarte aposi puteti sa ii stoarceti in pumni.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mica.

Budinca de dovlecei

Spalam ardeiul gras, ii scoatem cotorul, il curatam de samburi si il taiem in cubulete.

Budinca de dovlecei

Curatam ceapa si o taiem marunt.

Budinca de dovlecei

Branzica feta o sfaramam cu o furculita.

Budinca de dovlecei

Dupa ce am pregatit toate ingredientele, punem intr-o tigaie ceapa, o lasam la calit 2 minute apoi adaugam morcovul, lasam din nou la calit alte 2-3 minute.

Budinca de dovlecei

Adaugam ardeiul gras in tigaie si calim totul alte 2-3 minute, dupa care tragem tigaia de pe foc si lasam legumele calite la racit.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Dupa ce legumele sunt calite, luam un castron incapator, punem in el dovleceii dati pe razatoare si scursi, peste adaugam legumele calite, branza feta, orezul fiert, 3 oua, faina, mararul tocat marunt, condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi amestecam totul pana se omogenizeaza.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Intr-un bol punem 200g iaurt, adaugam 2 oua si ametecam cu telul, pana obtinem o cumpozitie omogena.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Ungem un vas sau o tava cu unt si il tapetam cu faina.

Budinca de dovlecei

Turnam compozitia cu dovlecei in tava, nivelam usor pentru a o uniformiza, apoi presaram faina deasupra , pe toata suprafata.

Budinca de dovlecei

Turnam compozitia din oua si iaurt deasupra, o intindem pe toata suprafata si punem budinca in cuptor, la 180 grade, pentru 30-40 de minute (depinde de cuptor), pana se rumeneste deasupra.

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

, ,
Articolul precedent
1 Martie 2011
Articolul următor
8 Martie fericit!

Retete diverse

13 comentarii. Leave new

trebuie sa fie tare bun….

Răspunde

Superb arata.
Chiar daca nu este sezonul dovleceilor, acum in week-end o sa incerc sa reproduc aceasta reteta ca arata prea bine.

Numai bine,
Adi

Răspunde

arata delicioasa budinca sa sti ca am facut multe retete de la tine si am incantat papilele gustative la prietenii mei si am recomandat site-ul tau multumesc

Răspunde

am facut-o saptamana trecuta este SUPER 🙂
incercati-o cu toata increderea

Răspunde

am gresit: 🙁 comentariul ar fi trebuit sa fie ptr.Prajituta desteapta.:) sorry
ps:am sa o incerc si pe aceasta sa o fac, arata bine 🙂 🙂 🙂

Răspunde

yammi, arata tare bine si cred ca e super la gust, totusi de ce tb sa punem faina deasupra, inainte sa turnam compozitia din oua si iaurt? 😀
abia astept si alte retete, Iulia 🙂 mai ales ca vine sarbatoarea Pastelui
te pup 🙂

Răspunde

ai un mod de a prezenta retetele de-ti lasa gura apa. bv pt tot :-bd

Răspunde

nu am incercat nimic. as incepe cu prajitura destepta

Răspunde

Am facut aceasta reteta. A iesit ceva de vis!!! Te admir fff mult, Iulia. Datorita tie si retetelor tale am descoperit bucuria de a gati. Acum am garantia ca daca fac una din retetele tale merg la sigur !!

Răspunde

arata superb si are si gust super, e fffffffffffffffffffffffff delicioasa si in acelasi timp consistenta, sotul meu a fost foarte incantat de ea, de cand nu mai mananca carne

Răspunde

Buna!
Eu nu vreau decat sa iti multumesc din suflet pentru ajutorul pe care mi l-ai dat cu acest site… ! Ai mare grija de tine si te voi vizita si pe viitor
Te imbratisez cu drag

Răspunde

CRED CA ESTE F. GUSTOASA, DUPA ASPECT, O SA INCERC SI EU, CAT DE CURAND..

Răspunde

Mă apuc sa o fac și eu că tare bine mai arată. Multumim pentru rețetă.

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu