Bucte – Pâine pentru micul dejun

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

  1. Rețete Gourmandine
  2. Aluaturi dulci si sarate
  3. Bucte – Pâine pentru micul dejun

Pâinica aceasta,(Bucte – denumită) este foarte populară în Germania și Polonia, unde este servită la micul dejun. Se spune că este delicioasă și prăjită, și consumată alături de carne.
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte - Paine pentru micul dejun
Ingrediente:
Bucte - Paine pentru micul dejun
500g faina
50g zahar pudra
90g unt
120ml lapte caldut
1 pliculet drojdie uscata
3 oua usor batute
1 lingutita sare

40g unt topit pentru uns

Mod de preparare:
Aluatul pentru paine eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingredientele in urmatoarea ordine: lapte caldut, untul topit in cuptorul cu microunde ( cele 90g, insa lasati-l sa ajunga la o temperatura rezonabila, nu il puneti fierbinte), ouale batute putin, zaharul pudra, pliculetul de drojdie uscata, faina si sarea. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 2 ore.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, adaugati zaharul pudra, drojdia uscata, untul topit, laptele caldut, ouale batute putin si sarea si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 1 ore, la loc caldut.
Bucte - Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe o suprafata infainata si il aplatizam cu mana, pana formam o foaie de aluat cu grosimeade 1cm – 1,5cm.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Rulam pe lung foaia de aluat.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Ruloul rezultata il taiem in 16 parti egale (eu mai intai am cantarit ruloul intreg, apoi cantitatea ruloului am impartit-o la 16, mi-a dat ca fiecare bucatica de aluat trebuie sa aibe aproximativ 55 g asa ca le-am cantarit pe fiecare in parte si le-am facut cat de cat egale, pentru ca in final sa obtin o painica frumusica si uniforma).
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Din fiecare bucatica de aluat formam o bila, cat mai rotunda posibil.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Ungem bine o tava patrata (a mea are 25cm/25cm) cu o parte din untul topit (din cele 40g) dupa care punem in tava cele 16 bile de aluat in randuri de 4/4.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Ungem bilele de aluat din abundenta cu unt topit (tot din cele 40g), dar mai lasam o parte din unt pentru a unge painica si dupa ce dospeste.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Acoperim tava cu o folie de celofan, punem peste si un prosopel curat si lasam la dospit, pana ce painica isi dubleaza volumul, aproximativ 1ora – 1ora si jumatate.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Dupa ce painica a dospit, o ungem cu restul de unt si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 25 minute.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Dupa ce s-a rumenit frumos, scoatem painica din cuptor, o scoatem si din tava si o punem pe un fund de lemn acoperind-o cu un servet. Este o painica superbba, pufoasa si extraordinara la gust. Va recomand sa o incercati si o sa fiti foarte multumiti de rezultat.
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun
Bucte -Paine pentru micul dejun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Mai multe rețete, referitor la , ,