Brioșe Chelsea cu unt, stafide și suc de portocale

Dacă îți place această rețetă, distribui-o și prietenilor tăi!

Briose Chelsea
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Ingrediente:
Briose Chelsea
Pentru aluat:
500g faina
225ml lapte
1 ou
75g zahar pudra
Un praf de sare
50g unt sau margarina
1 pliculet drojdie uscata

Pentru sirop:
Sucul a 2 portocale
60g zahar pudra

Pentru umplutura:
25g unt topit
120g stafide
25g zahar brun

Mod de preparare:
Stafidele le punem intr-un castron, adaugam peste ele apa, cat sa le acopere si le lasam sa se inmoaie cel putin 45-60 minute. Dupa ce s-au inmuiat le punem la scurs intr-un strecurator.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Stoarcem sucul a doua portocalesau mandarine mai mari, il punem intr-o craticioara, adaugam zahar pudra si lasam la fiert timp pana incepe sa se ingroasa si sa se transforme in sirop.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Aluatul eu l-am pus la framantat si dospit in masina de paine. Am pus ingredientele in cuva in urmatoarea ordine: laptele caldut, oul, untul topit, 1 pliculet de drojdie uscata, zaharul pudra, faina si sarea si am lasat aluatul la framantat si dospit 1 ora jumatate.
Aluatul puteti sa-l framantati la fel de bine si cu mana. Daca faceti aluatul cu mana procedati in felul urmator, puneti toate ingredientele intr-un castron, framantati bine aluatul, 10 minute, dupa care lasati aluatul la dospit pentru o ora.
Briose Chelsea
Dupa ce aluatul a crescut, il turnam din cuva pe o suprafata de lucru bine infainata, intindem cu sucitorul o foaie patrata de 35cm/35cm.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Ungem foaia de aluat cu unt topit.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Presaram pe intreaga suprafata a foii de aluat stafidele, pe care le-am lasat intai la scurs intr-un strecurator.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Peste stafide presaram zaharul brun.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Dupa ce am presarat stafidele si zaharul brun, rulam foaia de aluat.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Taiem ruloul rezultat in 12 felii egale.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Asezam feliile cu partea taiata in sus intr-o tava patrata, tapetata, in prealabil, cu hartie de copt.
Briose Chelsea
Lasam briosele la dospit timp de 1 ora, acoperite cu o folie alimentara.
Briose Chelsea
Dupa 1 ora, ungem briosele cu un amestec facut dintr-un ou si 50 ml lapte si le dam la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Dupa ce le scoatem din cuptor le ungem cu siropul pregatit in prealabil.
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Briose Chelsea
Briose Chelsea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.