Boabele de ienupăr – Breviar gastronomic

Ienuparul

Ienupărul e numit şi brădişor, archiş sau ghimbăr. Părţile utilizate sunt fructele recoltate de toamna tîrziu, până în primăvară. Fructele seamănă cu un bob de mazăre, de culoare albastră. Aceste fructe au gust dulceag şi emană un miros aromatic, răşinos.

Ienupărul se foloşeste atât proaspăt, cât şi uscat. E mai util ca ingredient în stare proaspătă deoarece, prin uscare, îşi poate pierde mult din calităţile nutritive. In multe bucătării tradiţionale, ienupărul se foloseşte în reţetele cu carne, în special carne de vânat.

Exemple de reţete: pastrama de pui cu boabe de ienupăr, friptura de vită cu boabe de ienupăr, ficăţei de pui cu boabe de ienupăr sau pui rece marinat cu boabe de ienupăr.

,
Articolul precedent
Suc din grapefruit cu lămâie
Articolul următor
Un Halloween culinar

Retete diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu