Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Ingrediente:

Briose cu sunca si gonzola

500g faina
250ml lapte caldut
50g unt
Un praf de sare
1 pliculet de drojdie uscata
200g branza gorgonzola
1 lingura oregano uscat
1 lingurita zahar tos
1 ou
100g sunculita
Ulei pentru prajit

Pentru uns si presarat:
50ml lapte
1 galbenus
Susan

Mod de preparare:
Taiem gorgonzola in cubulete.

Briose cu sunca si gonzola

Sunculita o taiem bucatele marunte.

Briose cu sunca si gonzola

Intr-o tigaie punem ulei, adaugam sunculita si o lasam la prajit, pana ia o tenta aurie.

Briose cu sunca si gonzola

Dupa ce s-a prajit, scoatem sunculita pe o farfuriara, daca este prea mult ulei in tigaie, o punem mai intai la scurs intr-o strecuratoare.

Briose cu sunca si gonzola

Pregatim si compozitia pentru uns briosele. Punem intr-un castronel un galbenus crud, adaugam 50ml lapte si amestecam pana la omogenizare.

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Aluatul pentru briose eu l-am preparat in masina de facut paine. Am pus in cuva ingrediente in urmatoarea ordine: laptele caldut, pliculetul de drojdie uscata, oregano, zaharul, oul, untul taiat cubulete, branza gorgonzola, sunculita, faina si un praf de sare. Am lasat aluatul la framantat si dospit in masina de facut paine 1 ora 30 minute.
Daca nu aveti masina de facut paine, framantati aluatul cu mana. Puneti faina intr-un castron, faceti cu mana o gropita in mijloc, adaugati laptele caldut, pliculetul de drojdie uscata, oregano, zaharul tos, oul, untul taiat cubulete, branza gorgonzola, sunculita, faina si un praf de sare si incepeti sa framantati 20 – 30 minute aluatul pana abtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperiti aluatul obtinut cu un prosopel curat si puneti-l la dospit pentru 1 ora, la loc caldut.

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Dupa o ora, aluatul a crescut frumos.

Briose cu sunca si gonzola

Infainam usor suprafata de lucru si turnam aluatul pe ea.

Briose cu sunca si gonzola

Intindem aluatul intr-o foaie.

Briose cu sunca si gonzola

Rulam foaia.

Briose cu sunca si gonzola

Taiem ruloul obtinut in 16 rondele.

Briose cu sunca si gonzola

Ungem o tava (cu forme, de briose) cu ulei si o tapetam cu faina.

Briose cu sunca si gonzola

In fiecare forma punem cate o rondea de aluat, intindem usor aluatul in forma, dupa care lasam briosele la crescut 1 ora, la loc caldut.

Briose cu sunca si gonzola

Dupa o ora, ungem briosele cu compozitia rezultata din galbenus si lapte, dupa care introducem tava in cuptorul preincalzit si laasam la copt 25-30 minute, la foc mic spre mediu.

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Dupa ce briosele au prins o culoare rumenie, scoatem tava din cuptor si scoatem briosele din forme. Se servesc atat calde, cat si reci. Se pastreaza excelent intr-o punguta.

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

Briose cu sunca si gonzola

, , , , , , ,
Articolul precedent
Pizzette
Articolul următor
Tartine cu salata de pui si avocado

Retete diverse

4 comentarii. Leave new

ciao am facut briosele si sunt minunate ! grazie pt reteta !! buon natale a tutti .. monica

Răspunde

Monica, ma bucur ca au iesit briosele pe gustul tau!! Sarbatori fericite, cu multa liniste si bucurie, alaturi de cei dragi tie!! 😉

Răspunde

buna. la multi ani. as putea face briosele cu altfel de branza? multumesc

Răspunde

Pot sa incerc briosele cu alta branza?

Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu