Briose Chelsea

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Ingrediente:

Briose Chelsea

Pentru aluat:
500g faina
225ml lapte
1 ou
75g zahar pudra
Un praf de sare
50g unt sau margarina
1 pliculet drojdie uscata

Pentru sirop:
Sucul a 2 portocale
60g zahar pudra

Pentru umplutura:
25g unt topit
120g stafide
25g zahar brun

Mod de preparare:
Stafidele le punem intr-un castron, adaugam peste ele apa, cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie cel putin 45-60 minute. Dupa ce s-au inmuiat le punem la scurs intr-un strecurator.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Stoarcem sucul a doua portocalesau mandarine mai mari, il punem intr-o craticioara, adaugam zahar pudra si lasam la fiert timp pana incepe sa se ingroasa si sa se transforme in sirop.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: laptele caldut, oul, untul topit, 1 pliculet de drojdie uscata, zaharul pudra, faina si sarea si am lasat aluatul la framantat si dospit 1 ora jumatate.
Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Daca faceti aluatul cu mana procedati in felul urmator, puneti toate ingredientele intr-un castron, framantati bine aluatul, 10 minute, dupa care lasati aluatul la dospit pentru o ora.

Briose Chelsea

Dupa ce aluatul a crescut, il turnam din cuva pe o suprafata de lucru bine infainata, intindem cu sucitorul o foaie patrata de 35cm/35cm.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Ungem foaia de aluat cu unt topit.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Presaram pe intreaga suprafata a foii de aluat stafidele, pe care le-am lasat intai la scurs intr-un strecurator.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Peste stafide presaram zaharul brun.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Dupa ce am presarat stafidele si zaharul brun, rulam foaia de aluat.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Taiem ruloul rezultat in 12 felii egale.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Asezam feliile cu partea taiata in sus intr-o tava patrata, tapetata, in prealabil, cu hartie de copt.

Briose Chelsea

Lasam briosele la dospit timp de 1 ora, acoperite cu o folie alimentara.

Briose Chelsea

Dupa 1 ora, ungem briosele cu un amestec facut dintr-un ou si 50 ml lapte si le dam la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Dupa ce le scoatem din cuptor le ungem cu siropul pregatit in prealabil.

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Briose Chelsea

Briose Chelsea

, , , , ,
Articolul precedent
Brioche spiralate cu nuca
Articolul următor
Treccia Russa – Cozonaci cu nuca si stafide

Retete diverse

11 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns la Sorina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu