Big cheeseburger

Big cheeseburger

Ingrediente:

Big cheeseburger

4 chifle
8 felii branza topita
2 rosii
2 castraveti murati
Salata verde creata
1 ceapa alba
ketchup

Pentru prepararea chiftelelor de burger:
800g carne tocata porc
Sare, piper, dupa gust
Amestec condimente pentru mititei

Pentru maioneza:
1 galbenus crud
Un varf de cutit sare
1 lingurita mustar
1 lingura smantana
ulei

Pentru cartofi prajiti:
Cartofi (in ce cantitate dorim)
Sare dupa gust
Ulei pentru prajit

Mod de preparare
Intr-un bol punem un galbenus crud, sare, o lingurita de mustar si amestecam, apoi turnam ulei putin cate putin, amestecam repede si inconntinu, pana obtinem maioneza. Putem adauga ulei pana obtinem cantitate dorita de maioneza. Dupa ce am obtinut maioneza adaugam in ea o lingura de smantana – si amestecam pana la omogenizare – pentru a obtine sosul pentru cheeseburger.

Big cheeseburger

Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam un plic intreg de amestec condimente pentru mititei, sare si piper dupa gust si amestecam pana la omogenizare. Formam apoi chiftelele pentru cheeseburger si le punem la prajit intr-o tigaie fril. Le prajim pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie.

Big cheeseburger

Big cheeseburger

Big cheeseburger

Luam rosiile le spalam si le taiem rondele. Ceapa o curatam si o tocam foarte marunt. Castraveciorii murati ii taiem feliute. Salata o rupem bucatele marunte.

Big cheeseburger

Chiflele le taiem in trei.

Big cheeseburger

Dupa ce avem totul pregatit putem incepe sa formam cheeseburgerii. Pe prima felie de jos punem ketchup, salata, o chiftea, sosul de maioneza cu smantana, ceapa si o felie de branza topita. Adaugam felia din mijloc peste care punem ketchup, salata, o chiftea, sosul de maioneza cu smantana, ceapa, 2 feli de rosii, cateva felioare de castraveti murati, felia de branza topita si peste chifla cu susan din varf. Inainte de a servii cheeseburgerul, il punem in cuptorul cu microunde pentru 1 minut.

Big cheeseburger

Big cheeseburger

Big cheeseburger

Alaturi de cheeseburger putem servi o portie de cartofi prajiti cu un sos dulce-acrisor-picant. Luam cartofii, ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem pai si ii punem intr-o tigaie cu ulei incins pana se rumenesc. Dupa, ii scoatem ii scurgem de ulei si ii saram.

Big cheeseburger

Big cheeseburger

Big cheeseburger

Big cheeseburger

Big cheeseburger

, , , , , ,
Articolul precedent
Paste cu brocolii si conopida in sos
Articolul următor
Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi copti si sos alb

Retete diverse

13 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Meniu