Ingrediente:
Pentru aluat:
800 g faina
100 ml ulei
4 galbenusuri
25 g zahar tos
100 g smantana
300 ml lapte
3 plicuri zahar vanilinat Dr. Qetker
Un varf lingurita sare
1 plic drojdie uscata Dr. Qetker
Pentru umplutura:
500 g branza dulce de vaci
1 ou
100 g smantana
10 linguri zahar tos
3 pliculete zahar vanilinat Dr. Qetker
2 fiole esente rom Dr. Qetker
1 esenta lamaie Dr. Qetker
Optional, in functie de consistenta umpluturii 2-3 linguri gris
Mod de preparare:
Preparam maiaua – laptele, zaharul si faina le punem din cantitatile pregatite pentru aluat. Punem intr-un bol 100 ml lapte, 1 lingura de zahar, pliculetul de drojdie uscata si 2 linguri de faina. Amestecam totul, dam un praf de faina peste maiaua si lasam la dospit timp de 5 – 10 minute.
Luam un bol, punem in el 4 galbenusuri si le frecam cu zaharul tos.
Intr-un castron mai mare, punem restul de faina, sarea, zaharul vanilinat, smantana, ouale frecate cu zaharul tos, maiaua care am lasat-o la crescut, laptele ramas si uleiul. Se amesteca totul si se framanta un aluat elastic pe care il lasam la dospit 40 minute.
Intr-un bol incapator, punem branza dulce de vaci, smantana, zaharul tos, zaharul vanilinat, esentele de rom si de lamaie si 1 ou. Se amesteca toate ingredientele, pana la omogenizare. In cazul in care compozitia este lichida putem adauga in compozitie pentru a prinde consistenta 2-3 linguri de gris.
Dupa ce aluatul s-a dospit, il intindem pe masa – presarata cu putina faina – intr-o patura cu grosimea de jumatate de centimetru, si incepem sa il taiem in patratele de 10×10. Pe fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si apoi adunam colturile patratelului spre interior, petrecandu-le, cat se poate, unul peste altul. Punem fiecare branzoaica – astfel formata – in tava unsa si tapetata cu faina dupa care introducem tava la cuptor pentru 40 minute, pana capata o crusta rumenie. Le putem servi calde sau reci, pudrate sau nu cu zahar pudra.